reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

anastazi ale Twój mąż ma poczucie humoru, będzie niespodzianka jak sie dziewucha urodzi :)

Cześć malgorzatkar czy leczysz się na nadczynność czy niedoczynność? jaką dawkę euthyroxu przyjmujesz? jak często robisz oznaczenie hormonów? ja choruję na Hashi z niedoczynnością. (

Graza, jaki miałaś ostatnio wynik ft4? jeśli lekarz nie kazał zwiększać dawki to chyba wie co robi. ja na początku ciąży też nie zwiększałam, bo ft4 było na właściwym poziomie (w górnej granicy normy) i zwiększenie poziomu hormonu mogłoby tylko zaszkodzić.

pisałam w wizytowym wątku. w 4 tyg tsh poszło mi z 1,1 na 4,10 ;/ nie wiem co robić a tez mam hashi i ogarnia mnie strach. jakie miałyscie wyniki wcześniej a teraz?

Pisałyście, że macie też wizty 3.12. Ale ja niestety mam chyba najpóźniej bo o 19.30. Masakra.... Od dzisiaj jeszcze tydzień! Odliczacie, bo mnie te dni się wloką...
Staram się nie myśleć, nie odliczać każdej godziny bo wtedy szybciej zleci.

Czesc dziewczynki:-D ale naskrobałyscie super bo jest co czytac hihi. Ja dzis wolne i byłam odebrac wyniki z awidnosci toxoplazmozy :no: niestety wyniki wyszły złe :-( ..
Bardzo mocno kciukam żeby wszystko szybko się dobrze skończyło. Jak trzeba niech Cie chwilę zatrzymaja w szpitalu, Wszystko, żeby się pozbyć tego cholerstwa.

Ja mam wizytę jutro!!! Ale dopiero na 19 więc muszę sobie znaleźć jakieś zajęcie na cały dzień, bo czekanie mnie wykończy.
Powodzenia xxx

U mnie o ciazy wie szef,co za tym idzie reszta pracownikow,mąż no i wczoraj powiedzialam mamie ,tak mnie skolowala podczas rozmowy ze juz nie dalam rady dalej sciemniac :)a chcialam powiedziec dopiero w wigilie.
Podejrzewała coś?

Bliźniaki to moje marzenie
Odważna kobieta, ja też coś myśle ostatnio, że może będą dwa bobaski, mąż by nie chciał. Ale w rodzinie nie było bliźniaków więc pewnie taki mój "strach" póki nie zobaczę jednego serduszka :D

Mi mdłości też już przechodzą, chyba :) Jak jestem głodna to mnie złapią np. teraz. Mje byle jakie samopoczucie ostatnio zganiałam na ciąże a tu najwyraźniej moje hormowy tarczycowe bawią się ze mną ;/
Miłego wieczoru..

reklama
Uff, dopiero godzinę temu z pracy wrócilam :dry: Ten sklep mnie wykończy do świąt :sorry:

Kum mnie na toaletowe problemy pomaga musli z ziarnami, może spróbuj?
Venus wygadałaś się rodzicom i ja nic o tym nie wiem? ;-) Oj, nie tylko ja nie wytrzymałam :-p
Agamemnon w pierwszej ciąży zapłaciłam za usg w Polsce w 7tc 120zł, w UK póki co najtańsze znalazłam za £50... :confused2:

Laleczka
myśl kochana pozytywnie, musi być dobrze! Znam kilka dziewczyn, które miały przeboje z toxo już w ciąży, a maluszki są zdrowe jak rybki! Trzymam kciuki, lekarze dzisiaj wiedzą, co robic i jak pomóc! &&&

Jagódka no nick ten już mam ładnych parę lat :-p Wszystkie w miarę fajne wariacje mojego imienia były już zajęte, więc padło na to ;-) Ale większość forumowiczek (np. grudniówki 2011) pisze do mnie Sergi i jest ok ;-) Łatwiej zapamiętać :-p A no i z tym drugim pączusiem to myslę podobnie - jak będzie chłopak to super, bo parka :tak: Jak dziewczynka, to wszystko już dla niej mam plus fakt, że Gaba będzie miała najlepszą przyjaciółkę od serca we własnym domu (mam nadzieję). :tak:

Wiikki mnie też się zawsze marzyły bliźniaki, a najlepiej trojaczki :cool2: Teraz już trojaków bym się bała, ale bliźnięta ok :tak:

Suseł
my mamy kocicę :tak: Gaba nie tylko nie ma alergii, ale teraz są z Tigą super przyjaciółkami ;-) A co do alergii, to właśnie jest mniejsza szansa, że dziecko ja będzie miało jesli od urodzenia ma styczność ze zwierzętami :tak: A co do bliźniąt, to czemu nie? ;-)
Badania w 11-13tc to pierwsze badania genetyczne, lekarz zmierzy przezierność karkową i obecność kości nosowej u dziecka - na podstawie tych wymiarów jest w stanie określić, czy u dziecka istnieje ryzyko zespołu downa.

Idę spać, bo już nie wyrabiam dzisiaj, a i Małż wzywa ;-) Kolorowych snów, pogłaszczcie brzuszki :tak:

Ostatnia edycja:
anilewe a planowalas niedlugo wizyte u endo?
sergi (Twoj nick tez mi sprawial klopoty, wiec skorzystam ze skroconej wersji) dobrze ze wam sie zycie kota z dzieckiem uklada ;-) zawsze dobrze wiedziec ze u kogos to ladnie dziala, wiec czemu nie u mnie? a jak rozwiazalas kwestie raczkowania? dzieki za odpowiedz o genetycznych, to tez pewnie pomysle. a do tego lekarz musi miec jakis specjalny sprzet?

Witajcie

laleczka trzymam kciuki, wszystko będzie dobrze *
Dziewczyny z wizytami, ale wam dobrze :) Będzie co czytać na weekend.
Ja też bym skrycie chciała bliźniaki, ale boję się że sobie nie poradzę. Mój mąż jest wspaniałym ojcem, naprawdę, lepszego mój syn nie mógł sobie wymarzyć (co nie znaczy że jest takim samym mężem :-D:-D;-)) ale mimo wszystko drugie dziecko budzi we mnie lęk (a co dopiero dwa :szok:). Cieszę się niezmiernie z dzidziusia ale jeszcze nie potrafię sobie tego wyobrazić.

A ja zaraz zaczynam 10 tydzień :-):-):rofl2:

Cześć dziewczyny
Ja dzisiaj jestem z mega wielkim stresem. Bardzo denerwuje się wizytą i chciałabym ją mieć już za sobą.
Zmierzyłam sobie tez dzisiaj tempke i spadła mi poniżej lini wyznaczonej przez ovu i normalnie az się poryczałam :-(
Boże mam nadzieje, że u mnie jest wszystko ok. Do godz 16:15 chyba zawału dostane.
Jeszcze coś mnie dzisiaj brzuch pobolewa, nie wiem czy to przes stres czy jak. Ech :-(

anastazi, super wieści :happy:

Cześć dziewczyny
Ja dzisiaj jestem z mega wielkim stresem. Bardzo denerwuje się wizytą i chciałabym ją mieć już za sobą.
Zmierzyłam sobie tez dzisiaj tempke i spadła mi poniżej lini wyznaczonej przez ovu i normalnie az się poryczałam :-(
Boże mam nadzieje, że u mnie jest wszystko ok. Do godz 16:15 chyba zawału dostane.
Jeszcze coś mnie dzisiaj brzuch pobolewa, nie wiem czy to przes stres czy jak. Ech :-(

Słuchaj, a może jest zakłócona? Spałaś normalnie? Trzymam kciuki za wizytę, oby wszystko było w porządku. Powiedz lekarzowi o tej temperaturze, może Ci zleci progesteron..

Anastazi, bardzo się cieszę:tak:

Ja dzień zaczęłam od przytulenia K.:cool: Odwiozłam Młodą do przedszkola i zastanawiam się co tu zjeść w przerwach na mulenie:-D Bo przecież jak nie zjem, to dalej będzie mnie męczyć, ale otwieram lodówkę i zamykam ją z prędkością światła, bo nie mogę wytrzymać tego zapachu..:no:

reklama
Mar-tuśka a no właśnie, sama się zastanawiam po jakiego grzyba ja sobie jeszcze tą temp mierze :crazy:
Dzięki :*

jagódko nie, nie była zakłócona. No na pewno powiem o tym gince.
Wspólczuję Ci tych mdłości chociaz czasem sobie myślę, ze lepsze to jak np napady obżarstwa :)

Ostatnia edycja:
Do góry