reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

reklama
Dzieki dziewczynki. Najlepsze jest to ze dzieje mi sie tak zawsze jak jestem w pracy i rano jest ok a zaczyna sie ok południa:-( . Mam cisnieniomierz i chyba bede go wozic ze soba :baffled: . Żadnej z Was sie tak nie robiło???

Witam:)

Wczoraj mialam wizyte i babelek a sie swietnie:) slyszalam serduszko:) pozniej zrobisz opis na odpowiedni watku:)

Viollka strasznie mi przykro:* przytulam. zycze ci zeby rok 2014 byl dla Ciebie rokiem szczsliwy!!!

Szamaragd wspolczuje straty jenego bobaska:( ale ciesze sie ze z drugi wszystko w porzadku! ciesze sie ze jest tu taka osoba:) ktora moze nam pomoc w naszych problemach:* A byly to tragedia, bardzo sie ciesze ze masz takie nastawienie i podziwam:) Tak trzymaj:*

Dziewczyny ktore choruja zrowka zycze:*

Dorota tak naprawde ja mam ciagle jakies uplawy i dopuki nie sa one brazowe...to chyba nic zlego sie nie dzieje...ja mam zolte, biale itd...tylko ja przed ciaza tez tak mialam ze przez caly cykl jakies wydzieliny wiec jakos sie tym nieprzejmuje!

Kopacz
co wiedzma z tej twojej szefowej! jak tak mozna? nierozmumiem;/ mam nadzieje dziewczyny podpowiedza ci co masz w tej sytuacji zrobic by sie poprawilo!

Laleczka
uwazam ze powinnas sie skonsultowac z lekarzem chocby internista bo uwazam ze tak sie dziac niepowinno;/

Ostatnia edycja:
Witam:)

Wczoraj mialam wizyte i babelek a sie swietnie:) slyszalam serduszko:) pozniej zrobisz opis na odpowiedni watku:)

Viollka strasznie mi przykro:* przytulam. zycze ci zeby rok 2014 byl dla Ciebie rokiem szczsliwy!!!

Szamaragd wspolczuje straty jenego bobaska:( ale ciesze sie ze z drugi wszystko w porzadku! ciesze sie ze jest tu taka osoba:) ktora moze nam pomoc w naszych problemach:* A byly to tragedia, bardzo sie ciesze ze masz takie nastawienie i podziwam:) Tak trzymaj:*

Dziewczyny ktore choruja zrowka zycze:*

Dorota tak naprawde ja mam ciagle jakies uplawy i dopuki nie sa one brazowe...to chyba nic zlego sie nie dzieje...ja mam zolte, biale itd...tylko ja przed ciaza tez tak mialam ze przez caly cykl jakies wydzieliny wiec jakos sie tym nieprzejmuje!

Kopacz
co wiedzma z tej twojej szefowej! jak tak mozna? nierozmumiem;/ mam nadzieje dziewczyny podpowiedza ci co masz w tej sytuacji zrobic by sie poprawilo!

Laleczka
uwazam ze powinnas sie skonsultowac z lekarzem chocby internista bo uwazam ze tak sie dziac niepowinno;/
Chyba tak zrobie i umowie sie na jutro do lekarza rodzinnego. Dziekuje bardzo;-)

Violka, bardzo mi przykro. Przytulam mocno..

Ja dziś czuję się lepiej. Przespałam całą noc bez smarkania, cud normalnie. Teraz od nowa mi naciekło z zatok, ale chyba te krople z neomycyną działają, bo wylatuje ta okropna ropa.
Dziś mam wizytę, stresuję się trochę usg, bo ostatnio osłabły trochę objawy ciążowe, albo po prostu przez chorobę nie zwracam na nie uwagi..

Laleczka793 proponuję choćby konsultacje u rodzinnego a może jesteś przemęczona?sprawdzałaś tarczycę?

Dziewczyny,czy któraś Z Was zażywa duphaston? czy można zażywać duphaston i folik za jednym razem to znaczy o tej samej porze, czy lepiej zrobić odstęp? jak długo powinno się przyjmować duphaston?

Jagódka
nie stresuj się, mi też objawy się uspokoiły:) jedynie dzisiaj całą noc nie spałam nie wiem nie mogłam zasnąć. Dopiero nad ranem jak trzeba było wstać do pracy zaczęłam usypiać:/ wcześniej mi się to nie zdarzyło. Tak bym się kawusi napiła, a tu trzeba działać do 16.

Laleczka793 proponuję choćby konsultacje u rodzinnego a może jesteś przemęczona?sprawdzałaś tarczycę?

Dziewczyny,czy któraś Z Was zażywa duphaston? czy można zażywać duphaston i folik za jednym razem to znaczy o tej samej porze, czy lepiej zrobić odstęp? jak długo powinno się przyjmować duphaston?

Jagódka
nie stresuj się, mi też objawy się uspokoiły:) jedynie dzisiaj całą noc nie spałam nie wiem nie mogłam zasnąć. Dopiero nad ranem jak trzeba było wstać do pracy zaczęłam usypiać:/ wcześniej mi się to nie zdarzyło. Tak bym się kawusi napiła, a tu trzeba działać do 16.

Duphaston możesz przyjmować z folikiem, nie ma przeciwwskazań. Standardowo w przypadku suplementacji przy niedoborze progesteronu stosuje się go do drugiego trymestru, czyli do około 14 tc, odstawia się go stopniowo, ale to już kwestia lekarza, on wie kiedy można go odstawić. Czasem stosuje się go aż do połowy ciąży.
Graża mimo wszystko stres jest, dwa razy poroniłam, jeszcze ta torbiel i choróbsko.. Ech nie ma leTko;-)

Violkaa bardz bardzo mi przykro, trzymaj się Kochana

Jagódka nie przejmuj się objawami bo j też ciągle ich nie mam poza tym że codziennie wymiotuję heheh piersi bolą mnie od czasu do czasu także spoko, brodawki nie ściemniały jeszcze :) mdłości ciągłych tak jak miałam wcześniej też już nie mam i coraz rzadziej pobolewa mnie podbrzusze :D aaa jeszcze jedyne co to sikam częściej :D

Laleczka może faktycznie ciśnienie Ci spada ponoć w ciąży ma się niższe (chyba) przynajmniej ja mam niższe :D słabo mi się nie robiło ani razu ale gorąco mi się robi :D

Krzyż mnie dzisiaj boli od tych wczorajszych pierniczków :D trochę się narobiłam i najgorsze było to że później nie mogłam się pozbyć zapachu pieników i zasnąć nie mogłam hehe

Życzę powodzenia na dzisiejszych wizytach :):):) Miłego dnia :)

mimo wszystko stres jest, dwa razy poroniłam, jeszcze ta torbiel i choróbsko.. Ech nie ma leTko;-)

Wiem o czym mówisz ja poroniłam co prawda raz, wydawało mi się że to się nie zdarza a tu coś takiego. Kolejnej ciąży strasznie się bałam,pojawiły się problemy, złe wyniki i pytanie czy się uda. Także informacja o ciąży to było błogosławieństwo:) Boję się ale staram się nie myśleć, mój szef cały czas powtarza że nasze myśli tworzą naszą rzeczywistość. Trzymam się tego, mówię bardzo często do mojego maleństwa co robimy, co mamy w planach, czasami wizualizuję że go przytulam itd. Nastawiam się cały czas na pozytywne myślenie. Na studiach miałam dziewczynę, która była taką optymistą pomimo tylu przeróżnych problemów, postawa jej była naprawdę budująca. Dlatego Kochana i wszystkie myślimy tylko w pozytywnych kategoriach pomimo wszystkiego, nasze maluszki na pewno nie chcą tego stresu jaki im fundujemy.

reklama
Witajcie dziewczyny:)
Ranne ptaszki z was, ja mogłabym do południa w łóżku leżeć i siłą by mnie nie zrzucili :)

Viollka - współczuje, bardzo mi przykro ;( życzę szczęśliwego 2014 roku
Szamaragd - szkoda, że musisz przez całą sytuację przechodzić sama, ale może z perspektywy czasu ocenisz, że tak było lepiej, i bardzo mi przykro z powodu jednego maluszka, niech drugi rośnie silny i zdrowy
Laleczka - ja miałam podobne objawy w pierwszej ciąży kiedy spadał mi cukier, np. nie zdążyłam rano zjeść śniadania
Wszystkim chorującym dużo zdrówka życzę :)

Mnie dziś rano pierwszy raz zemdliło i ciągle jestem "przymulona", a pamięć mam jak ser szwajcarski dziurawą ;)
W pierwszej ciąży brzucha nie było widać do 5 m-ca, a teraz szkoda gadać. Jeszcze spodni ciążowych nie wyciągnęłam, ale to tylko dlatego, że na co dzień nie noszę jeansów z guzikami, czy suwakiem tylko takie jeginsy, czy jakoś tak. Jak tak dalej pójdzie to za 2 m-ce będą mi ustępować miejsca w autobusie :szok:
Myślałam, że jakaś dziwna jestem, bo mi tak zimno ciągle, mogłabym się do grzejnika przytulać, ale widzę, że nie jestem sama :-)
W zeszłym tygodniu upiekłam pierwszą część pierników razem z córcią (została jakaś 1/3), ale już w połowie pracy mówię do niej, że może odpoczniemy, a ona, że ja mogę odpocząć, ale ona wcale zmęczona nie jest :tak:

Ostatnia edycja:
Do góry