reklama
Szczęśliwa mamuśka
Zaangażowana w BB
Cukinia pycha i właśnie dzisiaj mam na obiad zapiekana i faszerowana cukinie pychaaaa :-)
a ja nie daję witaminy k i mi pediatra i położna mowiły że nie muszę dawać tylko koniecznie witaminę d
a ja nie daję witaminy k i mi pediatra i położna mowiły że nie muszę dawać tylko koniecznie witaminę d
Lilla My
Fanka BB :)
Lilla- Kiedys wogole tej wit nie dawali i nikt nie umarl.. Ja tez nie a mama tylko D dawala. Ja K mam duzo w mleku ale nie sadze ze dziecku stanie sie krzywda jak jej nie dostanie.. Kazdy sam dokonuje wyboru![]()
Cat podajesz z mm wit k. ja nie napisałam ze trzeba dawać krople dodatkowo.
Lilla My
ja chciałam tylko zwrócić uwagę na cel podawania witamin. moim zdaniem korzyści z podawania przewyższają skutki uboczne. jak juz nie raz pisalysmy tu na forum nikt nikogo nie ocenia tylko wyraża swoje zdanie. np. ty uwazasz ze nie jest to konieczne, ja myślę jw a ktoś inny nie ma zdania, to przeczyta i zrobi jak uwaza
U
użytkownik 902
Gość
NIC! CyckaDziewczyny położna mipowiedziała, że jeśli dokarmiam i podaje co najmniej 200ml to mam nie podawać wit D. My K odstawiliśmy, bo Marcina bolał brzuszek od tego. ChcIałabym mu dalej podawać ale się boję:/ Jagódka Adasia chyba też bolał brzuszek po wit K? co mu podajesz?

Podawanie wit K wcale nie chroni przed krwotokami niestety. Trafiłam na kilka interesujących artykułów o tym, że suplementacja może być nawet szkodliwa.Hej, ktora nie podaje k bo brzuszek boli? Chcialam zauważyć ze ta witamina jest potrzebna żeby byla dobra krzepliwosc krwi, dopóki sam organizm nie zacznie jej produkować (3mz) należy podawać. Nie pamietam kto to napisal, nie widzę ile jej maluszek ma, ale ostrzegam ze konsekwencje mogą być poważne.
witamina K dla noworodka : Medycyna niekonwencjonalna / Zdrowie / Dieta
Szwagierczak05 - BioInfoArticles
Niemniej to już nas nie dotyczy. 3m-c Adam kończy we wtorek. Witaminę K dostał kilka razy w ciągu swojego życia. Podkreślam, że odstawiłam ją po rozmowie z pediatrą nie samodzielnie.
Kuskus jest superCukinia zarabista z papryką i pomidorami mniam.
Kuskus u mnie często jak nie zdążę ziemniaków obraćW ogóle lubię różne kasze
Wróciliśmy ze spaceru w lesie. Ale gorąco jest uff.

Ale pogoda! Cuuuudo!!! Uwielbiam taką

D o t i
Lilla a skąd wiesz o tych konsekwencjach?Hej, ktora nie podaje k bo brzuszek boli? Chcialam zauważyć ze ta witamina jest potrzebna żeby byla dobra krzepliwosc krwi, dopóki sam organizm nie zacznie jej produkować (3mz) należy podawać. Nie pamietam kto to napisal, nie widzę ile jej maluszek ma, ale ostrzegam ze konsekwencje mogą być poważne.
Dzisiaj na obiad zrobię placki ziemniaczane. Dziecko moje naszarpalo się przy piersi i przysypia. znowu musze skarpetki szukac bo glizda zgubila. wstapilysmy do domu zostawić zakupy i zabrać psa na spacer. może na kasztany pójdziemy...
Parowar blender Philipsa wstawilam na zakupowym. Jest fajny bo gotujesz na parze, potem odwracasz pojemnik i blendujesz. Dobry sprzęt.
Jaką masz pewność, że to nie kolejny wymysł farmaceutyczny? Warto poszperać w necie.
Ja witaminy K nie podaję. Mam bardzo urozmaiconą dietę, nie głoduję i uważam, że moje mleko zawiera wszystko co jest potrzebne dziecku do życia.
Pierwszy lepszy link.
Podawanie witaminy K dzieciom może być niebezpieczne! | Portal Jarka Kefira - wiadomości, informacje, wydarzenia
Ten blender to trochę taki gadżet. Garnek do gotowania na parze każdy ma, blender warto mieć uniwersalny. I już maszyna aventu gotowa ;-)
Mika witaj w klubie z tym wyczuciemKornela, ja nie mam zupełnie wyczucia jeśli chodzi o urządzanie wnętrz, ciuchy itp.
Wiem o jaki efekt mi chodzi ale nie potrafię tego wprowadzić w życie. Najbardziej podoba mi się nasza umywalka w łazience. Najlepszy zakup, z przyjemnością patrzę na nią codziennie:-)
Ja ciągle powtarzam,że prędzej zmienimy mieszkanie niż dokończymy obecne ;-)
Przedmioty użytkownika mika8_2006 - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

U mnie też łazienka mi się podoba i umywalka też, ale ją akurat mąż wybierał

elifit
Moderatorka
reklama
s.michalina
My po szczepieniach. Melania dzielnie zniosła ból. Nabrała bardzo dużo powietrza, zrobiła się bardzo czerwona ale zapłakać nie zdążyła bo pani zaczęła zabawiać ją grzechotką
Melka chyba była bardziej zdziwiona niż przestraszona i ostatecznie skończyło się na kilku łzach, które popłynęły w zupełnej ciszy. Jak wróciłyśmy to po wmuszonym cycu poszła spać na 2h, obudziła się na jedzenie, pobawiłyśmy się i teraz znowu śpi. Choć jeżeli nic jej nie dolega to długo już nie pośpi 
Nie mam dzisiaj nic na obiad poza ugotowanymi ziemniakami... Chyba zrobię do tego jajko sadzone. Prosty piątkowy obiad

Nie mam dzisiaj nic na obiad poza ugotowanymi ziemniakami... Chyba zrobię do tego jajko sadzone. Prosty piątkowy obiad