reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

reklama
Witam sie dzis po raz pierwszy:)

Lilla,Makota jak ja Was rozumiem:( tez mam tego dosc! Czasem az sie plakac mi chce. Nie da sie wyjsc dalej, nie moge wyjsc tez sama na dluzej.. Masakra jakas! A maz kiedy ma wolne, on nagle ma tysiac rzeczy do zrobienia, czyt. jechac do sklepu wedkarskiego, posegregowac wszystkie duperecie wedkarskie, wedki naprawic, kolowrotek poprawic, matko! Mogla bym tak w nieskonczonosc:/ do tego jeszcze na ryby musi jechac. Niech jedzie, ale ja tez bym chciala w koncu odetchnac chociaz raz.
Dzis na szczescie musial isc do pracy!

Kornela!!! No jestem w szoku, ze Twoj maz nie zmienil jeszcze pampersa malemu! O takie cos by u mnie nie przeszlo, moj zmienia pampersa, ubiera, a nawet body zalozy te zakladane przez szyje.. Wszystkiego sie bal na poczatku, ale nie dalam sobie wmowic tekstu"zrob to Ty, bo Ty umiesz a ja sie boje" o nie, potrafil wsadzic anakonde to i potrafi teraz dzieckiem sie zajac:p

Milego popoludnia!

Bellina mnie tak wczoraj skusila tym ciastem... Ze wlasnie piecze sie biszkopt:D

Kobitki wiem o czym mówić, też nigdzie nie wychodzę, jedynie do lekarza albo na zakupy w ekspresowym tempie czytaj maksymalnie 1h. Ostatnio zostawiliśmy małego u teściów a sami wybraliśmy się na większe zakupy przy czym wracałam co 2,5h na karmienie.

Kornela jestem w szoku że mąż nie zmieniał pampka. Ja przyznam się szczerze że na początku po CC to bałam się do małego zbliżyć wszystko robił mąż. Przebierał, przewijał i karmił bo ja nie miała pokarmu. Wczoraj po wizycie u lekarza byliśmy u rodziców Mż, nawet teściowa stwierdziła że Mż za wolno przebiera małego (ulało mu się po karmieniu) w drodze powrotnej szanowny mąż zrobił mi awanturę. Wykrzykuje "zobaczysz teraz zobaczysz... " ( myślę no to kwarki pewnie nie zbliży się teraz do małego w ogóle, a on do mnie: zobaczysz teraz to Tylko ja go będę ubierał i przebierał" (zapomniał dodać że w nocy też:-))

Dziewczyny, czy któraś z Was zażywa/ła Merz Special niesamowicie wypadają mi włosy od miesiąca, lekarza endo dziecięcy mówił że mogę to zażywać ale gdzieś doczytałam na forum że dopiero po zaprzestaniu karmienia:szok:do tego czasu wyłysieję. To jest jeden z niewielu zestawów bez jodu.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny postawić się i już! U mnie nie ma tak. A to dlatego że oboje szanujemy swój czas. On chce chodzić na siłownię czy rower to niech przywyknie że ja też wyjdę sobie. Ostatnio powiedziałam m o zajęciach z zumby o 19 we wtorki i mimo że to pora kąpania to ja idę a on jest z dziećmi.

Mamo Bobasa 'wsadzić anakondę' wygrywa mój osobisty plebiscyt na hasło dnia :D

Dziewczyny nie dajcie się tak. Jak nie nauczycie od początku to tak już będzie. Relax po pracy ok, ale egzekwujcie dla siebie chociaż godzinkę dziennie. Wy też musicie mieć chwilę oddechu. Nie ma podziału że tylko wy zajmujecie się dzieckiem, przecież nie jest tylko Wasze ale wspólne, tak?
Bojowy nastrój mam dzisiaj, więc tak jadę płeć brzydką, bo...
Uwaga! Okres dostałam:eek:
A było tak pięknie:p

Mój zajmuje się małym normalnie, odkąd nie karmię to robi przy nim dosłownie wszystko. Przychodzi z pracy, zje wykąpie się i sam mi dziecko zabiera i pyta czy nie chcę nigdzie wyjść albo się przespać

I tu Tusiaczek ma rację. Jak teraz sobie dacie to potem już będzie tylko gorzej.

Tusiaczek współczuję @. Widzę że na razie @ dostają dziewczyny karmiące mm lub mieszanym. Czy któraś kp dostała?

Ostatnia edycja:
Własnie wrocil, zrobilam mleko a on go krmi, ale reke dam sobie uciac ze jak skonczy to bedzie tekst: "Chodz wez go do odbicia".
Ja sie na poczatku duzo klocilam a teraz to mi sie juz nawet tego nie chce.

hej hej

Kornela humor mi się poprawił tym opowiadaniem o dziwakach :D i położnej pożal się Boże...
Graza, no to teraz przebieranie na wyścigi :D

byliśmy w Smyku kupić młodzieży starszej i młodszej kurtki na zimę, miałam rabat 25%. kupiliśmy, oprócz tego jakieś spodnie, leginsy, bluzy. wrociliśmy, sprawdziłam, że na internetowym kurtki są taniej... ale nic, pojadę w tygodniu, oddam te i kupię przez neta. albo będę miała szczęście i od poniedziałku zaczną się wyprzedaże w stacjonarnym i będzie jeszcze taniej, tak miałam jak dla Zuzi wyprawkę kupowałam: wzięłam dwa paki pajaców ze zniżką, potem sprawdziłam, że przez neta są taniej, a jak pojechałam oddać te kupione na początku, to okazało się, że są jeszcze taniej. smyk ma 30 dni na zwrot, zimy póki co nie widać, moga sobie poleżeć z metkami kurtki

reklama
A ja mam chinszczyzne, bo mi smaka zrobiłyście:)

Moja psiapsiola też dziś w nocy rodzila i byłysmy na łączach:) 36 +5 i ona z cukrzycą, więc malego zabrali i jeszcze go nie dostała, nawet nie wie ile waży!

Do góry