reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Czas szybko biegnie, mi zostało 12dni do wizyty:tak: Zleci jak z bicza strzelił. Mówiłam Wam, ze chcę obciąć włosy, przeglądałam sobie fanpage'e fryzjerów ode mnie z miasta i trafiłam na salon, w którym poszukują modelek do szkolenia ze strzyżenia. Stwierdziłam, że tak chce zaszaleć i wysłałam im zdjęcie. Powiedzieli, że bliżej szkolenia (14-15.12) będą się odzywać - ciekawe tylko jaką informacją;-) A jak się nie uda, to i tak tam chyba pójdę, bo widzę, że robią fajne nowoczesne fryzury:tak:
Dziś wybiorę się po spodnie, bo jeansy cisną, a ile można w legginsach biegać;-) Akurat okazało się, że narzeczona mojego brata chce sobie kupić kozaki, więc pójdziemy razem, zawsze to raźniej:tak:

reklama
Laleczka, super, że Cię przyjęli i od razu dostałaś leki :)

Kubusiowata, też mam wizytę 6.12 :)

Blueberry – czarne myśli precz! Poproś o wcześniejsze USG, a nuż zrobią i się uspokoisz :) A na mdłości spróbuj jeść mało, ale często. Mi np. pomaga chleb i pomarańcze.

dorota z konfliktem wcale nie jest tak ze się go ma albo nie...tylko jeżeli dziecko przejmuje grupe krwi po ojcu dodtania a matka ma ujemna.....ale może być tez tak ze będzie mieć grupe po matce i wtedy nie ma konfliktu....dlatego pisze ze jeżeli jest narazona......i tak jest w moim przypadku dlatego pytam......

Ok rozumiem,to poprostu musisz za jakis czas badania krwi zrobic na przeciwciala,
U mnie tez jest troche inaczej bo widzisz ja mam grupe + a konflikt jest , a wydawaloby sie ze nie powinno go byc :-(

Jagódka
No to niech to bedzie szczęśliwy traf i niech trafi na Ciebie..
Mówią, że jak sie robi większe metamorfozy to znaczy, że w życiu czekają też zmiany. :)
Ja rok temu powiedziałam sobie stop z farbowaniem plus tylko lekkie podcięcie, bo zapuszczam. Udało się.
No a Tobie życzę oczywiście udanej metamorfozy. ;)
No i co do tych zakupów, to powiem Ci ze masz dobry pomysł. :) ja tez od tygodnia tylko w legginsach chodzę.
No i masz racje czas szybko minie, a tym bardziej, ze juz niedługo ten magiczny świąteczny czas w wir nas wciągnie. ;)

MaMaMu
Próbuje je przeganiać.
Byc może tak pomyślałam, bo ciagle žle sie czuje.. I moje samopoczucie jest poniżej normy.
A z tym USG to muszę cos wykąbinować, powiedzieć cos co ich przekona. Zreszta jak może lekko spanikuje(odegram mały teatrzyk) to mnie wyślą na usg, bo tu tak maja.. Ze nie chcą żebyś sie stresowała.

No a pomarańczami sie przejadlam,
Teraz jem arbuza z jabłkami na przemian. No i chleb to tylko z masłem lub suchy wszystko inne blee

Ostatnia edycja:
Dzien dobry..mnie to chyba tu nikt nie pamieta Takn zadko zagladam ale nie ma kiedy odp za to czytam codziennie ;)
Blue kochana trzymaj sie I mam nadzieje ze poczujesz sie lepiej ..

Ja mam usg 20go grudnia dopiero juz sie doczekac nie moge bo tez mysle czy dzidzia ok ;)

dorota a czy oprócz badan krwi cos jeszcze trzeba robic??jakies inne badania????? czy to tylko tyle wystarczy?????

jak u ciebie wygladal porod przy pierwszej ciazy???czy mialas przez konflikt wskazania do cesarki? czy mialas podany później zastrzyk z przeciwciałami żeby przy następnej ciąży ryzyko było zmniejszone???

Dzien dobry..mnie to chyba tu nikt nie pamieta Takn zadko zagladam ale nie ma kiedy odp za to czytam codziennie ;)
Blue kochana trzymaj sie I mam nadzieje ze poczujesz sie lepiej ..

Ja mam usg 20go grudnia dopiero juz sie doczekac nie moge bo tez mysle czy dzidzia ok ;)

Ja dziś i Tobie kochana myślałam.
Bo tez właśnie ani słuchu ani widu, co u Ciebie.
No i pisz jak sie czujesz?
Ja dopiero zdam Wam relacje po wizycie w poniedziałek, czego sie dowiedziałam.

Kobietki a czy choroba lokomocyjna może byc przyczyna, ze bardziej sie odczuwa mdlosci itp?

Dziekuje blue ;) o dziwo lepiej mam wreszcie wiecej energii co zas mnie martwi czy aby jest ok z maluszkiem. .piersi nadal bola ale mdlosci I sennosc pozegnalam w 80% :)
Czekam na usg z utesknieniem bo chce juz wiedziec ze jest ok

Nie wiem czy choroba lokomocyjna ma wplyw ale chyba nie :)

mi się wydaje ze może mieć nie tyle sama choroba lokomocyjna a jej przyczyny....bo blednik szaleje...i może przez hormony ciążowe tez to się jakos uaktywnia......oczywiści to jest tylko moje takie myslenie...nie wiem czy to może mieć jakies powiazania ale tak sobie pomyslalam........

reklama
Dziekuje blue ;) o dziwo lepiej mam wreszcie wiecej energii co zas mnie martwi czy aby jest ok z maluszkiem. .piersi nadal bola ale mdlosci I sennosc pozegnalam w 80% :)
Czekam na usg z utesknieniem bo chce juz wiedziec ze jest ok

Nie wiem czy choroba lokomocyjna ma wplyw ale chyba nie :)

Ja Ci sie nie dziwie, bo sama jak na szpilkach siedzę.
Tez juz bym chciała miec czas na usg.
Ty chociaż wiesz którego idziesz, i taki fajny prezent dla męża, bo 20 idziesz..
A ja czekam na wizyte i będę tak jak posałam starała sie aby usg było szybko.. Bo 20 wyjeżdżam. :/

mi się wydaje ze może mieć nie tyle sama choroba lokomocyjna a jej przyczyny....bo blednik szaleje...i może przez hormony ciążowe tez to się jakos uaktywnia......oczywiści to jest tylko moje takie myslenie...nie wiem czy to może mieć jakies powiazania ale tak sobie pomyslalam........

No właśnie.. Ja teraz sie nad tym zastanawiam.. Bo na myśl mi przyszła moja choroba lokomocyjna i to ze tak źle sie cxuję.

Do góry