reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Muszę powiedzieć że jest zajebista jesień :D

Załączniki

• 1412942937587.jpg
    1412942937587.jpg
    49,4 KB · Wyświetleń: 57
reklama
ja chciałam tylko zwrócić uwagę na cel podawania witamin. moim zdaniem korzyści z podawania przewyższają skutki uboczne. jak juz nie raz pisalysmy tu na forum nikt nikogo nie ocenia tylko wyraża swoje zdanie. np. ty uwazasz ze nie jest to konieczne, ja myślę jw a ktoś inny nie ma zdania, to przeczyta i zrobi jak uwaza

Dziewczyny położna mipowiedziała, że jeśli dokarmiam i podaje co najmniej 200ml to mam nie podawać wit D. My K odstawiliśmy, bo Marcina bolał brzuszek od tego. ChcIałabym mu dalej podawać ale się boję:/ Jagódka Adasia chyba też bolał brzuszek po wit K? co mu podajesz?
NIC! Cycka:-D

Hej, ktora nie podaje k bo brzuszek boli? Chcialam zauważyć ze ta witamina jest potrzebna żeby byla dobra krzepliwosc krwi, dopóki sam organizm nie zacznie jej produkować (3mz) należy podawać. Nie pamietam kto to napisal, nie widzę ile jej maluszek ma, ale ostrzegam ze konsekwencje mogą być poważne.
Podawanie wit K wcale nie chroni przed krwotokami niestety. Trafiłam na kilka interesujących artykułów o tym, że suplementacja może być nawet szkodliwa.
witamina K dla noworodka : Medycyna niekonwencjonalna / Zdrowie / Dieta
Szwagierczak05 - BioInfoArticles

Niemniej to już nas nie dotyczy. 3m-c Adam kończy we wtorek. Witaminę K dostał kilka razy w ciągu swojego życia. Podkreślam, że odstawiłam ją po rozmowie z pediatrą nie samodzielnie.

Cukinia zarabista z papryką i pomidorami mniam.
Kuskus u mnie często jak nie zdążę ziemniaków obrać ;) W ogóle lubię różne kasze :D

Wróciliśmy ze spaceru w lesie. Ale gorąco jest uff.
Kuskus jest super:tak: Cukinię też lubię:tak:

Ale pogoda! Cuuuudo!!! Uwielbiam taką:tak: Spotkałam koleżankę ze studiów z dzieckiem na spacerze, okazało się, że spacerujemy w tych samych okolicach. Wczoraj narzekałam na brak towarzystwa, a dziś się nagadać nie mogłyśmy z A.;-)

W jakiej dawce podajecie dzieciom vit d? Ja dotychczas podawałam 400 ale ortopeda zalecił co drugi dzien podawac 800 ze względu na brak jądra kostnienia.

Hej, ktora nie podaje k bo brzuszek boli? Chcialam zauważyć ze ta witamina jest potrzebna żeby byla dobra krzepliwosc krwi, dopóki sam organizm nie zacznie jej produkować (3mz) należy podawać. Nie pamietam kto to napisal, nie widzę ile jej maluszek ma, ale ostrzegam ze konsekwencje mogą być poważne.

Dzisiaj na obiad zrobię placki ziemniaczane. Dziecko moje naszarpalo się przy piersi i przysypia. znowu musze skarpetki szukac bo glizda zgubila. wstapilysmy do domu zostawić zakupy i zabrać psa na spacer. może na kasztany pójdziemy...
Parowar blender Philipsa wstawilam na zakupowym. Jest fajny bo gotujesz na parze, potem odwracasz pojemnik i blendujesz. Dobry sprzęt.
Lilla a skąd wiesz o tych konsekwencjach?
Jaką masz pewność, że to nie kolejny wymysł farmaceutyczny? Warto poszperać w necie.
Ja witaminy K nie podaję. Mam bardzo urozmaiconą dietę, nie głoduję i uważam, że moje mleko zawiera wszystko co jest potrzebne dziecku do życia.
Pierwszy lepszy link.
Podawanie witaminy K dzieciom może być niebezpieczne! | Portal Jarka Kefira - wiadomości, informacje, wydarzenia

Ten blender to trochę taki gadżet. Garnek do gotowania na parze każdy ma, blender warto mieć uniwersalny. I już maszyna aventu gotowa ;-)

Kornela, ja nie mam zupełnie wyczucia jeśli chodzi o urządzanie wnętrz, ciuchy itp.
Wiem o jaki efekt mi chodzi ale nie potrafię tego wprowadzić w życie. Najbardziej podoba mi się nasza umywalka w łazience. Najlepszy zakup, z przyjemnością patrzę na nią codziennie:-)

Ja ciągle powtarzam,że prędzej zmienimy mieszkanie niż dokończymy obecne ;-)

Przedmioty użytkownika mika8_2006 - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Mika witaj w klubie z tym wyczuciem :zawstydzona/y:
U mnie też łazienka mi się podoba i umywalka też, ale ją akurat mąż wybierał :rofl2::-p

reklama
My po szczepieniach. Melania dzielnie zniosła ból. Nabrała bardzo dużo powietrza, zrobiła się bardzo czerwona ale zapłakać nie zdążyła bo pani zaczęła zabawiać ją grzechotką :-D Melka chyba była bardziej zdziwiona niż przestraszona i ostatecznie skończyło się na kilku łzach, które popłynęły w zupełnej ciszy. Jak wróciłyśmy to po wmuszonym cycu poszła spać na 2h, obudziła się na jedzenie, pobawiłyśmy się i teraz znowu śpi. Choć jeżeli nic jej nie dolega to długo już nie pośpi :sorry2:

Nie mam dzisiaj nic na obiad poza ugotowanymi ziemniakami... Chyba zrobię do tego jajko sadzone. Prosty piątkowy obiad :)

Do góry