reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2014

Dziś o 4.45 przyszła na świat Jagódka. Poród sn, 3250 i 57 cm. Trzy godziny Skórczu i po sprawie. Czy komuś jeszcze pełnia się przysłużyła??

No nie no :) Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ale przyznam sie że lekko zazdrość dupkę ściska :) tez chcę :)
mam kilka rzeczy do zrobienia z którymi nie wiem a co czekam. moze mały czeka ąz mama skończy, więc dziś zabieram się do roboty i dzis wszystkie sprawy powykańczam, a potem zapraszam bąbelka na świat :)
jak nie, to poniedziałek szpital.

reklama
Jaka jestem dzisiaj padnięta :-( Właśnie w takich chwilach myślę, że nie dałabym rady urodzić. Jak się rozruszam to będzie ok. ale póki co dętka. Może zrobię kawkę i to mi trochę pomoże :cool:

Emily, super ze tak gładko poszło :) gratulacje ogromne dla Ciebie i córeczki. Odpoczywajcie teraz :)

Hubson, do pakowania torby marsz! Mowię ci ze dzieciątko sie nie chce wykluć bo widzi ze mama nieprzygotowana ;)
Zobaczysz ze spakujesz torbę i lada chwila sie urodzi :)

oj, zeby to tak dzialalo...
do porodu spakowana bylam juz od 1,5 miesiaca i ciul. Teraz musze sie przepakowac i kompletnie nie wiem, co zabrac, bo nie wiem, ile tam bede.

Od rana znow wyje. Takie wiesci jak ta od Emyly rozbijaja mnie na caly dzien... :(

Ewusia, szybkiego powortu do zdrowia dla syna.

Hubson ale Cię dopadło...Naprawdę się ostro negatywnie nastawiłaś :-( Spróbuj się skupic na czymś innym, może się uda...

hubson- pamiętaj że ciążą może być mlodsza niż suwaczek:)i może dopiero termin nadchodzi:)

dzidziuś jest jak jabłuszko,spada gdy jest dojrzałe:)

Kum coś w tym jest z tym oczekiwaniem. Ja dzień przed porodem napisałam maila do firmy ogarnęłam wszystkie formalności w Polisie i w sprawie urlopu macierzyńskiego. Jeszcze odpisałam, że dokumenty wyślę jak przyjdzie czas. A tej samej nocy urodziłam. :eek:

Emyly - gratulacje! Tos sie uwinęła :-D

Hubson - wspolczuje ci tego oczekiwania, teraz to juz niewiele zostalo, staraj sie nie nakrecac i tak jak tusiaczek napisala - skup sie w miare mozliwosci na czyms innym.

U mnie mala jeszcze troche katarzy, a w ogole to niezlą jazde mialam z lekarzem - ten ktorego zawolalam do domu od razu przepisal antubiotyki, doustnie dla tygodniowego dziecka! Skonsultowalam to z moja ciocia polozna a ona z lekarzami ze szpitala i tamci podobno niezle zwyzywali tego lekarza ze tak pochopnie i bez badan przepisal ten antybiotyk. Oczywiscie go odstawilam. Wczoraj byla u nas pierwszy raz polozna i dla mojego spokoji umowila nas jeszcze do lekarza i wczoraj jeszcze bylysmy. Osluchowo czysto wiec musimy tyllo do konca wygnac ten katar.

oj, zeby to tak dzialalo...
do porodu spakowana bylam juz od 1,5 miesiaca i ciul. Teraz musze sie przepakowac i kompletnie nie wiem, co zabrac, bo nie wiem, ile tam bede.

Od rana znow wyje. Takie wiesci jak ta od Emyly rozbijaja mnie na caly dzien... :(

Ewusia, szybkiego powortu do zdrowia dla syna.

właśnie siedziałąm nad torbami żeby w nich porządek zrobić. mam dwie nie duże - dla siebie i dla małego... układałam w tej dla małego - bo mam wszystko, nie wiem w którym szpitalu wyląduje a maja różne wymogi... zapięłam i wyjechał mi suwak od zamka. torba zamknięta, ale jak ją otworzę to już nie zamknę - do kosza będzie. i tak siedziałam i myślałam czy otwierać czy tak wziąć. na razie mi się nie chce.

jeszcze dla siebie wiecej rzeczy, więcej ubrań, kosmetyków, bo chyba na dłużej będzie - i się zastanawiam nad większą torbą....

Hubson - strasznie źle jesteś nastawiona, może nie będzie źle?? może szybko pójdzie wywoływanie? przecież, to nie takie straszne. weź gazetkę - ja kupiłam wczoraj dwie - książkę, aby myśli zająć, pozytywnie trzeba !!

reklama
Czesc dziewczyny!

Dziś na świat przyszedł.... Żartuje:D :-D Witam się w 39 tygodniu ciąży :shocked2:
o m g nie sądziłam że to powiem serio.. W 32 mi mówiono że nie dotrwam i na siłę wszystko powstrzymywałam... Ehhh jak to jest.. I moja wierna mi Jagódka:D haha.. Cóż za zaskoczenie?!?!?!
Ja też nie mam jakiś tam oznak porodu.. Czasami coś tam zaboli i już:p

Gratuluję 2 nowym mamusiom:)) I ten 3 h poród... Masz jakieś super moce!!!

Emyly- Ile dzidziuś ważył jak mogę zapytać?

Jagódka- U mnie też maluszek taki bardziej ospały niż zawsze...... To chyba przez ten 39 tydzień... Duzi chłopcy już.. Mimo to czasami też mnie to martwi.. I bądź tu człowieku mądry:/

Ja czuję że pochodzę do 40 tygodnia.. Już się z tym prawie pogodziłam.. Tylko żeby maluszek był zdrowy!!

Miłego dnia:))!!

Ostatnia edycja:
Do góry