reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Dziecko przespalo prawie caly dzien, a teraz spanie jej nie w glowie. Chce rozmawiac i juz:)

Wzielam sie za te chrzciny powoli i mam dosc:/ prawdopodobnie zrobimy je w Boze Narodzenia, ale musze miec najpierw to potwierdzone. Chce wczesniej wszystko wiedziec bo bilety na samolot sa duzo tansze, rodzicom meza my kupujemy bilety..jest roznica miedzy cena 600zl za osobe w jedna strone a 100zl.

reklama
Mamo u nas dzisiaj podobnie, sen przegrał z aparatem mowy i zamiast jak codzień zasnąć w 20 minut, to prawie godzinę gadała z sowami na ochraniaczu, później z rodzicami aż w pewnym momencie krzyknęła "le" i zasnela... A ja zdebiałam. Man nadzieję że to jednorazowy wybryk ;) bo ja lubię mieć wolne wieczory :)

Dobranoc

Czarownice :p
Me dziecko od 2 dni wrzeszczy... Ja juz nie mowie, on i grzeczny i cichy choc , zmocnym charakterkiem. Teraz jednakze nie placze a WRZESZCZY szczegolnie jak cosik nie po jego mysli i sztywny jak palak a pozniej patrzy z kurwikami w oczach i kloci sie z matka iz ma natychmiast pr,ylatywac i trzymac w ten a nie inny sposob i to jeszcze na tym a nie innym boku i dac tego a nie innego smoczka. Nosz odbilo mu... A pozniej przychodzi mysl aaa to ten skol rozwojowy, ktory przezywa Makota z Adasiem bosz to przeciez " blizniacy". A pozniej mysle hmmm to teraz zaczyna sie faza wymuszania? No zesz... ODBILO MU!!!

Gosia, to jest faza wynuszania i sprawdzania na ile skuteczne sa zadania terrorystyczne, ale przed chwila meczyl go piard. Tez byl taki sztywny :(

Od wieczora nie zmienilam pieluchy, bo jest mega niespokojny. Nie odbijalam go w nocy, bo chwale Boga jak zasnie...

Ja wiem, ze szkodzi mu moje mleko, ale ja tez musze cos jesc, bo jestem bardzo slaba... Chyba skonsultuje podawanid butli...

Wydaje mi sie, ze glodny to on nie jest, bo ulewa, ale wymioty kojarze z pchaniem raczek do buzi.

Mam dosc...

Michalina wolne wieczory? Czyli Melania postanowiła jednak zasypiać po magicznej godzinie 16? PS mój słownik proponuje zamiast Melania słowo nękanie. Wyjątkowo trafnie gdyby to było zamiast Witek;)

GiB jakbyś opisała mojego syna, od urodzenia wie czego chce i głośno się sprzeciwia,jak coś jest nie po jego myśli. Najwieksza awantura jest jednak z powodu snu - zamiast zasnac to ryczy, że chce spać... Ach.

Mi też,brakuje książki, ale odkryłam w sobie nową pasję- scrapbooking i w wolnych chwilach wyklejam Witusiowy album:) cieszy mnie to wyjątkowo, mogłabym rzucić prawo i żyć z wyklejanek i robienia makijażu :)

GiB jakbyś opisała mojego syna, od urodzenia wie czego chce i głośno się sprzeciwia,jak coś jest nie po jego myśli. Najwieksza awantura jest jednak z powodu snu - zamiast zasnac to ryczy, że chce spać... Ach.
:)

Jak bys pisala o mojej corce z tym spaniem:D miala taki okres, ze przed snem nie plakala, ona przed snem wrzeszczala ze chce spac. I nikt nie mogl jej uspokoic.

Gosia, ja od poczatku mowie, ze na forum jest jakas klatwa:D

Dzien dobry!
Panienka rozmawiala do 0.30 to i dopiero wstala na karmienie, z krzykiem ze jest bardzo ale to bardzo glodna.
My chyba ten skok rozwojowy mamy za soba, oby... Mala juz nie wisi na cycku, nie marudzi, nie urzadza tak duzo awantur przed snem.. A nawet zdarza sie jej, ze zasnie sama, bez piersi. Albo mamy to za soba, albo to jest dopiero cisza przed burza i nabiera sil przed kolejnym znecaniem sie nad swoja matka :p

Milego dnia!

reklama
Dzień dobry dziewczyny:D troszkę mnie nie było ale już do Was wracam, mam nadzieję, że wszystkie dzieciaczki zdrowe i grzeczne. Na bank nie dam rady Was nadrobić, ale mam nadzieję, że nadal możemy się koleżankować :p
Teraz jestem tylko na chwilkę, ale w wolnej chwili napiszę Wam co u nas i obiecuję już nie znikać :D:cool:

Do góry