reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

Hej
U Nas nocka całkiem niezła, ale teraz znów marudzi strasznie i nie jestem w stanie nic zrobić, jedynie u mnie na rękach drzemie, a tak to jest placz, dobrze, że zjadlam śniadanie jak M był jeszcze w domu...

Ja na noc zakładam pajaca i okrywam lekkim kocykiem, ale też dziś musiałam okryć dwoma bo są zbyt cienkie, a ochlodzilo się w domu. Zastanawiam się nad grubszym kocykiem, albo śpiworkiem to drugie chyba lepsze, bo nie będzie się rozkopywać, a co sądzicie o kolderce jeszcze za wcześnie?

Ja na obiad planuje rybę + warzywa na patelnię, oczywiście jeśli marudka nato pozwoli, ostatnio niestety rzadko jadam normalne obiady.

reklama
seroise- Moj maluch jest w beciku i spiochu i jest ok. Wczesniej mial zimne raczki i nozki pod cienkim kocykiem. Becik nie jest gruby:) Mam taki w sowy ze Smyka za 40 zl. Polecam.

Pola z tego co czytałem te szczepionki na wzw sa podobne wczesnej ta darmowa miała rtęc a teraz nie ma. Skoro taką już dostal w szpitalu to już przy niej zostane, zwłaszcza że taniej. Dlatego ja 5w1.

Mój spi w pajacu bawełnianym i pod kocykiem a na spacer chyba ubiore body dlugi + welurowy pajac i kocykiem na nóżki. U nas w domu jest ciepło.

Ostatnia edycja:
Doti z organizacja chrzcin to pomoze mi mama- ale u mnie nie beda duze bo tylko z 15 osob wiec mysle ze damy rade:) Muszę tylko pomyslec nad menu, ciasta i tort wlasnie dzisija juz wybralam w cukierni wiec to mam z głowy.

Mama w nd zrobila salatke z tunczykiem i kukurydza i w nd skosztowalam lyzeczke i nic malemu nie bylo wiec w pon zjadlam lyzke rano, druga w poludnie i trzecia na wieczor i na jakies 2-3 miesiace zaspokoilam chec na tunczyka:) Jadlabym czesciej ale wiem ze zawiera duzo rteci wiec lepiej ograniczyc w czasie karmienia nie?

Ostatnia edycja:
Ze szczepieniem 5w1 mam zdanie jak Undomiel. Jakoś mały te 2 wkłucia przezyje.
Córka też szła tym trybem bo wzw miała opóźnione, więc będzie sprawiedliwie;-)

Z chrzcinami ja mam najlepiej. Moja mama zawsze je organizuje dla wnuków. Więc jedziemy w piątek ,żeby pomoc w ostatnich przygotowaniach. Minusem jest tylko długa podróż. Ale moje dzieci chyba lubią jeździć więc mam nadzieję,że spoko będzie.

Jejku, ja nie myślę o chrzcinach nawet. Ale znając życie będzie trzeba ogarnąć temat. Choć wolałabym nie...

Tak poza tym, dzień dobry ;-)

Makota waciki + woda nie wychodzą taniej. Ja kupiłam ostatnio paczkę wacików za ok 5 zł - 60szt., a chusteczki w biedrze kupiłam 3x72 za 9.99 zł. A i fajne są faktycznie te Fitti (czy jakoś tak).
Moja ostatnio spała w bodziaku na krótki i do tego półśpiochy, nad ranem jak ja się wpakowałam pod kołdrę, przykryłam ją polarkowym kocykiem. Ale ja śpię przy zamkniętym oknie, bo łóżko pod oknem stoi. Pewnie niebawem zatacham do łóżka jej kołderkę ;p albo wyjmę jakieś spadkowe śpiworki, ale jeden wynalazek mam polarkowy jakby z rękawkami.

Mój mały terrorysta mnie wykończy, albo płacze po czym je, albo śpi, no ewentualnie patrzy w sufit jakieś 15 min, po czym płacze, co uruchamia cyca i spanie. Wystarczy, że się ruszę od niej na więcej niż metr i zonk. Biedni sąsiedzi :zawstydzona/y:
O i właśnie śpi i się ślini w międzyczasie mieląc językiem... pewnie cyc jej się śni :-D

Kurde, przypomniało mi się, ze wszystkie krawaty M gdzieś zaginęły w akcji i mialam mu wczoraj kupić i co? Oczywiście zapomnialam! Grrrr

I nadal nie wiem, co na siebie włożyć, w sensie dół...mam trzy opcje- wąska czarna spódnica, ciazowa dzinsowa wąska, albo różowa rozkloszowana. Muszę sie ubrac i pokazać M, niech zdecyduje. O, jeszcze spodnie na kant mam. Bluzkę mam białą.

U nas menu na chrzciny ogarnia mama :) lubi, to niech się wykaże :)

Zuzia śpi , obudziła sie na cyca i usnela... Ola też spala po szczepieniach. Temperatura w normie.

reklama
makota na pewno na pupe dobrze robia waciki z woda, ja mojemu co jakis czas robie takie przerwy od chusteczek , szczegolnie jak widze jakies zaczerwienienia. Wtedy chusteczki ida tylko w nocy jak chce szybko mu ta dupke ogarnac.
Co do tych szczepionek to tez zastanawialam sie nad 5 w 1 ale 2 pediatrow i polozna nie byli zbyt do tego nastawieni i radzili mi te refundowane i tak tez zostanie. Ja sie tylko boje szczepionek bo po tej na gruzlice malemu wyskoczyl ten ropien na szyi i przez to byl tydzien antybiotyku i szpital. Oby teraz bylo juz wszystko w porzadku..........

Do góry