reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

reklama
Haust nie wiedziałam! A co z kocykiem i pluszową krową? Bo to teraz hit u nas.

Kasia przynajmniej się wyspisz w spokoju. ;)
Ino ciut ciut godom ale akcentem na wschodzie zawsze szpanuje :p

Małgosiu na stronie ja robię zakupy bo nie mam w pobliżu a mąż tylko jeździ odbierać :p

Ja kawke też chętnie a nawet druga już dzisiaj. Jak tylko wrócimy ze spaceru. Wieje obrzydliwe na ulicy pusto, tylko ja mel i jakiś zablakany kot.

Na kolędę 20zl daje, zupełnie niepoprawna kwota bo to u nas stawki 50-100 i więcej.

Ooo człowiek! Szok! Z psem! Czyli ktoś tu jednak żyje, bo myślałam ze w nocy wszystkich wymordowali.

Kornela ja dałam 30zł. Za to szwagier mojej siostry rzucił się ze 100zł, bo myślał, że to na kościół idzie :-p

Matko kochana Natalia mi jeszcze śpi :szok: o 9 było szczepienie, może z 15 min trwało, zasnęła prawie od razu po wyjściu, z małymi przerwami na płacz, i śpi do teraz - toż to szok:szok:

Michalina kocyk i krowę zawsze możesz zabrać, a paluszków przecież nie utniesz ;-) Kiedyś mówili, że ssanie kciuka ma zły wpływ na zgryz, ale teraz gdzieś wyczytałam, że tak małe dzieci nie wypychają jeszcze dziąseł czy coś w tym stylu. Może Mika się wypowie? :-)

Ostatnia edycja:
Witam,

troszkę doczytałam. Dzień jak zawsze K pojedzony, przebrany a matka ledwo śniadanie zjadła o 10 i trzeba kołysać.
Dla wszystkich zmagających się z chorobami dużo zdrówka i siły.

Undomiel masz możliwość uczestniczenia w laktacyjnej gr wsparcia? Jak sytuacja wygląda na dzień dzisiejszy? zrobiłaś posiew pokarmu.

Mika 10 ml i 20 ml to już jakiś progres. U nas niestety butelka jest beee próbuję go poić z kubeczka medeli ale więcej wypływa na śliniak niż połyka.

Ka.wo dużo zdrówka dla Ninki. Daj znać jak po wizycie.
Tusiaczek fajnie się Ciebie czyta:D krowa rulezz
KasiaSierpień Day Spa ehh zazdraszczam:D ostatnio czuję się taka zaniedbana. nie mam siły na nic.
S.michalina ja też ostatnio w smyku kupiłam parę rzeczy na wyprzedaży co prawda przez neta. Stwierdzam bodziaki ze smyka są super gruba bawełenka K już śmiga w 74. Zrobiłam zapas do lata:D Z tym usypianiem na rękach to nie wesoło moja kuzynka też tak ma w tej chwili. Mówili coś o książce uśnij wreszcie podobno jest wrzucona w sieci.

Makota padłam wyobraziłam sobie jak przenosisz auto:D
LillaMy jak Ty to robisz że, codziennie wychodzisz rano na spacer?
Malgorzatkar dostałam wiadomość dziękuję zbieram się w sobie wieczorem mam nadzieję napisze więcej. Jak masz możliwość atakuj smyka super przeceny.
Haust gratki zębuszka. wczoraj byliśmy z K na szczepieniu poprzednie nawet nie zapłakał a wczoraj płacz wielki. Mż trzymał Misia boja poszłam dopytać lekarza o rozszerzanie diety a pielęgniarka hyc i K zaszczepiła beze mnie. Grrrrrrr

K ma dwie dolne jedynki teraz wyżynają mu się górne ząbki ale to są 2 albo 3? Czy t o jest normalne?pytałam wczoraj pediatrę mówi że to są jedynki.tak szeroko rozstawione pomiędzy nimi jest 2cm przerwy? mż zbeształ w aucie naszego pediatrę, poczekamy na rozwój wypadków. Denerwuję się bo u mojego mż po operacji a właściwie wskutek narkozy nie zawiązały się 2 (zęby stałe) nie miał też szkliwa na zębach. :no:
Byliśmy u lekarz rehab, która uważa że dziecko jest zdrowe nie ma żadnych napięć itd. Po czym dała nam skierow. na rehab 2 x tydz przez 2 miesiące. Na pierwszej wizycie (NFZ) rehabilitantka powiedziała to samo co inna rehab do której chodziliśmy prywatnie i wg niej K wymga rehabilitacji. Z klatką i bioderkiem prawym byliśmy u ortop. Stwierdził że obserwować owszem jakaś deformacja jest ale nie wiadomo czy się pogłębi i nic nie robić. Ja się z tym nie zgadzam jeżeli coś jest to rehab konieczna żeby chociaż trochę zniwelować deformację. Czy któraś zna przypadek szewskiej klatki?

Pozdrawiam ciepło z moim Jenczenkiem:D

Ostatnia edycja:
Hmmn my zawsze dawaliśmy 120 zl. 100 na kościół i 20 dla księdza. Zreszta powiem Wam,ze u nas nikt mniej nie daje bardzo bo ksiądz czyta w kościele to wiem. Najmniej 50 zl,przewaga 100 albo nawet i 200.
U nas robi cis za te pieniadze wiec wierze ze przeznacza je na kosciol

Dzien dobry. Ło matko, naprodukowalyscie jak za czasow ciazy:-) juz nie pamietam o czym na poczatku czytalam.

Kornela, u nas ksiadz nie zbiera po koledzie. Mowi, ze jesli ktos ma ochote dac to wrzuci na tace w kopercie lub przyjdzie do niego sam. Ba, w tamtym roku w ogole nie chodzil po koledzie,bo stwierdzil ze zawsze potem choruje. Co to za pomysl czytac na mszy kto ile dal:-/ daj 20zl, a powiedz ze za reszte 80 zl to Twoj syn bedzie mial pampersy na caly miesiac:p

Haust, bidulka:-( Laura do dzis pamieta szczepienie, gdy tylko wchodzimy do przychodni czy tak jak teraz w sobote do szpitala jest straszny placz.
Swoja droga od ostatniego szczepienia bardzo dziwnie placze jak wpadnie w wiekszy szal:-?
Michalina, w sumie racja,ze juz za pozno na smoka. Ale czasem w nocy by sie przydal:-/
Ponawiam pytanie ze wczoraj, czy jesli skoncze jutro podawac antybiotyk to w piatek moge wyjsc juz na spacer z Laura??? Myslicie, ze juz bym mogla?? Boszzz,teraz dopiero czlowiek sie orientuje jaki jest zielony w tych sprawach:-/

Ostatnia edycja:
Mamo Bobasa ja bym poszła, jeśli Laura dobrze się już czuje, nie gorączkuje itp. My byliśmy zaraz następnego dnia po antybiotyku. Mieliśmy wyjść już pod koniec podawania, ale pogoda była paskudna

reklama
Ja w pon nacielam sie na kolede u tesciow :o

Ksiadz powiedzial, ze adas rosnie na ministranta :o chcialam mu powiedziec, ze po moim trupie :D

Taka zajebista pogoda byla, a na powrot tak nas deszcz zmoczyl, ze az w torebce mialam mokro...

Olewalam proby z mm na noc, ale dzis wychodze (sama, w koncu, do ludzi, z kolezanka ktora akceptuje ze mam max 2 godz i to blisko domu, na goraca czekolade, do pikawy w ktorej nie bylam pol roku) m poda zatem mm :D jak nie zasmakuje to kleik na gesto.

O ktorej podajecie butle na noc?

Mamo bobasa - bez goraczki mozecie wyjsc moim zdaniem
Katka - pokazesz ten artykul czy nie kupilas gazety? :p
Kasia - Baw sie dobrze
Haust - Natalka odsypia stres. Jak sie obudzi niczego nie bedzie pamietala ;)
Graza - niech jenczenko da pozyc;)

Ktoras z Was szczepi 6 w 1 ?

W co bawicie sie z dziecmi? Ten lobuz chce abym mu ciagle dokuczala...

Ostatnia edycja:
Do góry