reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Lilla, teraz mysl wzorcowo rozwinieta:D

My tez ogladamy mecz, lubie pilke nozna i nawet wole ogladac dobry mecz niz jakis serial..

Ja ostatnio mam jakiegos dola:( czuje sie jak by kombajn mnie przejechal;/ corka od wczoraj urzadza sobie tylko krotkie drzemki, ja w tym czasie sprzatam albo szykuje obiad, robie pranie.. Kiedy koncze, ona juz wstaje. Nie mam chwili zeby odetchnac:( aa w ogole te dni takie same wszystkie:/ zwariowac idzie. Mialam do szkoly wracac, ale cos nie mam natchnienia.

Ech, juz nie pamietam co mialam napisac!

Darunia, 3 miesiac to juz chyba za pozno na kolke, tak mysle. Nie strasz mnie, bo nasze dzieci w tym samym wieku:)

Aaa dzieki dziewczyny za nazwe profilu na fb,bobookazje.. czekam teraz czy ktos mnie przyjmie:D

No wlasnie, a gdzie reszta dziewczyn? Catsun, Michalina, szczesliwa Mamuska????? I

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć Mamuśki,
widzę, że forum się kręci pełną parą. My w pewnym momencie (kiedy mały prawie nie spał w dzień) wypadliśmy z obiegu.
Chciałam się poświęcić synkowi w całości, a jak spał ta chwilę to zawsze coś do zrobienia. Dziś pomyślałam, no zajrzę już i zerknę co tam u Was i podziekowania dla GiB za zainteresowanie - kochana jestes.

Także u nas wszystko dobrze, karmimy piersia tylko i wylacznie. Mały pieknie przybiera. Ostatnio wazył 6100g i miał 61cm. Śmieszek mały się zrobił, w nocy po ostatnim karmieniu nad ranem kiedy już śpi z nami tą chwilę to tuli się do mamy aż łezka w oczu się zakręci, że mamy taki skarb koło siebie.

Obiecuje poprawe i zerkne w wolnym czasie co tam u was. Mam nadzieje, ze wszystkie macie sie dobrze i maluchy sa waszym calym światem :)

_DSC4798.jpg

DSC_4684.jpg

Załączniki

• _DSC4798.jpg
    _DSC4798.jpg
    14,3 KB · Wyświetleń: 62
  • DSC_4684.jpg
    DSC_4684.jpg
    22,5 KB · Wyświetleń: 68
GiB moja starsza choruje od 3 wrzesnia, czyli po 3 dniach w przedszkolu. Mamy ze 2 dni przerwy i znowu to samo. Katar i kaszel bez gorączki.
Śluzówki ma już tak podrażnione,że łapie wszystko. A ja obstawiam dodatkowo czynnik alergiczny.
Wypija litry syropków, inhalacje...

Katka, miałyśmy już bunt,a ja nie mam argumentów. Bo jak mogę mówić,że ją wyleczymy jak wypije lek, skoro to już tyle trwa.

Obawiam się o zęby po tylu słodkich syropach:wściekła/y:

Mika moj obecnie bierze szczepionke i odpukac zdrow, ale jest tez na odczulajacych i inhalatorach wziewnych. Przy mocnym kaszlu, ktory wybudza w nocy pomogly nam kropelki sinecod. Rano pomagaly nam krople berodulal w inhalacji. Powyrzucaly flegme i bylo lzej..
aNilewe przestan bo sie zaruienie :p Fajnie, ze sie odezwalas. Piekny maluch ;)

Potwierdzam - sinecod nie raz mi życie nocne uratował;-)
Anilewe, fajnie, że się odezwałaś:tak:
Boziu, ja widzę, że mój Adaś to faktycznie glizda jest. Ktoreś dziecko też takie długaśne jeszcze (64cm jakiś tydzień temu)?

GiB, no właśnie mam już zakupioną szczepionkę. Miałam ja podać jak skończy się infekcja, ale zanim jedna w 100% wygasła zaczęło się nowe.
Mam taką do nosa, siostra też stosowała u syna i bardzo chwali. 1,5 roku bez kataru:tak:
Ja też czasem daje na noc Sinecod kiedy wieczorem kaszel jest mocny, lub kiedy ją budzi. Berodual jest do szybkiej reakcji, my mamy nebbud ( pulmicort), działa po dłuzszym czsie, ale efekty też na dłużej.

Jagódka, ja mojego nie mierzyłam, w przychodni też tego nie robią. Ale może go jutro pomęczę bo ciekawa jestem.
Jedno jest pewne, nie jest glizdą, Masa nie ta....;)

U Was mierzą? U nas jedynie głowę i klatkę

Takie krzyki u sąsiadów ,że ja też na mecz przełączyłam

Ostatnia edycja:
U nas tez nie mierzą długości ciała w przychodni. Tylko głowa i klatka. Ale mój maly tez jest dlugasny. Juz cały przewijak zajmuje :)

Mika, takie krzyki u sasiadow, ze az Das dal mi popalic. Dlugo tulilam go do snu, bo siostrzenica go dzis tak wybawila, ze nie mial smialosci marudzic. Po kapieli odreagowal, zasnal i obudzil go wrzask...

U nas tez mierza klate i glowke.

Czytalam na zakupowym o krzeselkach - tez bede musiala ogarnac temat

reklama
Do góry