reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

No mnie tez znow caly dzien muli:( ehhh juz mam dosc mam nadzieje ze to minie po 12 tyg.... chcialabym w swieta normalnie funkcjonowac:)

Jagodka super ze wizyta udana:)

reklama
Dziewczyny, gratuluje bardzo udanych wizyt :) wspaniałe wieści :)

Minisia, ja tez ostatnio sie troche lepiej czuje tzn nie mam juz mdłości no i zmęczenie jest ciut mniejsze. Pierwszy trymestr dobiega końca i mysle ze to jest prawdziwa przyczyna.

Witam ponownie. Mam może troche głupie pytanie, ale jakoś się pogmatwałam. :zawstydzona/y: Czy jeżeli ktoś jest np. w 9 tygodniu i 3 dniu, tzn tak naprawdę, że jest w 10 tygodniu (a 9 ukończony)? Zastanawiam sie w takim razie kiedy powinnam mieć USG genetyczne? Z góry dzięki za wyjaśnienie. Pozdrawiam serdecznie!

Czyżby Madurowicz?
Ja też byłam wczoraj i doktor obiecała mi USG, ponieważ miałam na początku plamienia, jednak nie udało się i kazała mi zapisać się na 12tc, z tym że ja dokładnie nie wiedziałam w którym jestem tc:no: Na pierwszej wizycie wyliczyła mi 6tc i jakimś dziwnym trafem wczoraj tak samo 6tc,
Wkurzyłam się strasznie, gdyż bardzo nastawiłam się na to USG, a poza tym chciałam wiedzieć czy wszystko jest wporządku, więc poszłam prywatnie. Okazało się, że to już 8tc i 2 dzień, widziałam bijące serduszko :-D i się uspokoiłam. Mam też małego krwiaka (stąd te wcześniejsze plamienia, ale lekarz powiedział, że się wchłonie na 99% więc chyba nie jest jakiś poważny).

dokładnie tam, a do kogo chodzisz bo ja do Kuzmeckiej chodziłam do niej w pierwszej ciąży

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, przepraszam że tak się wcinam w rozmowę, ale miała któraś z Was zasłabniecia? Wczoraj strasznie mnie bolał żołądek i prawie przez to zemdlalam, zimne poty mnie oblały itp. Nie miałam wymiotów, ale było mi strasznie niedobrze. Dzisiaj już jest ok. Myślicie, że to zwykle objawy ciąży (jestem w 8 tyg.)? czy lepiej pojechać do lekarza? Nie chce wyjść na histeryczkę jeśli to normalna sprawa :)

faraway1 , tak dokładnie tak jest jeżeli chodzi o obliczenia. Termin mojego USG genetycznego podaje mi lekarz ponieważ to USG robi inny lekarz a on tylko podchodzi na badanie..
ninja... ale to nie musi być objaw ciąży...

Ostatnia edycja:
viola - współczuję i trzymam kciuki, że następnym razem się uda

gratuluję udanych wizyt, ja za tydzień zobaczę Bąbla i liczę, że urósł i wszystko z Nim ok.

Co do zasłabnięć, dopisuję się do listy. Właśnie siedzę i dochodzę do siebie. Siedziałam sobie przy Małym jak się kąpał i nagle czuję jak mi wszystko zaczyna wirować. Na szczęście miałam telefon przy sobie i szybko zadzwoniłam po Męża. Ogarnął do końca Młodego, a ja teraz próbuję złapać równowagę i już bez telefonu nigdzie się nie ruszam!

dokładnie tam, a do kogo chodzisz bo ja do Kuzmeckiej chodziłam do niej w pierwszej ciąży

Też właśnie byłam u Kuzmeckiej. Na pierwszej wziycie prywatnie była naprawdę w porządku, szczegółowo wypytywała mnie o wszystko itd. , niestety na drugiej już w przychodni zupełnie zmieniłam o niej zdanie, pomijając to, że kazała mi przyjść na 8, w kolejce czekałam prawie 3 godziny, była nie miła i bardzo szybko mnie zbyła, nie powiedziała co i jak, kiedy mam przyjść na kolejną wizytę, a jest to moja pierwsza ciąża i nie wiem co i jak...:no: może akurat trafiłam na jej zły dzień, nie wiem, ale postanowiłam zmienić lekarza prowadzącego .

witam wszystkie dziewczyny :)

viola bardzo wspolczuje :( i tule mocno .

Wyobrazam sobie jakie to musi byc okropne uczucie....
Popoludniu jak wstalam zobaczylam brazowe uplawy , Od razu zaczelam szukac w internecie czy to normalne. Jedne pisaly ze tak , drugie ze to objaw poronienia .... Od razu pobieglam do lekarza , mojego nie bylo ,a nastepna wizyte mam 3 stycznia , to do szpitala , tam zbadali .... iii serduszko bilo widzialam , moje malenstwo ma sie dobrze a plamienie nie jest od dziecka tylko gdzies indziej ,. Jutro mam isc do swojego gina. Kamien mi spadl z serca takiego strachu i paniki to nigdy nie mialam.

zycze chorym kobitka duzo zdrowka!!!!

ja susze pomarancze i pachnie w calym domu mmmm :)

reklama
Do góry