reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Moje plany na dzis to szczepienie :)

Kornela moj ma glownie ciuchy ze szmat bo uwazam ze sa dobrej jakosci.czasem lepszej niz nowe w sklepach.i przede wsztystkim takim maluchom moim zdaniem nie oplaca sie kupowac nowych ciuszkow bo za szybko wyrastaja.a takie starsze dzieci to niszcza czy pobrudze ze sie sprac nie da.a tak to nie szkoda az tak ;) oczywiscie zeby nie bylo nowe tez jakies mam :p ale glownie uzywane.no i ja sie tez glownie w szmatach ubieram bo nie stac mnid na nowe.a do szmat pojde i za 100zl kupie x ubran a nie jedna rzecz ;)

reklama
Ceny ciuszków dziecięcych przerażają. A i jakość czasem kiepska. Dzieci szybko wyrosną.
W ogóle bardzo nie podoba mi się to co się dzieje z dziećmi. No skóra, fura i komóra.
Wpada do mnie ostatnio koleżanka i opowiada że jej córka (2 lub 3 klasa podstawówki) kłóci się że ona tylko ciuchy z Zary....
Myślę sobie: WTF'???
Koleżanka opowiada dalej, że jej tam kupuje i że strasznie drogie to wszystko a córka rośnie bla bla.
Myślę sobie: to nie kupuj!!
A koleżanka dalej prowadzi monolog, że ją stać to będzie kupować.
Myślę sobie; to nie narzekaj!!!!!

I po co to? Rodzice sami nakręcają te dzieci, rewia mody i parada metek.
Straszne to.

Dzień dobry

W nocy wydłubałam trutke w pizdu i teraz mniej boli. Może dziś przestanie. Jeszcze apap spróbuję.

Ja z chęcią bym poszła do lumpa ale czasu brak. Większość ubranek mam po siostry córce i z prezentów. Nowe ze sklepu kupiłam 1 sztukę.

Katka ja mam 2 siostry i ta starsza ma 2 letnia corke i od poczatku wszystkie ubranka markowe, wszystkie drogie zabwaki. Ma nawet sanki za 500 zl, na ktorych mala siedziala raz godzine. Druga ma dwoch wynow- 2 i 6 lat i kupuje im ubrania w ciuchlandzie, wiadome czasem tez nowe, ale nie napina sie bo wie za zaraz zniszcza jak to chlopaki. W dodatku wszystko co mogla to dala dla malego. Za to ta starsza ma piekny wozek, multum zabawek itd i niczego nie da bo jej zapewne szkoda bo przeciez mega drogie i trzyma na strychu. Dla mnie totalnie bezsensu, ale niech kazdy robi jak uwaza.

Tylko mi powiedzcie jak pierzecie? Tak jak mama bobasa 2 razy w 40 stopniach w proszku dzieciecym i wystarczy?

Kopacz trzymam kciuki zeby bylo ok na szczepieniu.

Ostatnia edycja:
Elifit, biednas Ty... Ja niedawno bylam u dentysty, ale nie bralam znieczulenia i nie bolalo... Ciezko z takim bolem przy kp...

Ja nowych ubranek kupilam bardzo malo. Wszystko z fejsa, po siostrzenicy, albo z przeceny. Jak na fejsie upoluje cos oryginalnego, to smieje sie i mowie: stroj dnia ! :D Adas ma na sobie sweterek z zary (z fejsa, nawet nie wiedzialam, ze zara) spodenki no name, skapetki i body z lidla :p M z kolei podkresla dana firme :p kolo tylka nam lata jaka firma. Wazne, zeby obsrane nie bylo ;D

reklama
Elifit karmiac to tylko paracetamol można p-bolowo. Przykro mi, że cierpisz.

Tak jak pisała Małgorzatkar ,nawet ketonal można do 3 tabletek dziennie. Ibuprofen jak najbardziej, bo on działa przeciwzapalnie. Lillu odsyłam do Leksykonu leków - na wątku karmieniowym..

Witam raniutko:) Bartek szaleje zjadl wczoraj o 19, zasnal o 22 i śpi do tej pory. Ja juz od godziny każe po domu, przygotowałam wszystko do karmienia a ten ma w nosie kurcze i spi:) nie spodziewałam sie ze tyle z was kupuje w lumpkach,ale spoko. Tylko powiedzcie mi jak to pierzecie? Raz w 60 stopniach w proszku dziecięcym? Dwa? Aha i body tez kupowalyscie tam dzieciom? W necie roi sie na forach jakie to karygodne bo to bielizna itd. Ja tam mam jednak dużo od siostry ktora wiem ze kupowala je synom w lumpku. Sama tez kupiłam wczoraj

Ja piorę najpierw na 40-60stopni w naszym proszku, potem drugi raz w dzieciowym i prasuję. Też czasem coś kupię, szczególnie do przedszkola, bo jak nie w farbach, to w kleju itp. Bluzki za 40zł szkoda mi na przedszkolne zmarnowanie:baffled: Lumpki lubię, ale teraz nie mam czasu, ani możliwości.:-( W Komisie ze dwa razy byłam, coś tam kupiłam Adamowi i Klaudii, no ale ceny wyższe niż w lumpeksie

Oczywiscie pochwalilam sie na forum ze przesypiamy cala noc i co? Dzis pobudka o 3ej.. Ech:) nie wyspalam sie w ogole, teraz tez byl cyc, ale cos krociutko, to pewnie zaraz znow wstanie lobuziara.
Marzy mi sie jakies wyjscie, choc by do kina:/
Klątwa forum działa:-D

Witam
Elifit jak noc? Boli nadal? Ibuprofen możesz i ketonal jak już ciężko...
Dokładnie tak:tak:

Elifit, biednas Ty... Ja niedawno bylam u dentysty, ale nie bralam znieczulenia i nie bolalo... Ciezko z takim bolem przy kp...

Ja nowych ubranek kupilam bardzo malo. Wszystko z fejsa, po siostrzenicy, albo z przeceny. Jak na fejsie upoluje cos oryginalnego, to smieje sie i mowie: stroj dnia ! :D Adas ma na sobie sweterek z zary (z fejsa, nawet nie wiedzialam, ze zara) spodenki no name, skapetki i body z lidla :p M z kolei podkresla dana firme :p kolo tylka nam lata jaka firma. Wazne, zeby obsrane nie bylo ;D

Ooo na fejsie też kupiłam sporo:tak: eee ja metki też mam gdzieś, ma być czyste i ładne, a jakiej firmy nieważne

Plany na dziś? Spacer do apteki i spacer w kompletnie innym kierunku (i to daleko) do optyka, bo Klaudia okulary pogięła:sorry2: Obiad mam zrobiony (dżizas, dwie różne zupy wczoraj zrobiłam, bo się Klaudii pomidorówki zchciało), tylko szynkę wstawic do piekarnika, bo się zamarynowała. Zachmurzyło się u nas, mam nadzieję, że padać nie będzie.

Do góry