reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

Ja mam tak samo jak Ty Kasia, na poczatku strasznie mi doskwieralo to samotne siedzenie na lawce albo te spacery bez celu:/
Teraz sie tym nie przejmuje, bardziej to traktuje jak obowiazek kazdego dnia, musze to wykonac i koniec:) z checia pojechala bym do galerii, ale ja nie lubie chodzic tak bez celu po sklepach, wole juz po lesie czy parku.. Do galerii jak juz ide, to zawsze zostawiam tam wiecej kasy niz planowalam wydac:)

Wlasnie znalazlam, ze maja juz grupy 0-8m-cy w przedszkolu albo tez 0-18. Chyba sie wybiore w przyszlym tygodniu, bo na 0-8 spotkania sa w srody.

Kasia, na krotko obcinasz?? Mnie troche szkoda:( ale jak tak dalej pojdzie to nie bede miala wyjscia:( moja tez ciagle w raczkach ma wlosy:/ musze tego caly czas pilnowac.

reklama
Ja nie zauważyłam wypadania włosów.
Spacerujemy jak pogoda dopisze. Do ch nie chodzę bo dziecko ma na powietrzu pobyc. z psami czasem idę na dłuższy spacer, ale teraz jak Zola często je to jakoś zabrać się nie mogę.
juz niestety Zola spi w wozku tylko podczas jazdy.

mi też strasznie zaczęły wypadać.Moje włosy są wszędzie. Też zastanawiam się nad skróceniem i może farba? Nigdy nie farbowałam, mam naturalnie jasny blond, ale w tym roku nie przebywałam za dużo na słońcu i mocno pociemniały. Może jakieś refleksy chociaż. Chciałabym też grzywkę,ale w sumie teraz mam na tyle długie, że mogę w kucyk zawiązać i nic nie wypada,a dziecko pewnie będzie zaraz szarpać.

Ja mam krotkie wlosy a wypadaja mi garsciami. Chcialam sciac na taka dlugosc jak jagodka, ale nie mam odwagi. Jak mi sie nie spodoba beda dlugo odrastac.

Zrobilam dasiowi badanie kalu. Wyszlo IDEALNIE! nie ma cial redukujacych ktore niby oznaczaly nietolerancje laktozy. Nie jest alegikiem tylko maruda. Co najwyzej piardy go mecza, ale na to bibotic moge dawac.

Kasia, bardzo zazdrosCze takiego skrupulatnego planu dnia ;)

Makota gratuluję dobrych wyników:thumbup:

Włosy też już mi wychodzą, nie jakoś tragicznie ale też już myślę o skróceniu.

Wróciłam z zakupów, kupiłam spodnie i buty takie do latania. Miałam też blender w planach ale nic mi nie odpowiada, chyba trzeba będzie na Allegro zobaczyć. Może ktoś ma jakiś fajny model do polecenia?

U mnie dzisiaj cieplutko, aż musiałam się rozbierać ze swetra :cool:

Na 16 mamy szczepienie. Jak m nie wroci z pracy bede musiala sama dac rade. Moglabym isc z tesciowa, ale ona na usg zachowywala sie jakby dziecko bylo smiertelnie chore

Skracam tyle żeby były krótkie ale tez nie tyle żeby nie dało się spiąć w kucyk. Nad fryzurą jakąś bardziej wymyślną będę się zastanawiać na wiosnę jak już mam nadzieję wrócę ja ( i buzia ) do kształtów z przed ciąży to może jakąś wizażystkę odwiedzę a co :)
U nas kudły wszędzie latają: mamy psa golden retrivera który leni się dwa razy w roku ( raz od stycznia do czerwca i drugi raz od lipca do grudnia ) no i teraz jeszcze moje kłaki wszędzie. Odkurzam co 2 dni a i tak co chwilę wyplątuję kudły z rączek Małego...
My szczepimy za tydzień i już się stresuję :)

Makota a jakie to badanie kalu robiladnie?

Mi włosy trochę wypadały na początku, ale teraz jest chyba ok.

Dziś byliśmy na warsztatach z masażu shantala dla niemowlat, Witek nie był zachwycony, zobaczymy czy w domu polubi. A jutro idziemy na tańce w chuście, jestem bardzo ciekawa.

Też mi brakuje towarzystwa, ale dzięki takim imprezom jak ten tydzien rodzicielstwa bliskości jakoś zajmuje sobie czas.

reklama
Fajnie ze macie tydzień bliskości, dużo świetnych kursów i warsztatów jest z tej okazji.
Zolka dzisiaj więcej płacze i śpi po szczepieniu, ale poza tym jest norma. Teraz ładnie zasnela. tfu tfu

Do góry