reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

szmaragd nie informuj gada o niczym, zachował się jak smarkacz moim zdaniem i nie zasługuje na żadne informacje.

I jeszcze takie pytanie do Ciebie mam: dlaczego wycofali fenoterol? jest jakiś zamiennik?

Nie wiedziałam, że wycofali, ale jest zamiennik, i to chyba dwa, jeden to na pewno cordafen - brałam go niestety.

Dzięki Dziewczyny, niestety antybiotyk jeszcze bardziej mnie osłabił, nie mam siły na nic, wszystko mnie boli, idę zaraz spać.

Nie wiem gdzie mam pas w spodniach, bo nie noszę już normalnych spodni;-) Niewygodnie mi było, to po co się dusić. A po domu śmigam w dresach z panelem, najwygodniejsze pod słońcem, chociaż złachane już strasznie po pierwszej ciąży, po jutrzejszej wizycie jak będzie wszystko ok, to planuję większe zakupy ciuchowe na allegro.

reklama
Ja na razie tak niewinnie staram się podczytywać i ciężko mi jeszcze zapamiętać Wasze wszystkie nicki tutaj :)
ale z tego co zdołałam wyłapać - współczuję takiej szefowej, może rzeczywiście warto gdzieś to zgłosić, tym bardziej jeśli wie o Twoim wyjątkowym stanie.
Szmaragd - współczuję utraty jednego z dzidziusiów, ale drugi na pewno wyrośnie na ślicznego bobaska :) A pseudo tatusiem to ja bym rzeczywiście teraz się nie przejmowała, chociaż ciekawe czy chociaż finansową odpowiedzialność na siebie weźmie..

Wyczytałam też, że debatowałyście o karmieniu piersią.. Ja jestem po cc i nie miałam problemu z karmieniem synka. Praktycznie za pierwszym razem jak się przyssał do cyca to nie chciał puścić :) I sam się odstawił gdy skończył 6 miesięcy, chociaż ja planowałam go karmić rok, ale cóż - sam zdecydował i nawet nasza pediatra mówiła, że nie ma tragedii, bo przynajmniej odstawianie minęło :) Powiem tyle, że moja ciocia karmiła swojego syna 4 lata i uwierzcie, ale widok takiego dość dużego dziecka, które wchodziło na kolana mamy nie zważając na sytuację panującą wokół, wyciągnęło sobie cyca i piło, nie była zbyt przyjemna.. A rekord o którym słyszałam (nie u nas lecz w Anglii) był 8 lat i dziewczynka tylko dlatego odstawiła pierś, bo zanikał u niej odruch ssania.

Co do pierniczków - wzięłam się dziś za pieczenie, jednak upiekłam tylko kilka blach i musiałam niestety odstawić, bo mdłości dawały się we znaki i to poważnie..

kopacz, ta baba, to rzeczywiscie jakas idiotka. Zazdrosci ci tej ciazy i chce, zebys stracila? Katastrofa z ta paczka, to juz w ogole przegiecie!!!

Ewa66 nie stresuj sie tyle. moj po pierwszym pomiarze mial 3,6 ale potem sie rozprostowal i rozmiar ginka skorygowala. wiec u Ciebie moze w klebusze byl zwiniety. do tego jeszcze bledy pomiarowe. Ja bym sie tym nie przejmowala

Ostatnia edycja:
Oczywiście rano jeszcze mam w miarę normalny brzuch, ale wieczorem to już taka kulka wyskakuje, że masakra :szok:

Też tak mam:) rano jest ok a pod koniec dnia mam kulkę:) ja z pierwszej ciąży mam spodnie takie z panelem, kupiłam i niestety ale nie zdążyłam założyć,przeleżały na dnie szafy. Dzisiaj ubrałam je po raz pierwszy do pracy, troszkę mi spadają ale w ciągu dnia mój brzuszek się powiększa także jest ok:) są mega wygodne ,nie wracam do zwykłych, dokupiłam na allegro ostatnio jeansy z panelem także spodnie ciążowe są u mnie na tapecie:)

Nie było mnie tylko kilka godzin na forum a już 1,5 strony doczytuję :p A co będzie jak wrócę do pracy?

Katka obecnie jestem na chorobowym ze swoim dzieciem/opieka. jest to już 2 tydzień i w poniedziałek wracam do pracy. W poniedziałek także mam wizytę u swojego gina i zobaczymy co dalej będzie. Jak długo będę w pracy itd. Jeżeli chodzi o informowanie pracodawcy to wolałabym go nie informować przed 12 tygodniem. Chyba że będę musiała. Co do spodni. Obecnie jak wychodzę poza dom wkładam luźniejsze jeansy bo takowe posiadam, a w domu śmigam z dresach z panelem i szmureczkiem. Jak będzie potrzeba założę spodnie ciążowe. W każdym panelu mam gumkę regulującą i mi nie spadały, bynajmniej w 1 ciąży. Na pewno mój brzuch gigantycznie szybko urósł i potrzebuję luźniejszego sweterka.

A mi brzuch jakoś mało urósł, za to chyba cała się robię jakaś gruba.

Ale za to w pracy mam dobrze, bo moja szefowa jest ginekologiem i bardzo się ucieszyła i doskonale rozumie czym są mdłości w ciąży, dzięki czemu nie muszę na razie uczyć studentów, tylko mam odpoczywać w domu i czytać artykuły naukowe :) A do moich pacjentów na razie nie jeżdżę i nie umawiam się na wizyty. Jak lepiej się poczuję wrócę do pracy z radością

też planuję większe zakupy po kolejnej wizycie, ale staram się kupowac ubrania w których będę mogła chodzić tez później. Jakoś tak te typowo ciążowe do mnie nie przemawiają, no oprócz spodni ;)

reklama
Szmaragd ja lubię swoją pracę, ale pracuję z dzieciakami które przychodzą chore na zajęcia ostatni hit to grypa żoładkowa), mam ciężką grupę, która kosztuje mnie wiele nerwów, a jak przychodzi papierologia to siedzi się po nocach i śpi sie max 4h. Także te aspekty będę musiała brać pod uwagę..

Do góry