reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

reklama
Witam wieczorową porą
Starszak ogląda bajkę na dobranoc. Jutro zostaje w domu bo znowu gluty po pas. Wykończymy się chyba obie z tym katarem i kaszlem:wściekła/y:
Już nie wiem jak jej pomóc...:-(

Odważyłam się w sobotę na jedzenie w knajpie i chyba szybko nie powtórzę. Mały jakiś marudny , sporo kupek i kleksów od wczoraj było. Pozostaje gotowanie w domu:-(

Makota, ja już się poddałam, nie walczę o miano "perfekcyjnej". chociaż w dalszym ciągu czasem łapię doła z tego powodu.

Małgorzatkar, ja dla odmiany mam znowu nawał. To się chyba nigdy nie skończy, ta huśtawka

Pola maść majerankowa jak najbardziej, troszkę pod nosek - tylko uważaj, żeby do noska się nie dostała:tak: Tak jak Małgosia, 2-3razy dziennie.

Lilla na tvnie w faktach bylo uryczalam sie jak bobr jak patrzylam na mojego babla jak mozna takie dzieciatko zaglodzic:(

Pola ja malego smarowalam majerankowa wydaje mi sie ze skutkowala ja 3 razy dziennie smarowalam

Witam! Mąż usypia małego więc pisze:) Byliśmy dzisiaj u ortopedy i wszystko gra, nastepna kontrola za 3 miesiace. Na poczatku powiedzial, ze jakis jeden fald mu sie nie zgadza, ale potem stwierdzil, ze ma prawo bo cala reszta jak najbardziej w porzadku. Kazal tylko jak najczesciej klasc na brzuszek babelka:) W ogole Bartek to dzielny facet- przed nami byly 3 dziewczynki i byl mega pisk w gabinecie jak je badal a nasz zaczal sie usmiechac do niego przy badaniu. Zuch-chłopak, nie to co matka panikara:-D

Pojechalam dzisiaj pierwszy raz na ciuszki i kupilam malemu 5 sweterkow z metkami, 3 pary spodni dresowych, body, kaftaniki i koszule z kapturem za uwaga 28 zl. Na poczatku mialam opory, ale wszystkie kolezanki, nawet te bogatsze kupowaly uzywane ciuszki i mnie przekonaly. Zreszta moja siostra tez swoim synkom i maja sie dobrze.

No i niestety, ale wraca katar:angry: akyszzzzzz

Kornela, zazdroszczę udanych łowów.
Ja dziś dostałam maila o przecenie w smyku i poszalałam online. Akurat mieliśmy braki;-)

Właśnie przyszedł kurier z Poczty :szok: O tej porze!!!!.
Kupiłam dziecku kozaczki na Allegro, upolowałam nówki za połowę ceny. Teraz trzeba mieć nadzieje,że dobre będą:tak:

reklama
Dobry wieczór ;-)
Dzieci śpią, mąż pracuje, a więc mam czas dla siebie.
Zaglądam co u Was.
Bo u mnie bez zmian, nic ciekawego :-p Totalnie nic. Próbuję tak sobie czas organizować by nie zwariować. Stuknęły nam w sobotę 2 miesiące :-):-):-):-):-) Najstarsze dziecko lipcowe :-D

Kornela - ciucheksy są the best! Nie ma co się wstydzić. Mnie te ceny najbardziej cieszą :-p no i oczywiście fakt, że ciuchy te są oryginalne a nie takie z taśmówki ;-)

Pola - ja też używałam maści majerankowej, ale na noc pod nosek. Pilnując by do noska nie weszło.

Mika - mnie się jakoś udało powalczyć z katarem i kaszlem mojej Natalki aaaale nie obeszło się bez antybiotyku ale do noska - specjalne kropelki. Tylko, że u nas na prawdę w nieskończoność to trwało. I dziecko się męczyło i my. Nie wiem co ci poradzić :baffled:

Tusiaczek - więcej życia i szaleństwa w zakupach :-p:-p:-p I musisz koniecznie przeprowadzić rozmowę wychowawczą z synem bo co to znaczy nie spać od 4??? Jak on śmie!! Weź go postaw do kąta :-p

Lilla - mnie sceny takie drastyczne z udziałem dzieci przerażają, wychodzę, nie mogę patrzeć na krzywdę szczególnie na dzieciach. Np. sprawę Madzi z Sosnowca przeżyłam strasznie z dwóch powodów - że to dziecko oraz że to się stało zaraz po tym jak wyszłam ze szpitala po urodzeniu Natali. Tyle, że ta sytuacja wydarzyła się na prawdę. Ale filmy też bardzo przeżywam.

Zabawki - mam tego mnóstwo. Ostatnio Natalii kupiliśmy figurki postaci z pszczółki Mai - tak bardzo lubi tą bajkę (tą nową wersję). Radość nieziemska i ciągle z nimi chodzi wszędzie ;-) Dla Maluszka chciałabym kupić karuzelę z pozytywką na łóżeczko bo nie miałam a wydaje mi sie to fajną sprawą. Nie wiem czy ktoś w ogóle czyta moje wypociny wię zapytam na wątku zakupowym bo chciałąbym wiedzieć co polecacie. Nie zależy mi na jakimś firmowym czymś.

Haust - ja chyba nie znam nikogo kto by lubił prasować. U mnie wiecznie stosy, mam wrażenie że to nigdy nie maleje :zawstydzona/y: straszne :szok:

Do góry