reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Dzien dobry, moze teraz mi nie zniknie wiadomość. U nas zawsze dwa razy Mikołaj był, ale teraz dla mnie to nie logiczne. 6.12 tp Mikołaj a 24.12 Gwiazdor :)

Jak dostałam wezwanie na cytologie to też mi powiedzieli że pol roku po porodzie muszę odczekać.
Robie dzisiaj zupe dyniowa.
Młoda w nocy spokojnie spała. Coraz intensywniej ćwiczy do czworakowania. Podciaga kolana pod brzuch i prostuje ręce i buja pupę az robi taki śmieszny skok na twarz :) Paść ze śmiechu można.

reklama
Doti tego się obawiam. Mam. duży z tym problem bo pies teściowej strasznie sierść gubi i będę musiała odkurzac, myć podłogę a psy zamykać gdzieś bo on wystarczy że przejdzie i już pełno sierści zostaje na podłodze.

Próbowałam zamotac Zole w
kieszonkę - krzywo,
kangurek - zapomnij że cokolwiek mi wyjdzie, ciągle luzy na rękawach, plecak prawie mi wyszedł, ale zaczęła coś na podłodze oglądać i się przechylila na bok i już dupa z symetria. Stwierdzam, że albo jestem bez talentu do samonauczenia się wiązania, albo mam zbyt ruchliwe dziecko do tego. Gdy ją wiąże to potrzebuje dwóch rąk żeby ją utrzymać. Kurs chcę!!

Lilla Wy mieszkacie na gorze? To bramka na schodach lub w drzwiach pokoju. Tak czy inaczej będziesz musiała zabezpieczyć schody.

Lilla ja też mam ten problem ostatnio. Wituś się tak wychyla, że zapomnij o prawidlowym wiązaniu. Wczoraj 5 razy poprawialam a i tak się przekrzywiał. Dziś spróbujemy plecak.

Czekam na lekarza-doradce laktacyjnego, może wreszcie kp przestanie boleć&&& Tak sobie myślę, że jeśli będzie ok, to nawet mnie cieszy, że miałam te przejścia, bo po tym to tak szybko nie przestanę karmić, a wcześniej miałam w planach ok 6 msc.

U na mikołaj to mikołaji a pod choinkę to zależy: ze strony mamy gwiazdka przynosi podarki, ze strony taty - dzieciątko.

Już 15... ale ten czas leci.

Lilla - Mel też się tak buja, zastanawiam się kiedy sobie nos roztrzaska...

Undomiel - to ile chcesz karmić? Ja też na początku myślałam pół roku. Teraz czasem mam ochotę przestać karmić a później jak sobie pomyślę to szkoda by mi było, to jednak fajne uczucie.

reklama
Cze dziewczyny,

doczytałam prawie 15 stron. Mały śpi ja siedzę i tylko sprawdzam piersi czy mogę jeszcze zaczekać nie chce go budzić tak mało dzisiaj spał.

Małgorzatkar pisałaś że Zuzia nadrabia podnoszenie, ze względu na napięcie mieliście rehabilitację? Jak często chodziliście na zajęcia rehab?

Makota mój K też nie lubi odciągania, więc się męczymy. Też mu furczy w nosku pomimo że matka płuca zassysa Fridą. Makota gratki z okazji 5 miecha.

Unodmiel niesamowicie drogi ten posiew ja prywatnie płaciłam 60zł. Jak po wizycie doradcy laktacyjnego? opisz proszę.

Mamo_B dużo zdrówka dla Ciebie.

Kornela mój K też nie łapie stópek ani kolanek ale u nas to kwestia napięcia w nóżkach. Kornela jak po szczepieniu?

Mika czytam że u Ciebie piersi przestawiają się na tryb nocy i zazdroszczę moje są głuche na moje prośby. Ostatnio się na tym złapałam że gadam do piersi. Kiepsko ze mną. Mika a gaziki nasączasz wodą?

Pola ten sunen tylko wystarczył na 2.5 ładowania?

GiB gratki z okazji 5 miesiąca ale ten czas zasuwa.

S.michalina ten katar nie był przeciwwskazaniem do szczepienia.

Sokaja nie daj się, dużo zdrówka.

Agulam ze względu na moje piersi moje wyjścia na zakupy tylko w necie:D

Cytologię mam zrobić w lutym ale nadal okresu brak.Laktator mam z canpolu ręczny, kąpiemy K co drugi dzień. Za mną kolejny dzień depresji tzn noc z niedz/ poniedziałek. Płakałam siedząc i masując zastoje, Wkurzyłam się zrobiłam szklankę szałwi o 24 później o 3, 6 kolejną. We wtorek znów szałwię o dziwo mały ssał jak nigdy lewą pierś przez 15 min zwykle najada się w 3-5min. Zessał trochę zastój. Piję szałwię, niech laktacja trochę wyhamuję. Już miałam dzwonić do gin umówić się na wizytę po tabsy na przepalenie pokarmu ale się zawzięłam nie dam się moim cyckom. :-)więcej nie pamiętam pozdrwiam serdecznie, Wczoraj na Podkarpaciu posypało śniegiem a dzisiaj nie ma po nim śladu.

Ostatnia edycja:
Do góry