reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Witajcie kobietki..
Mało tu pisałam ostatnio, bo znów dopadły mnie mdlosci i wypociny przed panem K..
W poniedziałek mam wizyte.. Ale od czterech dni posiłki które przyjmuje (w bardzo małych ilościach) lądują do pana K (czasami całe, czasami pół)...
(.)(.) raz bolą wiecej, raz mniej..
Mój maż chciał wczoraj mnie juz do szpitala zawozić, bo tak źle sie czułam i źle wyglądałam że się przestraszył, ale udało mi sie zasnąć.
Dziś jest lekko lepiej.. Ale znów ten posmak i znów te mdlosci. :/
Przez to wszystko zaczęłam myślec czy wszystko z dzidziom wporządku. :(;(
A wizyta pierwsza juz w poniedziałek..
Ale pod wielkim znakiem zapytania stoi usg.. Bo tu robią miedzy 12, a 16 tc pierwsze Usg. Ale będę nalegać na szybsze.. Bo naprawdę zaczynam sie martwić.. Plusem jest to ze w poniedziałek zrobią mi wszystkie badania.

Przepraszam. Ze tylko o sobie..
Ale humor mam do kitu, czuje sie do kitu, i boje sie panicznie. ;(

Ściskam Was mocno. !
A co do tabletek to ja narazie tylko folik.

EDIT
Anastazi :
Tu masz ciekawy artykuł
Kiedy występuje konflikt serologiczny?, Badania, CIĄŻA

Poproś lekarza o coś przeciwwymiotnego, niech da Ci torecan ,albo inne leki.

reklama
blue...slonce no wkoncu jesteś!!!!!!!!

biedna.....ciężko przechodzisz trymestr....sciskam cie mocno....i trzymam kciuki za wizyte...na pewno wszystko będzie wporzadku.....jeszcze trochę i mam nadziej przejdą ci te mdlosci bo już bliżej niż dalej początku drugiego:):):):):):)

Dziękuje Jagódka.
Zaraz zapisze sobie na mojej kartce z notatkami.. Aby jej powiedzieć/zapytać sie czy jest cos tu takiego.

(Jestem w Szwecji i dlatego tu tez wszystko inaczej wyglada)

EDIT

Anastazi..
Ja juz tez mam wielka nadzieje.. Bo rady nie daje.. Szczerze to sie załamałam.. Bo ja wiedziałam ze moge sie źle czuć, ale zeby aż tak i codziennie..
Zaniedbuje przez to wszystko..
Dom, męża z przytulankami, forum, plus z pracy narazie nici. :/
No i tak jestem dziś. Musiałam, bo juz tyle mnie nie było ze aż wstyd.

Anastazi a Ty w końcu cos na ten posmak znalazłas metaliczny czy nadal Cie meczy, bo ja mam tak od chyba półtora tygodnia :/?

A i melduje ze miętę wykopałam z domu i wszystko co miętowe.

Ostatnia edycja:
Dzięki dziewczyny! Z Wami lepiej znoszę te moje obawy. Tak długo czekałam na te chwile, kiedy będę nosić w sobie tą małą fasolke, że teraz modlę się przed każdą wizytą żeby wszystko było ok. We wtorek wielki dzień z tego co pamiętam nie tylko mój :-) więcej nas idzie przywitać się z dzidziusiami :-)

blue ja strasznie dużo zaczelam pic wody herbaty sokow i tak na jakiś krotki czas mi przechodzi ale to jest doraźne mleka wogole nie mogę się napic bo to mi jeszcze wzmacnia ten metaliczny posmak.........pytałam o to lekarza i mi powiedział ze taki urok ciąży....wiec nic szczególnego nie znalazłam.....

maz na pewno rozumie i wspolczuje...bo widzi jak się meczysz wiec nie masz co mieć wyrzutow :):):):)on się o ciebie napewno martwi a nie myśli teraz o Przytulankach:):):):)

ewa66 Wzdęcia brzucha w ciąży | abcZdrowie.pl to na pewno ci się przyda:):):) zwłaszcza ze nie trzeba zadnych lekarstw tylko zmiana diety:):):)na pewno pomoze:):):):)

blue ja ci mowie ty weź sobie zwolnienie lekarskie jeżeli tylko będziesz mogla...raz ze finansowo się zabezpieczysz a dwa nie będziesz musiala się marwic ze cos zaniedbujesz....masz do tego prawo jeżeli tak zle przechodzisz .......

Ewa66

Przeczytaj sobie rownież
http://parenting.pl/portal/gazy-w-ciazy
Może i tu coś ciekawego wyczytasz.

Anastazi.

U mnie z moją umową trochę inaczej wyglądało i dlatego tez jest to na innych zasadach.
Teraz jestem cały czas w domku.
No a moje finanse narazie nie powiększają się, tylko że to tak naprawdę mnie nie martwi.. Marwi mnie to ze tak źle sie czuje.
Dziękuje za troskę..

No na jestem ciekawa co ja uslysze na tej pierwszej wizycie..
Muszę pomyśleć co by tu zrobic zeby szybciej na USG mnie wysłali..

Ewa66

Przeczytaj sobie rownież
http://parenting.pl/portal/gazy-w-ciazy
Może i tu coś ciekawego wyczytasz.

Anastazi.

U mnie z moją umową trochę inaczej wyglądało i dlatego tez jest to na innych zasadach.
Teraz jestem cały czas w domku.
No a moje finanse narazie nie powiększają się, tylko że to tak naprawdę mnie nie martwi.. Marwi mnie to ze tak źle sie czuje.
Dziękuje za troskę..

No na jestem ciekawa co ja uslysze na tej pierwszej wizycie..
Muszę pomyśleć co by tu zrobic zeby szybciej na USG mnie wysłali..

EDIT
Mar-tuśka.
No ja w poniedziałek pierwsza wizyta..
Ale czy USG będę miała na niej robione to sie okaże. Tak jak pisałam tu maja na wszystko czas.

Ps. Przepraszam za dwa posty, takie same , telefon sie zbulwersował, i cos mi tu strajkuje. :/

blue nie wiem jak w Szwecji ale w Norwegii jeżeli nie masz dochodow przez 6 z 9 miesięcy ciąży to nie należy się macierzyńskie....dochodem tez sa pieniazki ze zwolnienia wiec warto być zabezpieczonym...

reklama
blue nie wiem jak w Szwecji ale w Norwegii jeżeli nie masz dochodow przez 6 z 9 miesięcy ciąży to nie należy się macierzyńskie....dochodem tez sa pieniazki ze zwolnienia wiec warto być zabezpieczonym...

Tu kochana należą Ci się nawet jak nie masz dochodów przed ciąża.
Poprostu dostajesz podstawowe macieżyńskie. Czyli w tym przypadku ok 4000 do 5000 tys a jeżeli pracowałaś, to dostajesz 80%pensji. Wiec tu sie nie martwię, nawet powiem Ci że sprawdzałam to, wiec jestem spokojniejsza.

Do góry