reklama
pola.
Fanka BB :)
Dziewczyny, gratuluje bardzo udanych wizyt wspaniałe wieści
Minisia, ja tez ostatnio sie troche lepiej czuje tzn nie mam juz mdłości no i zmęczenie jest ciut mniejsze. Pierwszy trymestr dobiega końca i mysle ze to jest prawdziwa przyczyna.
Minisia, ja tez ostatnio sie troche lepiej czuje tzn nie mam juz mdłości no i zmęczenie jest ciut mniejsze. Pierwszy trymestr dobiega końca i mysle ze to jest prawdziwa przyczyna.
Witam ponownie. Mam może troche głupie pytanie, ale jakoś się pogmatwałam. Czy jeżeli ktoś jest np. w 9 tygodniu i 3 dniu, tzn tak naprawdę, że jest w 10 tygodniu (a 9 ukończony)? Zastanawiam sie w takim razie kiedy powinnam mieć USG genetyczne? Z góry dzięki za wyjaśnienie. Pozdrawiam serdecznie!
Madziorka87Lodz
Zaangażowana w BB
Czyżby Madurowicz?
Ja też byłam wczoraj i doktor obiecała mi USG, ponieważ miałam na początku plamienia, jednak nie udało się i kazała mi zapisać się na 12tc, z tym że ja dokładnie nie wiedziałam w którym jestem tc Na pierwszej wizycie wyliczyła mi 6tc i jakimś dziwnym trafem wczoraj tak samo 6tc,
Wkurzyłam się strasznie, gdyż bardzo nastawiłam się na to USG, a poza tym chciałam wiedzieć czy wszystko jest wporządku, więc poszłam prywatnie. Okazało się, że to już 8tc i 2 dzień, widziałam bijące serduszko i się uspokoiłam. Mam też małego krwiaka (stąd te wcześniejsze plamienia, ale lekarz powiedział, że się wchłonie na 99% więc chyba nie jest jakiś poważny).
dokładnie tam, a do kogo chodzisz bo ja do Kuzmeckiej chodziłam do niej w pierwszej ciąży
Ostatnia edycja:
ninja_muffin
Dziewczyny, przepraszam że tak się wcinam w rozmowę, ale miała któraś z Was zasłabniecia? Wczoraj strasznie mnie bolał żołądek i prawie przez to zemdlalam, zimne poty mnie oblały itp. Nie miałam wymiotów, ale było mi strasznie niedobrze. Dzisiaj już jest ok. Myślicie, że to zwykle objawy ciąży (jestem w 8 tyg.)? czy lepiej pojechać do lekarza? Nie chce wyjść na histeryczkę jeśli to normalna sprawa
Gosia i Bartek
faraway1 , tak dokładnie tak jest jeżeli chodzi o obliczenia. Termin mojego USG genetycznego podaje mi lekarz ponieważ to USG robi inny lekarz a on tylko podchodzi na badanie..
ninja... ale to nie musi być objaw ciąży...
ninja... ale to nie musi być objaw ciąży...
Ostatnia edycja:
sokoja
viola - współczuję i trzymam kciuki, że następnym razem się uda
gratuluję udanych wizyt, ja za tydzień zobaczę Bąbla i liczę, że urósł i wszystko z Nim ok.
Co do zasłabnięć, dopisuję się do listy. Właśnie siedzę i dochodzę do siebie. Siedziałam sobie przy Małym jak się kąpał i nagle czuję jak mi wszystko zaczyna wirować. Na szczęście miałam telefon przy sobie i szybko zadzwoniłam po Męża. Ogarnął do końca Młodego, a ja teraz próbuję złapać równowagę i już bez telefonu nigdzie się nie ruszam!
gratuluję udanych wizyt, ja za tydzień zobaczę Bąbla i liczę, że urósł i wszystko z Nim ok.
Co do zasłabnięć, dopisuję się do listy. Właśnie siedzę i dochodzę do siebie. Siedziałam sobie przy Małym jak się kąpał i nagle czuję jak mi wszystko zaczyna wirować. Na szczęście miałam telefon przy sobie i szybko zadzwoniłam po Męża. Ogarnął do końca Młodego, a ja teraz próbuję złapać równowagę i już bez telefonu nigdzie się nie ruszam!
dokładnie tam, a do kogo chodzisz bo ja do Kuzmeckiej chodziłam do niej w pierwszej ciąży
Też właśnie byłam u Kuzmeckiej. Na pierwszej wziycie prywatnie była naprawdę w porządku, szczegółowo wypytywała mnie o wszystko itd. , niestety na drugiej już w przychodni zupełnie zmieniłam o niej zdanie, pomijając to, że kazała mi przyjść na 8, w kolejce czekałam prawie 3 godziny, była nie miła i bardzo szybko mnie zbyła, nie powiedziała co i jak, kiedy mam przyjść na kolejną wizytę, a jest to moja pierwsza ciąża i nie wiem co i jak... może akurat trafiłam na jej zły dzień, nie wiem, ale postanowiłam zmienić lekarza prowadzącego .
witam wszystkie dziewczyny
viola bardzo wspolczuje i tule mocno .
Wyobrazam sobie jakie to musi byc okropne uczucie....
Popoludniu jak wstalam zobaczylam brazowe uplawy , Od razu zaczelam szukac w internecie czy to normalne. Jedne pisaly ze tak , drugie ze to objaw poronienia .... Od razu pobieglam do lekarza , mojego nie bylo ,a nastepna wizyte mam 3 stycznia , to do szpitala , tam zbadali .... iii serduszko bilo widzialam , moje malenstwo ma sie dobrze a plamienie nie jest od dziecka tylko gdzies indziej ,. Jutro mam isc do swojego gina. Kamien mi spadl z serca takiego strachu i paniki to nigdy nie mialam.
zycze chorym kobitka duzo zdrowka!!!!
ja susze pomarancze i pachnie w calym domu mmmm
viola bardzo wspolczuje i tule mocno .
Wyobrazam sobie jakie to musi byc okropne uczucie....
Popoludniu jak wstalam zobaczylam brazowe uplawy , Od razu zaczelam szukac w internecie czy to normalne. Jedne pisaly ze tak , drugie ze to objaw poronienia .... Od razu pobieglam do lekarza , mojego nie bylo ,a nastepna wizyte mam 3 stycznia , to do szpitala , tam zbadali .... iii serduszko bilo widzialam , moje malenstwo ma sie dobrze a plamienie nie jest od dziecka tylko gdzies indziej ,. Jutro mam isc do swojego gina. Kamien mi spadl z serca takiego strachu i paniki to nigdy nie mialam.
zycze chorym kobitka duzo zdrowka!!!!
ja susze pomarancze i pachnie w calym domu mmmm
reklama
Gosia i Bartek
Lusia to się najadłaś strachu... ale dobrze że z dzidzią jest wszystko wporządku