reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

reklama
Dobranoc.
Oczywiscie jak juz dziecko zasnęlo to maz tez poszedł beztrosko spac a mama miała masę rzeczy do zrobienia. M. In. Zakupy w aptece i przygotowanie dokumentów do becikowego (dzieki Michalina za przypomnienie), choc obawiam sie ze w rezultacie sie okaże ze nam nie przysługuje...
Mam przeczucie Ze ledwo co zasne to ju trzeba bedzie wstawać. Mój maz tez dzis przepowiedział ze synek sie obudzi w nocy. Zobaczymy :)
To jeszcze raz dobranoc.

Dzien dobry!
U mnie mocno wieje:/
Wczoraj nie bylam z mala na spacerze, bo nie mialam nawet kiedy.

Tak wczoraj zlecial dzien szybko, ze na nic nie mialam czasu.
Bylismy tez u ksiedza na naukach przed chrztem, na zakupach, a mala przespala caly ten czas, moja mama z nia zostala.

Wieczorem oczywiscie rozmawiala ze mna do 23.30!! Juz nie mam pojecia jak ja przestawic, nauczyla sie ze po kapieli zamiast isc spac, to robi sobie drzemke 10-15 min a potem nie spi. Zawsze po kapaniu szla ladnie spac to teraz cuduje:)
Jeszcze na sam koniec poklocilam sie z mezem, zjadl sobie kolacje, wyspal sie "ogladajac" mecz, wykapal sie i on idzie spac! I wielce obrazony bo ja tez chce isc sie wykapac a on musi posiedziec z mala, rozmawiac z nia, a on taki zmeczony.. No, a ja to mam sile jeszcze na to zeby caly ogrodek przekopac przed blokiem!:/ a co mi tam zalezy! Zostawilam go w koncu z mala.. z czkawka, kupa w pampersie, niech przebiera i poszlam lezec w wannie.

Planow na dzis brak. I dobrze, marzy mi sie takie prawdziwe leniuchowanie.. I to wlasnie dzis bedziemy czynic z Laura:)

Milego dnia!

Dzień dobry,
dziecko z katarem i ja nie wiem co z tym robić. Je, śpi, ale słyszę, że spływa jej ten katar do gardła. Próbuje działać z gruszką, ale nie umiem albo nie działa. Nie wiem gdzie ona katar złapała po całym dniu siedzenia w domu? Czy mogłam ja przeziębić po basenie w poniedziałek? wytarlam ja dobrze, i ubralam cieplo, czapka i kaptur i grube spodnie.
Teraz jak słucham jak mloda je to nie słyszę żeby charczala. Zakropilam jej nosek sprayem dla niemowląt i ta gruszka działałam więc może coś jej pomogłam.
Zwykły katar a moje szczęście tak się męczy :C

Siema!

Zapomnialam o prenalenie. W ogole o lekach mysle jak z czasow ciazy :p mam sudafet - jedne zrodla mowia, ze mozna a inne odradzaja. Sol morska nic mi nie pomoga. Moze to jakies alergiczne...

Lilla - trudno stwierdzic skad Zolinka zalapala katar. Duzo dzieci zakatarzonych.

Mam pytanie do basenowych mam - czy ja moge wejsc z dzieckiem do brodzika, albo do chlorowanego basenu? Na jak dlugo?

I kolejne : mam swoje mleko, cudem odciagniete. Wsadzilam do lodowki, potrzebuje na sobote. Czy jezeli podgrzeje je do odpowiedniej temp i schowam w termoopakowanie ta temperatura bedzie identyczna, czy powinnam zrobic cieplejsze mleko?

Dzień dobry wszystkim;)

Lilla huraganów u nas jeszcze nie było, ale zauważyłam, że Malutek robi się nerwowy przed burzą. Pewnie ciśnienie:)

Ja z becikowym czekam do końca października, bo za 2012 rok moglibyśmy nie dostać, więc będziemy składać rozliczenie za 2013 ;) trochę poczekam, ale chociaż jest pewność że dostanę:D

Pogoda za oknem paskudna, ciul wie co z takim dniem robić. Mężu ma wolne, to może się wyrwę na jakiś shopping:cool:

reklama
Makota rozumiem, że mleko wsadziłaś do zamrażarki a nie do lodówki? W lodówce tylko 24h może stać. A co do podania w sobotę to mleko matki podawać można w temperaturze pokojowej, więc nie martwiłabym się czy będzie ciepłe od kiedy podgrzejesz. Moje dziecko cały czas tak je, bo ja praktycznie tylko odciągam.

Dziewczyny jak macie zamiar wprowadzać gluten niebawem? Jakąś kaszką dla niemowląt czy zwykłą manną?

Co do @ to ja też jeszcze nie mam, ale pewnie przez tabsy bardziej niż laktację. Biorę Cerazette a one są na 28 dni bez przerwy potem.

Moje dziecko zasypia zawsze samo odłożone do wózka lub łóżeczka, ale nie poradzę jak to zrobić, bo nie wiem jakim cudem się tak udało. Chyba po prostu ten typ tak ma :-D

Ostatnia edycja:
Do góry