reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2014

Pediatra odradzala soki, mowila, ze jeszcze nie ma co mu tego podawac, ale sama juz nie wiem. Moze warto sprobowac?
Na pewno jak zaczne rozszerzac mu diete to musze do czegos go przekonac i moze wtedy soki pojda w obrot

A jak to jest z tymi sokami dziewczyny? Odrazu moge mu podac np 50 ml czy tez musze dac troszeczke zeby sprawdzic czy nie ma zadnej reakcji niepozadanej? Bo nie wiem. Jakbym dawala mu juz jabluszko ze sloiczka i bylo ok to i sok jablkowy bym mu dala....

Ostatnia edycja:
reklama
A propos sikow - u nas jest sporo. W nocy musE czasami zmieniac pieluche.

Hobbit ja tez uwazam, ze Bardzo duzo dalas dziecku. Dlugo karmilas.

Hej :-)

wróciliśmy ze szczepienia Natalii i bilansu Mateusza - jest dobrze :-) Natka śpi, a Matiego już do przedszkola nie zawoziłam, bo mi się nie opłacało. Od razu zrobiliśmy sobie spacer, bo ładnie dziś u nas, tzn. nie wieje.

Kawa hehe Ze mnie się śmieją, że moja kawa to wygląda jak herbata (taką słabą piję). No i jeszcze z mlekiem i cukrem musi być. Mąż mój za to jak się poznaliśmy to pił taką zwykłą, z fusami, z 3 łyżeczek :szok: Już daaaaawno go oduczyłam :-D

Dziś na obiad zupa wiśniowa - już nie mogę się doczekać :-)

Aaaaa i kończymy dziś 5 miesięcy!!!! :-D

Witam wszystkich

U nas noc z pobudkami co 1,5 max 2 h. Na szczęście bez przerw na zabawę.

No i synek mi przewał pisanie i już nic nie pamietam:wściekła/y:

kornela rozciencz sok z woda:)ja w nocy pampersa nie zmieniam ,zmian w ilosci siuskow/pampersow nie zauwazylam

hobbit nie smutaj sie,dałas dziecku to co najlepsze.......

haust:))))

wrocilam ze spacerku i spijam kawusie,tez lubie ale tylko rozpuszczalna :tak:
chodzilam z Hania prawie 2 h i zywej duszy nie widac na wsi:no::sorry2:

Elifit ja ogólnie mam słabą stabilizację miednicy, a teraz po ciąży jeszcze prawdopodobnie jakiś dysk mi się przesunął. Muszę ćwiczyć, ale dopóki karmię piersią to nie za dużo pomoże bo nadal wytwarzam costam co rozluźnia więzadła.

Ja temperaturę mierzyłam tylko po pierwszym szczepieniu, potem widziałam że zachowuje się normalnie to nie mierzyłam.

Kawa - mogłaby nie istnieć dla mnie przez większość roku, ale czasami mnie najdzie chęć. kiedyś kolega mi zrobił kawę z cynamonem i była przepyszna.

Hobbit zgadzam się z innymi ze dużo dałaś córeczce. Taka bliskość od maleńkiego da niewymierne korzyści.

Kornela myślę że jeśli dałaś jabłko to potem sok możesz spokojnie dawać.

Haust gratuluję ślicznej pięciomiesiecznej córeczki.

Agulam a ty na takiej prawdziwej wsi mieszkasz? Takiej co jedna główna droga jest, a dalej obory, stajnie i zwierzyniec?

Ostatnia edycja:
Kornela ja bym spróbowała soków rozcienczonych z wodą. Kiedy będziesz rozszerzać dietę? Co ile ci je butlę?

Haust wow 5 miesięcy gratki :)

Edit. Coś wstąpiło w moje dziecko. Leży w łóżeczku i się bawi. Chwilo trwaj :)

Ostatnia edycja:
reklama
Wróciłam od lekarza z Natalią. Zdrowa uff. Od poniedziałku do przedszkola... Jestem okropna... Ale nie mogę się doczekać tego...
Wzięłam skierowanie do alergologa i poszłam ją od razu zapisać i UWAGA termin na jutro ??? Chyba nie muszę wam mówić jaką miałam zdziwioną minę ???

Ale dość o mnie :p

Doti ja też jestem fanką twojego poczucia humoru :-) :-)

Kawa - ja lubię smak kawy. Jedną dziennie piję. Uwielbiam. A szczególnie wtedy gdy ledwo na oczy widzę. Wtedy zdaje się być zbawienna ;-)

Kornela ja zalewałam butelki gorącą wodą, bardzo rzadko gotowałam.

Małgorzata dzięki za kawusie, pyszna :-D

Hobbit i tak dzielnie walczyłaś ;-) ja bym nie dała rady trzymać rygorystycznej diety.
Ja też w piciu kawy jestem osamotniona :-( to możemy się na jutro wirtualnie umówić ;-)

Makota to może u ciebie BLW się super sprawdzi??
No i tak jak Elifit pisze... Musisz się przyzwyczaić... Nawet jeśli chwilę będzie lepiej, eh oby to były dłuższe chwile ;-) takie akurat na regenerację :-D

Lilla ja mam problem z odcinkiem lędźwiowo-krzyżowym. Ciąże nie pozostawiają jednak znak. Bolący.

Do góry