reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

reklama
Dzięki dziewczyny :) Czy widać już moje suwaczki? Cieszę się, że nie będę sama przechodzić tych 9 miesięcy :) Oprócz tego, że brzuch mnie pobolewa na dole i mam wzdęty to nie mam żadnych oznak ciąży. Aż dziwne bo w pierwszej cięży byłam już naburmuszona na wszystko co się rusza i było mi wiecznie bleee :) Ale każda ciąża jest inna ponoć. Zmykam spać. Dobranoc

hehehe no to pięknie! Ja jakoś nie przepadałam za musztardą ale teraz mam ślinotok :D Mój mąż twierdzi, że nie jestem w zaawansowanej ciąży i nie powinnam mieć zachcianek :D ale zgrzewkę wody gazowanej mi kupił... Taaak mi się chce gazowanego, że już z dwojga złego lepiej wodę niż colę.

hehehe a w zaawansowanej ciąży ma się zachcianki ??:p Ja miałam jedną zachciankę w 4 albo 5 m-cu przez miesiąć od pn do pt jadłam eklerka z bitą śmietaną. Oprócz cudownego smaku skutek opłakany 5kg do przodu ::dry:

Nie wiem skąd mu się to wzięło hehehe. W pierwszej ciąży nie miałam zachcianek, chociaż on twierdzi, że miałam bo go może z 2 razy poprosiłam o loda "kaktuska" i wypomina :D idę spać bo rano do pracy nie wstanę. Dobranoc i do jutra :)

Na początku witam wszystkie nowe mamusie i gratuluję ciąży!!

Święta, święta, my w tym roku wprowadziliśmy się do naszego własnego domu i planujemy mieć żywą choinkę (w domu rodzinym zawsze była sztuczna) i nie wiem kiedy ja kupić, żeby nie padła i pięknie do nowego roku wytrzymała.

Jestem tak zapracowana, a święta za rogiem, nie wiem kiedy kupię jakieś prezenty. Dzis rano siedziałam i tworzyłam listę spozywczą, to jakoś się podjedzie. U mnie w polskich sklepach szał ciał trzeba być czujnym żeby śledzia kupić (zdążyć kupić) bo polska społeczność strasznie wszystko wykupuje. Choć teraz to co innego jak jeszcze ze dwa lata temu, chleb musiałam na imię zamawiać bo nie było jak dostać. Teraz pl sklep na każdym kroku, ale wiadomo świąteczne produkty szybko się rozchodzą. Ale marzą mi się domowe śledziki w śmietanie (przepis teściowej), czy wspominane uszka, a pierogi.... Pierniczków nigdy nie piekłam, zapach pewnie niesamowity w domu jak siedzą w piekarniku..

Kręgosłup mnie boli, zauważyłam, że zaczyna mnie boleć po kilku godzinach w pracy. Potem ciężko juz wracać do domu. Wolny spacerek i jakoś się dowlokłam, Całodzienne mdłości przeobraziły się w późno wieczorne, a mąż mi dokucza i jeszcze gorzej mnie na wymioty bierze (ale nic z tego, póki co wygrywam ja).

Z tego wszystkiego wczoraj przed wizytą mówię do męża zeby spytać dr czy możemy się kochać i miał pamietać i przypomniało mu się kilka godzin po wizycie. Póki te mdłości wieczorne męczą i ból macicy też się pojawia to musimy odpuścić, ale skoro dzidzia ok to chyba nie było by przeciwskazań.. Sama nie wiem.

Musztardy nie znoszę, za to mandarynki kilogramami bym jadła.

reklama
Witam nowe Panie i tradycyjne życzę samych dobrych nowin!! :tak:

Musztardę jem w rozsądnych ilościach, tzn nie łyżkami ;) zawsze smakowała mi musztarda :)

Ja mam z kolei pytanie, czy często jecie smażone? bo ja chyba zbyt często...

Jeżeli chodzi o ten seks w ciąży to u mnie sprawa jest dość przykra :/ jakoś od 5 tygodnia ciąży ciągle wymiotuję, śpię i źle się czuję. od miesiąca NIC się nie działo, bo nie mam na to siły ani ochoty. teraz dopiero rozumiem te wszystkie zdrady podczas macierzyństwa i te wszystkie zaniedbane mamusie, które muszą wystąpić w programie Cichopkowej "Sexy mama" ;-)

Kładę się spać ok. 21:00 i nawet jeżeli na daną chwilę czuję się dobrze, to on woli sobie pograć :( od samego początku jest dla mnie wsparciem, ale ostatnio chyba nie jest w stanie pojąć, że muszę na siebie uważać i że ja się naprawdę źle czuję :(

w ogóle sama ze sobą przeżywam kryzys, bo jestem już tym wszystkim zmęczona. boli mnie brzuch, plecy i nogi, a to niecały 10 tydzień ciąży, często robi mi się niedobrze, W dodatku ostatnio naczytałam się o łożyskach, pępowinach i aortach i tym bardziej mi niedobrze. do tego bez przerwy myślę o tym, że przez moje antybiotyki dziecko urodzi się z jakąś wadą :(

Do góry