reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Ja mam 37 lat. Ale rozszerzona diagnostyka genetyczna jest zalecana powyżej 35 roku życia. Test Pappa daje tylko prawdopodobieństwo (i często rodzą się zdrowe dzieci, bo to tylko prawdopodobieństwo), a amniopunkcja pokazuje kariotyp.
Ale jak mi źle wyjdzie Pappa to będzie stres, więc może nic nie robić. Już sama nie wiem.

reklama
Faraway ja musiałam pomyśleć o ciazowych bio ja mam już bardzo duży brzuch i po prostu nie miałam co w święta ba siebie włożyć...w spódnice i spodnie eleganckie już nie wchodzę....

Hobbit jesteś dzielna bardzo i teraz na pewno będzie dobrze

szmaragd zawsze możesz zrobić tak... pomyśl sobie iż masz pacjentkę o swojej historii/ wywiad. co jej zalecisz??

Hobbit tym bardziej ściskam.
ja tak jak małgorzatka.... nie wchodzę w niektóre rzeczy.. mam tylko 1 parę spodni w które się mieszczę.. w spódnicę rzadną... i też już robiłam przegląd ciuchów z poprzedniej ciąży... sąsiedzi na mnie patrzą, ale nie mają odwagi zapytać a ja się śmieję i nic nie mówię, bo czekam na poniedziałkowe badania.. gorzej z pracodawcą..

Właśnie trzeba zrobić przegląd spódnic przed Świętami, podejrzewam, że może we dwie wejdę, a kurka mam ich chyba ze 20:p no i ogólnie ciuchów i schować te, których nie będę już używać, bo miejsce w szafie zajmują tylko. Wzięłam buscopan, potem jeszcze no-spę forte (bo nie przechodziło) i w końcu przeszło.. Mam nadzieję, że to jednorazowy incydent, bo już mi najgorsze myśli do głowy przychodzą przy takim bólu.. A tak w ogóle to mam zgagę:baffled: nienawidzę tego uczucia, w ciąży z Klaudią strasznie mnie męczyła w 3 trymestrze..
Madziorka, obyście szybko doszli do normalności, bo nerwy niewskazane.

jagodka dzięki ale takie jazdy ma co jakiś czas nie wiem czy to ma jakiś sens wogóle już od jakiegoś czasu chodził nadasany :-( ja z synkiem miałam straszna zgage całą ciążę nie wierze w to ale urodził się z taka czupryna że szok .

przez to wszystko nie mogę spać

:zawstydzona/y:
Poza tym w polowie nocy budze się STRASZNIE głodna, a potem nie mogę spać. Czy wy tez tak macie?

Ja mam dokladnie tak samo. Budze sie w nocy i strasznie mnie ssie w zoladku. nic nie jem, o 4 czy o 5, to troche za wczesnie. Dodatkowo czesto jest tak, ze zjem i za 5 min. znowu mnie ssie a przeciez sie najadam.

Dzien dobry mamusie
Co tu sie dzieje w tych zwiazkach :(

Ja wczoraj bylam bardzo zajeta a dzis wpadam sie przywitac :)
Widze ze wiele mam zadko pisze wiec nie jestem sama:)

Jakie macie plany na niedziele? Ja planuje zabrac dzieci zeby odwiedzily sw mikolaja :)
Pozatym odliczam do piatku :) czuje sie dobrze tylko mnie sutki bola u I nie wiem czy sie martwic czy cieszyc ehhhh

Ja was caly czas podczytuje :)
Zastanawiam sie czemu ci niektorzy faceci sa tacy beznadziejni...tak samo moj ex...
Caly czas przez ten stres martwie sie o moja kryszyne :(
Hobbit wspolczuje straty malenstwa...
A ty tynka musisz sie ze mna wspierac i szmaragd bo we 3 jestesmy samotnymi mamuskami :) ale mysle ze bedziemy goracymi mamuskami :) i za jakis czas trafimy na swojego ksieciunia

jagodka dzięki ale takie jazdy ma co jakiś czas nie wiem czy to ma jakiś sens wogóle już od jakiegoś czasu chodził nadasany :-( ja z synkiem miałam straszna zgage całą ciążę nie wierze w to ale urodził się z taka czupryna że szok .

przez to wszystko nie mogę spać

Coś w tym jest, bo Klaudia też miała bujną czuprynkę od początku:tak:Ja z kolei nie mogę zasnąć wieczorem, jak wcześniej o 21-22 padałam, tak teraz wiercę się do 1 w nocy, ale mam już sposób na to, kładę się do łóżka z książką i czytam aż poczuję senność.
Na 12 jadę na to szkolenie fryzjerskie, ciekawa jestem co oni mi zrobią z włosami:-)

reklama
Do góry