reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Wyszłam z domu po 13, w sklepie przed 13.30 mloda zasnęła. Spacerowalam do 14.20 a ona dalej śpi. Pada deszcz, pada deszcz. Ja nastawilam zupę, zrobilam surówka z kiszonej i odpoczywam.

reklama
Helloł.

Melduję,że żyję, dzieci też, niania też. W pracy nikomu krzywdy nie zrobiłam, ale czułam się jak zombie.;-)

Noc raczej z niewielką ilością snu. Starsze katar, kaszel, gorączka. Młody zestaw bez gorączki. więc mamuśka na nogach co godzinę. Bo karmienie, syropek, gluty, siusiu, pić itp...

Czekam na mamę, więc pewnie mnie nie będzie przez najbliższe dni. Jutro praca, w sobotę na szkolenie się załapałam.

Pola, nareszcie. Wywoływałam Cię i nic...Już się martwiłam.

Wpadłam do ulubionego sklepiku koło pracy i kupiłam super spódniczki dla córki:-)
Nie są markowe ;-) ale urocze :tak:
Wzielam 3 żeby przymierzyć i coś wybrać ale chyba zostawię wszystkie.

Pola super, że jesteś, mam nadzieję, że szybko pokonasz zastój & & &

Elifit i jak po lekarzach?

Mika zdrowia dla Was!!! Też ostatnio oglądałam spódniczki w sh, no ale jeszcze nie mam komu. Choć dziwnie się ostatnio czułam i myślałam czy by testu nie kupic:)

Dziś Witus całą noc przy cycku, gorzej niż za noworodka. W dzień spał równo 20min i dopiero teraz zasypia. Kurcze to jednak 8 godzin od pobudki, ale nawet na spacerze wrzask :/

Dziękuję za odpowiedzi co do zasypiania!

Dziewczyny czy dziecko może nagle przestac tolerowac składnik,który wczesniej pasował? Dalam przedwczoraj brokuly i po godzinie jasnozielona kupa z duza ilości śluzu,wczoraj dynia kupa ladna i dzisiaj znow dalam brokuly bo nie powiazalam tego wczesniej i znow pelno śluzu aż dupka sie zaczerwienila. Odpuszczam brokuly tylko kurczę wczesniej dawalam przez tydzien i bylo ok.... Nie kumam....

Mika dobrze,ze niania sie sprawdzila i ty zadowolona... Zdrowka dla Was.

Undomiel a chcialabys juz drugiego bobaska? Ja bym nawę chciała ale chyba rozsadek wygra i za 3,4 lata pomysle o kolejnym. Chyba,ze się uda;-)

Pola,no masz ledwo wrocilas a juz problemy z piersia, oby szybko przeszlo!

Kornela, a moze dalas brokul z innej firmy niz kiedys??
U mnie jak podam kukurydze ze slodkim ziemniakiem z innej firmy to ma rewolucje po nich:/

Dziewczyny, produkujecie tyle ze hoho:) ide doczytac

Co do przejscia na nastepne mleko, to pamietam jak mojemu chrzesniakowi zmieniali to ta sama szkola co Haust napisala.

Lilla, tez sie tak czuje, gorzej niz za czasow noworodka. Pobudek milion, ostatnio nie daje rady i nad ranem przekladam ja do nas.

Ja kapie Laure miedzy 16.30 a 17.30. Tak najlepiej wtedy jest, za rada zreszta Undomiel, ktora okazala sie strzalem w dziesiatke.

Ostatnia edycja:
Ja właśnie karmie i Z zasypia.
Jak czytam jak wy macie uporządkowame drzemki to ja też chcemm :( jest 18. Zuza śpi po raz 3 dziś a jeszcze ze 2 drzemki zaliczy zanim uśnie.
Pomóżcie co zrobić żeby dłużej spala niż 30 min.

Undomiel wyniki rtg z opisem będą w środę dopiero :/
Dentyste i orto też w przyszłym tygodniu.
Co ciekawe ja nadal się nie czuje zdrowa mimo tygodnia antybiotyków.

Mika super że wreszcie spokój masz z szukanirm niani uff :)

Lilla w chuście moja też długo spała na dworze.

Mamo bobasa cieszę się, że mój pomysł się sprawdza :)

Kornelia jeszcze bym raczej nie chciała drugiego, choć tak sobie ostatnio myślę, że stan ciąży był trochę magiczny :)

Sokoja u nas wiaderko dalej w użyciu i Witus je uwielbia. Kąpałam go w wanience i dużej wannie i nie ma tej radości na pyszczku co w tummy:)

Makota W też się poci u mnie w łóżku, nawet od samego materaca i nawet jak otwieram okno.

ufff doczytałam przynajmniej ten wątek.
moja szarańcza już śpi :-)

Undomiel u nas też radość w tummy, i na szczęście jeszcze się mieści :-D. Czasami tylko odstawia numer, że wyprostuje nogi przy wkładaniu i nie mozna Go w żaden sposób zmusic do ugiecia ich w kolankach. Wtedy robimy szybka kąpiel-polewanie.

Odmeldowuję się do potem, bo teraz idę zadbac o siebie ;-)

reklama
Nie no własnie brokuły tej samej firmy... nic nowego dzisiaj tez nie dostawal tylko brokuly z kasza manna (juz tydzien podaje) i mleko a i herbatka z hippa ktora pije od miesiaca.

Do góry