reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Sinecod rewelacja, Oli kaszel przeszedl po dwóch dawkach

U nas mierzą, ale te mierzenie to o kant tylka, Zuzia niby od pierwszego szczepienia nic nie urosła...taaaa

aNilewe odzywaj się częściej! Reszta zagubionych też sie zameldować!

Ola zachwycona ze w końcu w przedszkolu była, ufff bo już się obawialam, że może być bunt. Zapomnialam że mialam mieć dziś wizytę u dermatologa...nadal z pamięcią niezbyt dobrze u mnie...

Zuzia znow dziś miała problemy z kupa... Probiotyk sie skończył, muszę znow kupić, bo jak dostawała, to kupa szła, a dziś baki tylko i krzyk, po czopku po 3 min zrobila i banan na twarzy
Za to mam problem z Ola, nie chce wcale jeść, od piątku każdy posiłek to krzyk, płacz, itp... Ona wcześniej niezbyt wiele jadala, ale zawsze coś, a teraz tragedia. Dziś ciocia w przedszkolu jej powiedziała, ze jak nie będzie jadła to małym dzidziusiem będzie, a ja jej wcześniej mówiłam, ze nie będzie rosła, tylko zmaleje i chyba ją to ruszyło trochę, bo kolację w miarę zjadła...co prawda bułkę z masłem, ale bez wielkich krzyków i w miarę szybko...a kiedyś, jak miała tak trochę ponad rok, tak pięknie jadła wszystko....

reklama
Mamy starszakow odrobaczalyscie swoje dzieci kiedyś? Tak się zastanawiam czy Ola robaków nie zalapala jakichś...ma oczy podkrazone, akcje z jedzeniem odchodzą, infekcje dróg.oddechowych, problemy z kupa....

Gosia ja nie odrobaczałam jeszcze bo Natalka pierwszy raz poszła do przedszkola. Na zebraniu dyrektor oraz wychowawczyni mówiły o tym. Ostatnio się pytałam pani, która opiekuje się grupą Natalki o to odrobaczanie. Mówiła że one widzą po dzieciach od razu i jeszcze się nie pomyliły. Mają doświadczenie. Zgłaszają rodzicom. Ponoć właśnie brak apetytu, nadmierny apetyt na słodkie, podkrążone oczy ale także kaszel podczas snu i coś tam jeszcze. Lekarz każe najpierw zrobić badania zanim cokolwiek przepisze. Można też na własną rękę, jakoś ziołami. To trwa na pewno dużo dłużej. I mówiła że ona odrobacza rodzinę (bo niby nie wystarczy tylko dziecko) 2 razy do roku - jesień, wiosna.
Tyle udało mi się ustalić bez zaglądania w google tylko z czyjegoś doświadczenia.

Mika rozumiem twoją bezsilność. U nas jedynie pomogły kropelki do nosa z antybiotykiem. No i syrop na kaszel. Choć myślę że syrop nie do końca bo kaszel się skończył gdy kataru się pozbyłyśmy.

Dobranoc :p

Ostatnia edycja:
Witam o poranku! Czy ja ostatnio pisałam że chciałabym żeby moje bobo powisialo na cycku? No to mam... cycki wręcz wołają żeby je już zostawić w spokoju a te dziasla dalej je dręczą. Pewnie kryzys laktacyjny. Czy są jeszcze na tym forum dzieciaki ktore nie przesypiaja nocy? Jak wy wtedy funkcjonujecie? Spicie w dzien? Ja się kładę razem z moją ok 20, dwie pobudki na karmienie plus dwie bo po co spać i ja ledwo żyję.

Wspolczuje problemow ze starszakami... Z kaszlem i katarem nie pomoge, a Ola moze nie je, bo jej sie potrawy znudzily? Sama nie wiem :( moze cos jej dolega...

Malgorzatka - a Ty badalas Zuziowa kupe?

Z tego co widze, zdecydowana wiekszosc dzieci KP ma problemy brzuszkowe i kupowe...

Floriana - ja wstaje po 7 razy niekiedy... Karmien mam od 3 do 6... Nie spie w dzien, ale o 17 na dasiowej drzemce tak - wtedy spie z nim. Wstajemy o 6 lub 7 i dosypiamy razem rano ok godzinke o ile mam na to czas ;)

Wczoraj lalo, dzis piekna pogoda - mozna isc na spacer :)

Zamowie wizanke slubna i pojade do mamy na imieniny

Milego dnia!

Ostatnia edycja:
Dzień dobry, tzn mam nadzieję, że będzie dobry, bo noc była delikatnie mówiąc średnia:confused:
Floriana moje dziecko nie przesypia nocy, zdarzyło mu się kilka incydentów, a tak to 2-3razy w nocy je. No i zaczyna dzień najpóźniej o 6 :eek:
Dzisiaj natomiast wstał razy PIĘĆ:eek: żyć nie umierać

Floriana mój nie przesypia całych nocy ok 3 pobudki mam. Teraz jak Mały chory to średnio 10 pobudek, bo nosek zatkany i spać nie może. Ale czasu na odsypianie nie mam. Jakoś funkcjonuje.

Małgorzatka wiem, że u nas w zeszłym roku była akcja odrobaczania na ulicy, bo co 2 dziecko miało. I tak jak Katka napisała wtedy całą rodzinę trzeba odrobaczyć, bo to dziadostwo się roznosi.

U nas też zaczyna się ładnie robić, choć wieje chłodem takim jesiennym brrrrrr :baffled:

reklama
Dzien dobry!
Floriana, ostatnio myslalam ze moje dziecko juz wyroslo z nocnych karmien, niestety jeszcze nie teraz:) moja budzi sie w nocy raz, przewaznie miedzy 2-3.30 i potem juz kolo 6. Dzis pobudka byla o 2ej, a od 6ej co godzine wola:/ wczoraj wieczorem tez ciagle wisiala na piersi:/ ale Tusiaczku Szymon chyba przebil dzis wszystkie lipcowe maluchy tymi pobudkami:)

Prawa piers mnie boli, dostawiam mala za kazdym razem ale nic to nie daje.

Makota, moja mama tez ma dzis imieniny:D

Milego dnia!

Ostatnia edycja:
Do góry