reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

bry wieczor!
nie mam czsu nadganiac forum w ciagu dnia a jak zrobi sie dluzsza przerwa to ciezko nadgonic :-(
duzo piszecie o rzszerzaniu diety.. cholerka a ja ciagle zielona w temacie... wprawdzie Liwia jeszcze sie nie domaga wiec narazie tylko kp ale ciagle nie mam na to planum troche korci mnie te blw ale niektore te wymyslne przepisy mnie o zawroty glowy przyprawiaja.

kiedy wyciagacie dla dzieci pierwsze zabawkowe sortety? my dostalismy garnuszek ale jeszcze czeka.
co.do choinki to u nas zawsze byla zywa i kolorowe ozdoby. w tyk roku musze pomyslec tylko o jakims stroiku bo nie bedzie nas na swieta w domu.
Oliwia chyba chciala poczekac na Mikolaja bo ledwo co zasnela.
czy wasze dzieci wyciagaja do was rece zebyscie je wziely na rece?

wlasnie, a jak z tymi puzlami? pozwalacie dzieciom bezposrednio na nich lezez? kupowalyscie jakies specjalne?
inwestujecie jeszcze w jakies duze maty?

reklama
Sztuczna choinka wesoły miszmasz jak za moich dziecięcych lat :)

Nie pamiętam kiedy ale chyba w szkole już wiedziałam że mama.

Dziś miałam gości :) Była koleżanka. Pogadałyśmy o wszystkim a dzieci się bawiły. Widać że Aru brakuje towarzystwa.

Jutro rano Aru wstanie i zobaczy pod poduszką prezent od Mikołaja - figurki z Dory i znikopis.
Byliśmy dzisiaj w galerii ale wstydzi się Mikołaja. Chyba taka faza że przebrań nie lubi.

Dobranoc dziewczyny

Makota, macie już ta sowke? Kurczę też bym coś takiego kupiła Ale Mój syn raczej Woli słuchać rocka niż kołysanek.

Doti, wzięłam jedne z tańszych na allegro. Pewnie chińszczyzna.

Właśnie, puzzle piankowe , idę myć te po Oli...

Musze czekać aż pranie się skończy, bo... Zuzia dostała od teściowej super ekstra leginsy z pepco z brokatem...dziwne w dotyku, takie gumowe i haczace. mąż mówi wyrzuć, ale ja ze upiore, to może coś pomoże...nie pomogło, za to całe pranie się Wybrokacilo, że tylko sylwestra brakuje... Leginsy wyrzucone, pranie piore trzeci raz właśnie...

Prezenty dzieciom zapakowane, czekają na rano

Choinkę mam sztuczną czerwono złotą, ale coś mi się zdaje, że kolorowy łańcuch zawisnie w tym roku też...

Elifit, jak weszłam na allegro to niby wszystkie dostępne puzzle sa bezpieczne dla dziecka, mają certyfikaty itd, ale pewnie w praktyce w większości jest to chińszczyzna. Jak będą wyglądały podejrzanie to narzuce na nie kocyk i będą służyły wyłącznie jako mata.

Czesc ,
Kurde ostatnio brak mi czasu na BB :( doczytuje was zawsze późnym wieczorem a w sumie to nawet w nocy.

Venus fajnie ze problemy się skończyły i ze do nas wrocilas :) co do diety to ja na poczatku wyczytalam ze w zależności od tego jakie jabłko dasz tzn czy surowe skrobane czy ze sloczka czy pieczone to różną reakcja może być. A poza tym twój synio ma wrażliwy brzuch więc mógł tak zareagować na nowosc .
Lilla wysylam pozytywne fluidki :) usmiechnij się popatrz na zolinke i humor od razu nlepszy :) fajnie ze lecisz do pl. Nas tesciowa ostatnio próbowała namowic ale teraz bilety po 400 funtów minimum. A ze w przyszłym roku mamy grube plany więc zostajemy sami w UK.może to i lepiej będziemy mieć czas tylko dla siebie.
Kornela siostra mistrz.
Gib tez zmeczylam się czytając tego zabieganego posta.
Undomiel wspolczuje miegren, tez przez to przechodzilam i badania neurologiczne.niestety taka ma natura i powiedzieli ze będzie mnie to męczyć. Na szczęście od dłuższego czasu mam spokój czrego i tobie życzę.

Choinka u nqas sztuczna. I nawet nie pamiętam jakie mam ozdoby hehe chyba czerwono złote. Moja tesciowa hobbystycznie robię decupage czybjak to tam się pisze. Zrobiła nam cudowna skrzynię na ślub, dla Julii tez z okazji narodzin i teraz powiedziała ze robi dla julci specjalne bombki wiec tez będzie pamiątka.

U niuni mojej Mikołaj juz był prezent czeka w lozeczku :) takie drobiazgi dostala. Miałam kupowac te puzzle ale się zawahalam najwyżej pod choinkę kupimy. Zresztą gora prezentów jest w Polsce i czeka na wysłanie po chrzcinach.

I co dalej nie wiem. Wczoraj jula dala nam nocny koncert od 2.30 do prawie 4 obstawiam zeby. Byłam nieprzytomna dziś. Po południu poszlysmy do miasta ale takie tłumy są wszędzie ze tylko szybkie zakupy i do domu.

Dziewczyny odnośnie tego odginania raczek do tylu to jak myślicie od czego to może być?? Mam wrażenie ze robi tak coraz bardziej ale tylko jak ja na rękach nosimy przodem do siebie to jej uciekają do tylu. Takiego Małysza robi,tzn nie tak bardzo. Czekam na ta wizytę ale jak na razie cisza a ja się martwie. Raczek normalnie używa.

Dzisiaj tez miala problem z kupa tzn była ale mała. Na wieczór się prezyla myślałam ze ja męczy więc uzylam windi ale nic nie poszło, tzn ze chyba nic nie było co by jej zalegalo w jelitkach ?

Dobra lece spokojnej nocki. Ależ będą miały dzieciaki radoche jutro :d lubię to :)

Trzeba uważać z tymi piankowymi puzzlami, żeby badziewia nie kupić. Jutro się rozejrzę za jakimiś bo mąż mial kupic Zoli na Mikołajki, ale nie zdążył :/

Kasiuchna SORTETY to takie zabawki z różnymi kształtami?

Elifit a Aru na podwórku nie ma dzieciaków swoim wieku?

Pola, twoj, synek ma dobry gust muzyczny :)

Limonko do Polski jedziemy samochodem i szczerze to mam nadzieję że Lusia zniesie podróż tak samo dobrze jak w sierpniu :)
Używasz jeszcze windi? :szok: Myślę że na jelitach jej nic nie zalega.

Wczoraj u znajomych mój maz zachowywał się źle. Gadał żebyśmy do domu wracali bo jutro do pracy idzie, a po powrocie poszedł walkę oglądać i wrócił do łóżka jak ja już spałam. Teraz nakarmilam dziecko i wracam do spania :)

reklama
Cześć Lilla [emoji5]
Ostatnio tylko my tu w nocy urzędujemy...
Gust muzyczny mojego syna jest naprawdę spoko. Po mamusi [emoji5]
Będąc w ciąży zawsze w aucie słuchałam głośno muzyki i chyba stąd jego zamiłowanie do mocnych dźwiękÓw. Już to kiedyś pisałam Ale powtórzę, że jakiś czas temu Malutek mocno płakał i chciałam mu włączyć dźwięk suszarki (mam nagrany w telefonie), ale przez przypadek włączyłam mocny rockOwy utwór. Malutek zasnął po kilku sekundach.
A za każdym razem jak mu włączam kołysanki to się patrzy na mnie wzrokiem: "matka, no coś Ty!?"

Do góry