reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Dzień dobry
Ogarnawszy Ole do przedszkola a męża do pracy, poszłam pilnować Zuzi w łóżku i wstałam po 10:30 ;-) a Zuzia teraz wstaje, odsypiala wczorajszy dzień, gdzie prawie wcale nie spala....

reklama
Makota, moja jest strasznie ruchliwa. Rece, nogi sa w ruchu caly czas. A juz zalozenie jej prawidlowo pampersa graniczy z cudem:) bo nogi ciagle w ruchu, odpycha mi sie, co uloze jej pampersa, to zanim zapne to juz go tak sciagnie spod pupy, ze znow trzeba jej ukladac:/

Usmialam sie z tej kartki imieninowej:D :D :D

Co do zabawek ja polecam z czystym sumieniem takie cos: ImageUploadedByForum BabyBoom1415012512.183486.jpg
Zdjecie troche brzydkie, bo lampa mi sie w aparacie popsula:/ a jest ponury dzien:/
Jak na razie to moj najlepszy zakup zabawki dla malej. Potrafi leze przy tym tak dlugo, ze mam czas na posprzatanie czy zrobienie obiadu. Kiedys Wam pisalam, ze moja nawet nie chce wyciagac raczek do zabawek, potem powoli zaczela. A jak postawilam jej ta zabawke to bardzo szybko zalapala o co chodzi. Jej ulubiona zabawka to ten misio. Zreszta zabawki co jakis czas wymieniam, mozna rozniste przyczepic. Na macie tez ma misie, ale tam juz nie jest taka chetna na zabawe z nimi.

Dalej nie pamietam co jeszcze.

Aaa Batusia, ciesze sie ze z synkiem juz dobrze. Laura pcha caly czas piastki do buzi, czasem probuje nawet dwie piastki wkladac:D a jest mega antysmoczkowa:) no i sie slini, tak ze czesto zmieniam jej body, bo potrafi byc mokra az po pepek jak nie zauwaze, ze je wklada do buzi:/

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1415012512.183486.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1415012512.183486.jpg
    22,3 KB · Wyświetleń: 46
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1415012564.516718.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1415012564.516718.jpg
    21,2 KB · Wyświetleń: 38
Ostatnia edycja:
Dzieki dziewczyny za pomysly. Rozejrzę sie za tym pianinkien. Kurcze tak malutko brakowało a Bartus przekrecilby sie sam na brzuszek ale odpuscil.heh
Makota czekamy na fotę, w ogóle jestem ciekawa jak wygladacie dziewczyny. Jakos tak człowiek wyobraża sobie jak ktos może wyglądać a potem jest na odwrot:-)

Cześć witam po weekendzie,jakoś czasu na bb nie znalazłam a dziś net nie działa grrr/musze z tel pisać a nie ogarniam:(/Hania ładnie chwyta zabawki,smoka obraca w rączkach a potem do Buzki wkllada:)co do zabawek to problem będzie z prezentami bo sporo juz jest po starszych dzieciakach, z siostrami się też wymieniamy.nie ogarniam juz wszystkiego;)właśnie wyprałam 3 mate:-o /miłego dnia:-)

Ja tez nie znoszę pisac z Tel agulam a laptop zepsuty.
Dziewczyny czy Wasze maluszki tez tak lumpia za telewizorem? Normalnie tak wygina głowę bo musi widzieć i wtedy wylaczam tv albo zmieniam pokój. A ogólnie przebywacie z maluszkami w pokoju z włączonym tv czy raczej staracie sie nie wlaczac?

Kornela przebywam w pomieszczeniu z TV, lampi się. Wiem, że nie powinien. Cóż.....
Kum we Wrocławskim Tesco na pewno w magnolii od dzisiaj był garnuszek na klocuszek za 59zł z fp. Nie wiem jak gdzie indziej. To tak w kwestii prezentów. Dużo osób poleca stoliki edukacyjne- ja tego nie miałam. Jakieś kule do raczkowania itp. Dużą ofertę ma fp. Wiele osób także mówi, że pusta butelka szeleszczące cosik dają radę.

kornela ja dlatego nie lubie z tel bo widze tylko glowny a pobocznych watkow nei umeim znalezx:/

u nas nie ma opcji zeby nie bylo tv,sa starsze dzieciaki wiec sila rzezcy Hania tez czasami patrzy sie w neigo,i wiecie co uwilebia,sluchac disco polo:-D

polecam garnuszek na klocuszek i jescze uczniaczka szczeniaczka:)

juz wiem czemu net nei dzialal,mialam zalegly rachunek dozaplacenia ,nie wiem czemu przeoczylam,na rachunku mialam date ze zaplacilam a widozcnie mi umknelo:no:juz działa:)

Tusia & & & za mieszkanie!!

Kawo - szczepienie pójdzie wzorowo, bez gorączki i wielkiego płaczu & & &

Katarzyna - zdrówka, zdrówka, zdrówka.

Makota wrzuć na galerie jakieś zdjęcia z uroczystości :) Koniecznie 8-)

Lusterka sa świetne. Zolka uwielbia się przeglądać i hak się światełka odbijają. Wczoraj kupiliśmy jej takie coś jak na zdjęciu.

Makota Zola strasznie się wierci. Wystawia kuper do góry i jęczy. Dzisiaj zlazla z gąbki na której mata leży. Przezornie położyłam obok kocyk bo obracanie się nie jest już jednorazowe.
Kornela ja staram się nie włączać tv dziecku. Jak jestem u kolezanki co ma dwuletnią córkę i tv gra to Zolke klade tyłem do niego. Czasami (raz na dwa tygodnie) pozwalam jej oglądać jak pilnie muszę coś zrobić, albo jem.

Właśnie siedze po basenie i odpoczywam. Zola od 6.30 do 12.30 spala pol godziny. Poszłam mimo to na basen i obyło się bez płaczu :D
Chyba z 40min pływała!! Teraz zasnela i chyba pospi trochę (jadła o 11.30-12 i na pływalni tak 7 min około 13.10.).

Agulam jesteś na apce? To u góry masz lipiec 2014 i rozwijasz to i idziesz wyżej. Powinny się wyświetlić wątki. Subskrybuj je.

Lilla zazdraszczam basenu. Ja się wybiorę jak młoda skończy 4 miesiące.

Mamo_bobasa Kornela Zuzia dostaje na Mikołaja od cioci to:
Ten pałąk można przygiać do podłogi i na brzuszku w lusterko się gapić. A pianinko obracać i wypiać. Zdam relacje jak już przyjdzie nam.

Załączniki

• 1415022427243.jpg
    1415022427243.jpg
    16,5 KB · Wyświetleń: 39
reklama
Agulam jesteś na apce? To u góry masz lipiec 2014 i rozwijasz to i idziesz wyżej. Powinny się wyświetlić wątki. Subskrybuj je.

Lilla zazdraszczam basenu. Ja się wybiorę jak młoda skończy 4 miesiące.

Mamo_bobasa Kornela Zuzia dostaje na Mikołaja od cioci to:
Ten pałąk można przygiać do podłogi i na brzuszku w lusterko się gapić. A pianinko obracać i wypiać. Zdam relacje jak już przyjdzie nam.
No właśnie nie jestem na apce
Fajna ta mata z puaninkiem

Do góry