reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

ja ogolnie jestem drobna bardzo wazylam przed ciaza 48,5 potem schudlam do 47 przez wymioty i teraz wazne cos kolo 49 :) podobno szczuple osoby maja mala tendencje do tycia i brzuszek pozniej im wychodzi. Ja bym juz chciala oznajmic calemu swiatu ze jestem w ciąży :D szkoda ze zima jest to prze kurtke i tak nic nie widac;p

reklama
anastazi gratuluję! ja też słyszałam że na dobrym sprzęcie chłopaka można na tak wczesnym etapie wypatrzeć, zresztą mojej szwagierce koło 12tc lekarz wypatrzył dziewczynkę i była dziewczynka, więc dobry lekarz+dobry sprzęt i można dużo :)

ja mam w czw wizytę, ale pewnie bez usg, tylko skierowanie dostanę, bo to będzie 10+2 czyli za wcześnie

ja ogolnie jestem drobna bardzo wazylam przed ciaza 48,5 potem schudlam do 47 przez wymioty i teraz wazne cos kolo 49 :) podobno szczuple osoby maja mala tendencje do tycia i brzuszek pozniej im wychodzi. Ja bym juz chciala oznajmic calemu swiatu ze jestem w ciąży :D szkoda ze zima jest to prze kurtke i tak nic nie widac;p

niekoniecznie, ja przed pierwszą ciążą ważyłam coś koło 48-49 a przytyłam 14kg, brzuch miałam już w 3 miesiącu spory, a na porodówkę jechałam z takim wielkim, że się mi kazali zastanowić, czy na pewno nie bliźniacza ciąża

Ostatnia edycja:
ewa66, też jestem drobna - przed pierwszą ciążą 49 kg, teraz 51 kg. I 18 dodatkowych kilogramów bardzo mnie... przytłoczyło :-D

Tak z ciekawosci ile z was nadal czeka z oznajmieniem tej cudownej wiesci rodzinie do swiat?? Czy ktoras z was mimo planow wygadala sie wczesniej????

oo to ciekawe:) bo ja zawsze myslalam ze osobom szczuplym szybko wychodzi:) jak ja sie stresuje przed jutrem!!! zebym moj skarbek byl zdrowiutki :) tatuś tez juz tak chce zobaczyc:) jak maialam robione usg w szpitalu teraz jak lezalam to mąż nie widzial i taki byl zly :)

Ja myślę, że waga wyjściowa nie ma tu nic do rzeczy i to indywidualna sprawa.

Ja częśc dalszej rodziny dopiero teraz poinformuję. Byłam w firmie, popolotkowałam chwilę, załatwiłam wszystko.
Przyszły ubrania. Bluzki super, dwie z funkcją karmienia, więc będą też dobre po ciąży, a sukienka porażka:-( Niby M, a za długa, za szeroka.. Nie wiem, zostawię ją chyba do Wielkiejnocy i najwyżej wtedy założę, jak będzie ok, to skrócę i będę nosić. A teraz muszę jakiejś spódnicy poszukać i spodni eleganckich.. Za to materiały super, bardzo porządne. Ubrania dobrze uszyte, nie ma to jak polska robota. W każdym razie za tą cenę nie ma co wybrzydzać, dobrze, że chociaż bluzeczki ok:tak:

Ewa, to nie tylko zależy od szczupłości, dużo zależy od tego, jak dzidzia jest ułożona, jak z przodu, szybko brzuch wyjdzie, jak gdzieś tam z tyłu, wtedy możesz być prawie płaska do samego końca. moja koleżanka miała tak, że w 7 miesiącu wyglądała jakby się najadła mocno, a jak pojechała rodzić, brzuszek był, hmm, jakby w 5-6 dopiero, bobas był gdzieś tam koło kręgosłupa umiejscowiony :)
poza tym wysokie osoby będą miały później brzuch niż niskie, bo więcej miejsca w środku jest dla powiększającej się macicy. no i mocno wyćwiczone też później będą miały

jagódka, a mi jeszcze nie przyszła sukienka.... ale ja na allegro zamawiałam ze sklepu, a ty bezpośrednio ze strony, wiec pewnie dlatego...
ale na święta mam, tylko skrócić muszę. taką mam: http://www.happymum.pl/sklep3/zdj/prod/d458a.jpg tylko spódnica jest czarna, bo fajniejszy materiał był niż w beżowej

Ostatnia edycja:
też raczej do szczupłych należę, bo w pierwszej ciąży startowałam z 50 kg i przytyłam 15, ale brzuch nie był zbyt duży. Teraz startuję z 52 zobaczymy na finiszu...

Minisia ja wytrzymałam i jeszcze nie powiedzieliśmy nikomu. I nie wiem czemu jakoś tak nie bardzo mi zależy mówić - mamy z mężem taki swój mały kochany sekrecik i dobrze mi z tym :-)

reklama
Do góry