reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Witam

Smile zycze duzo zdrowka synkowi i zeby jak najszybciej wyszedl do domku!

Piszecie o tym kto siedzi w brzuszku! moj maz chce koniecznie coreczke:) w sumie ja rowniez:) czas pokaze co to bedzie:):)

U mnie kolejny dzien mdlosci;/ wiec ciezko mi sie jest skupic;/ niewierzylam dziewczynom ktore pisaly ze niemaja sil na pisanie i wogole przez mdlosci! teraz Was rozumiem!:)

reklama
sergeevna - o mojej ciąży wie tylko mąż i jedna koleżanka, która tez jest w ciąży. Rodzicom powiemy po USG, a resztę będziemy wtajemniczać powoli. Ja pracuję w domu, więc nie muszę się martwić o powiadamianie kogoś. Najchętniej powiedziałabym o ciązy, gdy już będzie widać, ale wiem, że niektórych będę musiała wcześniej poinformować. Wiecie to jest cudowna nowina, ale mam w swoim otoczeniu osoby, które niezbyt dobrze mi życzą i boję się, że wieść o ciąży będzie dla nich kolejnym powodem do ataków...

sergeevna no tak, będziemy się nawzajem dopingować pod koniec lipca ;-)
U mnie z rodziny o ciąży to wie moja mama i mąż, później wie moja jedna koleżanka i moja położna. Nikomu więcej nie mam zamiaru nic mówić dopóki nie usłyszę serduszka.No a później to zobaczymy, komu będę chciała powiedzieć to powiem :happy:
Ile kosztuje prywatne usg??

Czesc dziewczynki:-D ale naskrobałyscie super bo jest co czytac hihi. Ja dzis wolne i byłam odebrac wyniki z awidnosci toxoplazmozy :no: niestety wyniki wyszły złe :-( . Konsultowałam sie z wynikami z moja gin i własnie teraz dzwoniła mowiac ze wypisze mi jutro skierowanie do Szpitala chorób zakażnych w Krakowie. Jutro bede dzwonic i umawiac sie tam na termin bo niestety tez trzeba czekac. Powiem Wam ze bardzo ale to bardzo boje sie o dzidzie bo wiem ze toxoplazmoza moze prowadzic do poronienia. No nic jak bede wiedziec coś wiecej to dam Wam znać. Trzymajcie kciuki za Nas :tak: . Ps awidnosc wyszła mi niska czyli zaraziłam sie albo przed sama ciaza albo na jej samym początku. :-( Buziaczki.

LALECZKA oczywiście, że będziemy trzymać kciuki! Kurcze a ta toxo daje jakieś objawy? Czy tylko z krwi ją można wykryć?
Ja jestem mega szczęśliwa bo 3.12 idę na usg, jak większość nas :-) (nie wytrzymałabym do 18.12!) Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i już za 3 tyg będę mogła się cieszyć rozpoczęciem 2 trymestru :-)

cześć dziewczyny!!

ja dziś byłam u lekarza, opisałam w innym dziale.

mi się mdłości w miarę skończyły.. zaczynam się źle czuć jak mam dłuższe przerwy między posiłkami... muszę jeść często. jem małe porcje więc mama nadzieję że się nie roztyję. z innych objawów to brzuch mnie pobolewa. ale mam tez zaparcie... ostatnia wizyta z dwójką w sobotę była.. zastanawiam się nad użyciem czopa.. bo mnie już flaki bolą..ale chciałabym aby same jelita pracowały..dopiero sam początek ciąży..a co będzie potem...

muszę się wziąć do pracy bo leży i czeka.

Hej dziewczyny:)
Podczytuje Was, ale jeszcze nie ogarniam jeszcze kto i co :szok:Fajnie jak już potem będziemy się więcej znały. Na pewno łatwiej będzie nam pisać:-)

Która z Was ma pierwszą wizytę w tym tygodniu?

Martuśka na którą masz wizytę?
Laleczka napewno będzie dobrze! Najważniejsze, że już wiesz. Oczywiście trzymam kciuki!
Sergi dzięki, że pytasz. Czuję się w miarę, ale ogólnie denerwuję się, że jeszcze tak daleko do usg. Zaskoczyłaś mnie tymi bliźniakami! A chciałabyś? :cool2:
U mnie o potencjalnej ciąży wie mój M. i rodzice. Po usg będę oficjalnie mówić wybranym:tak:

Dziewczyny gdzie będziecie robiły genetyczne badania? Ja w pierwszej ciąży nie miałam:zawstydzona/y:

reklama
Do góry