reklama
dorota123456789
oliwka,alanek i lilianka
U mnie lekarz kazal ze wzgledu na niska hemoglobine i bardzo malo zelaza.Ja odpuszczam branie witamin do 2 trymestru, wyniki zawsze mam dobre, a witaminy powodowały u mnie nasilenie wymiotów, więc bez sensu je brać.
Kochana ty jestes jesli dobrze pamietam w 9 tygodniu to logiczne ze objawy jakies ci mina.One nie trwaja wiecznie,po jakims czasie objawy mijaja i pojawiaja sie inne lub nie co nie oznacza ze z ciaza jest cos nie tak.Tlumacz sobie tak jak ja POKI NIE PLAMIE LUB KRWAWIE TO JEST OKHej dziewczynki. Mnie jak zwykle na kilka dni przed wizytą biorą obawy: że (.)(.) mniej bolą, że przestaję się czuć jak w ciąży, czy serduszko nadal bije. Wkurza mnie to, że nachodzą mnie takie myśli! Byle do 3.12 ...
Miłego dnia Wam życzę!
Kopniaka odemnie dostajesz :-),twoja dzidzia jest cala i zdrowa i nie krecaj sobie nic zlego bo nie pomozesz dzidzi .słuchaj Mar-tuśka ja czuję się tak samo jak Ty. Jedynym ciążowym objawem jaki mi pozostał są uporczywe wymioty, bo nudności stały się trochę mniej upierdliwe i co jakiś czas poboli mnie brzuch.
Brałam 2 antybiotyki (co pewnie będę powtarzać jeszcze z 1000 razy na tym forum, bo nie mogę tego przeboleć) i miałam podobne obawy, bo naczytałam się o jakiś pustych jajach płodowych, obumarłych zarodkach itp. historiach
Poszłam do gina wczoraj i okazało się, że zarodek jest ŻYWY co mnie BARDZO uspokoiło i uciszyło, ale oczywiście wkręciłam sobie 5 innych czarnych scenariuszy
z Tobą będzie podobnie, tylko niczego sobie nie wkręcaj! NIE WOLNO!!
A co masz dokladnie na mysli????????Konflikt sie ma lub sie go nie ma.Ja mam konflikt i przeciwciala anty kell i poprostu musze co jakis czas badac krew na ilosc przeciwcial i czestrze kontrole u gina,czyli czeste usg.Usg doplerowskie ktore dokladnie sprawdza przeplywy krwi u dziecka i jego rozwoj i do tego usg prenatalne.dziewczyny ja wygląda opieka nad kobieta której ciaza jest narazona na konflikt serologiczny?
Biedna ,ale pamietaj takie objawy jak ty masz to dobre objawy,dziecko rosnie wiec u ciebie w organizmie takie zmany :-).Witajcie kobietki..
Mało tu pisałam ostatnio, bo znów dopadły mnie mdlosci i wypociny przed panem K..
W poniedziałek mam wizyte.. Ale od czterech dni posiłki które przyjmuje (w bardzo małych ilościach) lądują do pana K (czasami całe, czasami pół)...
(.)(.) raz bolą wiecej, raz mniej..
Mój maż chciał wczoraj mnie juz do szpitala zawozić, bo tak źle sie czułam i źle wyglądałam że się przestraszył, ale udało mi sie zasnąć.
Dziś jest lekko lepiej.. Ale znów ten posmak i znów te mdlosci. :/
Przez to wszystko zaczęłam myślec czy wszystko z dzidziom wporządku. ;(
A wizyta pierwsza juz w poniedziałek..
Ale pod wielkim znakiem zapytania stoi usg.. Bo tu robią miedzy 12, a 16 tc pierwsze Usg. Ale będę nalegać na szybsze.. Bo naprawdę zaczynam sie martwić.. Plusem jest to ze w poniedziałek zrobią mi wszystkie badania.
Przepraszam. Ze tylko o sobie..
Ale humor mam do kitu, czuje sie do kitu, i boje sie panicznie. ;(
Ściskam Was mocno. !
A co do tabletek to ja narazie tylko folik.
EDIT
Anastazi :
Tu masz ciekawy artykuł
Kiedy występuje konflikt serologiczny?, Badania, CIĄŻA
Mam to samo,zazwyczaj sie klade i zmieniam pozycje i jak sobie popierdze to przechodzi .a mnie mecza wzdecia... masakra czasem tak boli brzuch ze nie wiem czy to dzidzia czy jelita ;/
Dzieci poodprowadzalam,jak zawsze ciesze sie i lubie ta bieganine w tygodniu a weekendow nie lubie tak dzis nie chcialo mi sie ich szykowac .
Ja juz po sniadanku,naszlo mnie na cieple paroweczki z keczupem .
Pralke wstawilam, a reszte zaraz ogarne bo syf mam niemilosierny.
W srode mialam zebranie u Oliwki ale nie bylo mnie z racji ze pojechalam z M prywatnie do gina w ten dzien wieczorem.Wczoraj Oliwki w szkole nie bylo bo w tym Bytomiu bylismy i dzis sie od mam kilka rzeczy dowiedzialam,ale o 13 pojde po Oliwke i pogadam z pania dokladnie co i jak.Pozniej po alanka .Po 16 oliwka na taniec idzie a ja sil nie mam,ale to moze przyjdzie wtedy jej tata i pojdzie z nia a ja z alankiem w domku .
Milego dnia
dorota z konfliktem wcale nie jest tak ze się go ma albo nie...tylko jeżeli dziecko przejmuje grupe krwi po ojcu dodtania a matka ma ujemna.....ale może być tez tak ze będzie mieć grupe po matce i wtedy nie ma konfliktu....dlatego pisze ze jeżeli jest narazona......i tak jest w moim przypadku dlatego pytam......
blueberrry
Szczęśliwa :)
Dorota - dziękuje.
Wogle dziękuje Wam wszystkim bo spokojniejsza sie robię, ale złe samopoczucie nie mija.
Anastazi
No powiem Ci że jak by tak było jak u Ciebie to bym musiała główkować co robic. Wiec tu mi kamień z serca spadł
Wogle dziękuje Wam wszystkim bo spokojniejsza sie robię, ale złe samopoczucie nie mija.
Anastazi
No powiem Ci że jak by tak było jak u Ciebie to bym musiała główkować co robic. Wiec tu mi kamień z serca spadł
makota89
Fanka BB :)
blue no ja siedze poki co do końca roku na zwolnieniu potwm nie wiem albo mi przedluza albo będę wracac do pracy co nie ukrywam nie jest mi na reke.....
a tak w temacie zwolnienia. kiedy pisze się o zasiłek rehabilitacyjny?
jak przekroczy się te 270 dni? to jest 9 miesięcy więc tego nie da się przecież przekroczyć. czytałam coś w necie o ciągłości i braku ciągłości. nic z tego nie kumam... na chwilę obecną czuję się źle, bywa, że fatalnie, ale być może jak ten 1 trymestr przesiedzę w domku, nudności i wymioty ustąpią i będę mogła wrócić do pracy.
jestem ciekawa czy jest jakaś różnica kiedy posiada się zwolnienie od A do Z lub takie z koniecznością powrotu do pracy.
swoją drogą, cieszę się, że dotarłam na to forum, bo wszystkie mamy podobne stadium ciąży i podobne problemy i radości
To Szwecja i Norwegia i tak lepsza od Irlandii gdzie trzeba odprowadzić skladki przez dwa lata lata żeby cos sie należało. Albo przepracować dokladnie cala ciaze i nie ma gwarancji ze cos dadza. Cake szczęście ja pracuje tu już ponad 5lat. Będziecie nadawać dzieciom obce obywatelstwo?
Blue milo cie widzieć zobacz jak dlugo bylo do twojej wizyty a to juz w pon.
Nasze forum dziala dokładnie miesiąc )
Zmykam do pracy milego dnia.
Blue milo cie widzieć zobacz jak dlugo bylo do twojej wizyty a to juz w pon.
Nasze forum dziala dokładnie miesiąc )
Zmykam do pracy milego dnia.
aniwile w Norwegii dziecko od razu dostaje polskie obywatelstwo dopiero jak ukończy 16 lat może zdecydować czy chce norweskie ale wtedy musi zrzec się polskiego....tu nie można mieć dwóch naraz....tak samo ja..... jeżeli chciałabym mieć obywatelstwo norweskie to musze przepracować tu 10 lat zdac egzamin państwowy z jezyka i zrzec się obywatelstwa polskiego.......
reklama
blueberrry
Szczęśliwa :)
Tutaj w Szwecji
• dziecko dostaje obywatelstwo polskie
Bo jest zasada krwi, a nie ziemi.
• tutaj jak sie urodzi maleństwo kobiety które nie pracowały, dostają podstawowy zasiłek, lub w przypadku gdy pracowały dostają 80% pensji
• tu po 5 latach ubiegasz sie o pobyt stały i jeżeli Ci go przyznają starasz sie o obywatelstwo
• z obywatelstwem jest tak. Jeżeli przyjmę szwedzkie nie zrzekam sie polskiego jeżeli niechcę.
• przyjmując obywatelstwo szwedzkie.
Na ziemi polskiej i szwedzkiej jestem na prawach polskich, jeżeli przebywam np. W Dani, Niemczech, Norwegi itp jestem na prawach szwedzkich
• pieniazki na macierzyński dostaje sie przez rok
Tak Anilawe miesiac poszedł jak z bata strzelił. I moja pierwsza wizyta zbliża sie wielkimi krokami hihi
• dziecko dostaje obywatelstwo polskie
Bo jest zasada krwi, a nie ziemi.
• tutaj jak sie urodzi maleństwo kobiety które nie pracowały, dostają podstawowy zasiłek, lub w przypadku gdy pracowały dostają 80% pensji
• tu po 5 latach ubiegasz sie o pobyt stały i jeżeli Ci go przyznają starasz sie o obywatelstwo
• z obywatelstwem jest tak. Jeżeli przyjmę szwedzkie nie zrzekam sie polskiego jeżeli niechcę.
• przyjmując obywatelstwo szwedzkie.
Na ziemi polskiej i szwedzkiej jestem na prawach polskich, jeżeli przebywam np. W Dani, Niemczech, Norwegi itp jestem na prawach szwedzkich
• pieniazki na macierzyński dostaje sie przez rok
Tak Anilawe miesiac poszedł jak z bata strzelił. I moja pierwsza wizyta zbliża sie wielkimi krokami hihi