reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

reklama
Zolka przyzwyczajona zasypiać kolo 20 ale jak późno drzemkę ma to 21-21.30 idzie spac.

Brzuszki też ćwiczę ale ze względu na bóle krzyża. mam nadzieje kaloryfer zrobi się przy okazji :)
Mika super ze tak ładnie zjechałas z wagi :D

Pola zdrowia. Cieszę się żeś wróciła do nas. u nas tez noce nie przespane. czuje się tragicznie. jest gorzej niż za noworodka.
o lodówkach nic sie nie wypowiem.
Pola, Graza niech problemy cyckow się już wam skończą & &

Doti na Litwę? wow. Pewnie nie będziesz taj często na bb :(

Mleko. kupiłam 2 ale my juz ponad 7 miesiecy mamy.

Leżę i się masuje. Zaraz brzuszki bede robić,

Elifit nie chce z dzieckiem spać bo się boje: ze. je. ktos przygniecie/zablokuje dostęp powietrza (ja mąż pies) lub ze spadnie z łóżka (niestety).

DOCZYTALAM :D

Kornela ja robie tak jak Haust, dodaje teraz 1 łyżeczke 2.smoczek 6-18 Hani nie podpasowal:$

Haust :-o 2 h snu w dzień,fajnie można coś zrobić konkretnego;)

Lilla - tez nie lubie spac z M i Adasiem. Dzis tulilam go chyba z godzine. Zasnal, wiec przelozylam go do lozeczka

Ja mam kupione mleko bebilon 2 w saszetkach. do kaszek daja 2 wiec w razie W dam 2. 1 Das wypil ze 3 razy. Max 40 ml wiec ja nie mieszalam.

Das do kapieli idzie o 19. Bawi sie, je, jeczy, zasypis przy mnie lub na rekach. Ze smokiem, spiewem lub suszarka

Bartek tez miał ladna drzemke teraz. Spal 2 godz i 10 min.
Haust tzn ze np na 210 ml wody mam dac 6 miarek nan ha 1 i jedna miarkę nan 2? Ja myślałam ze jak daje 4 razy mm to mam dac 3 razy mm nan ha 1 a jedno karmienie nan 2.

Co do smoka to jutro kupie ale dam za jakies 2 tyg zawsze tak troszkę opozniam

Kornela my zaczynaliśmy zmieniać jakiś tydzień po skończeniu 6 miesięcy. Mogliśmy wcześniej, ale miałam tyle zapasu jedynki. Pediatra nie kazała mi mieszać dwóch rodzajów mleka w obrębie jednego karmienia, tylko od razu zastąpić cały posiłek. Czyli pierwszego dnia jedna butelka nowego mleka, drugiego dwie i tak, aż do całkowitej zmiany.

Tusiaczku mi tez się tak właśnie wydawalo ze nie mieszac tylko jedno karmienie 2, potem 2,3 i aż zastapie wszystko w ciagu dnia. Dzieki dziewczyny.....

reklama
Hej jula drzemie :)

Pola współczuję, obyś szybko wrócila bez bóli żadnych :)
Haust to ladne drzemki ma niunia.
Doti zazdroszczw wyjazdu :)
Kornela ja też robiłam jak tusia. Zastępowałam jedno karmienie nowym mlekiem.
Lilla ja znowu nie chciałam spać z Julą bo bałam się , że się przywyczai. Ale to było już dawno na szczęscie teraz tylko czasem w dzień spi ze mną, ale ja wtedy bardzo czujnie spię o ile w ogole.

Dzisiaj Jula wstała z tatą i ponoć od samego rana grzeczna :) Oby tak zostało na resztę dnia :) Może niepotrzebie napisałam, ale może klątwa nas ominie :) Mąż zaraz do pracy więc zostajemy same. Pogoda niby ładna się wydaje bo słoneczko świeci ale pizga wiatrem strasznie. Zapakuję julę w chustę i do skepu tylko szybko skoczymy a mam 5 min więc nie powinna zmarznąć:)
Milego dnia

Do góry