reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

reklama
Dziewczyny w dwupakach, ja mysle ze w te upały to chyba bardziej zazdroszczą wam rozpakowane mamy. My musimy sie kisić w domu z maluszkami, bo nawet wyjść na spacer sie nie da w ten żar.

Pola - suwaczek zmień, bo Ci dalej ciążę odlicza;-) A ja jednak wolałabym już być z dzieckiem w domu i nie puchnąć tak na potęgę..
Anilewe kciuki za szybką akcję!!!

Makota myślę, że Twój facet spokojnie by mojego do tej teorii przekonał. Nawet by się nie musiał bardzo starać:banghead::banghead:
Chociaż dzisiaj chyba zaczął wątpić, że nasze dziecko tylko śpi i je. Strasznie mamy gorąco, Mały praktycznie cały dzień marudzi a ja daję się tatusiowi wykazać. Właśnie obaj padli ze zmęczenia. Heh

Zaliczyliśmy właśnie spacer a teraz moi mężczyźni śpią smacznie. W końcu chwila spokoju.

Cały czas kciuki zacisniete za te co rodzą, te co by chciały i za te co jeszcze są za młode i niegotowe też;):thumbup:

Właśnie doczytalam:p:p
Agulam serdeczne gratulacje, duża córa. Odpoczywajcie i wychodźcie szybko do domu.

Co do upałów to Wam powiem i tak źle i tak niedobrze. Z jednej strony się cieszę, że nie muszę już balastu na sobie nosić i ciśnienie mi się unormowalo. A z drugiej Mamuśki siedzą w domu, przeciągu nie da rady zrobić, dzieć się meczy, pić chce cały czas a spać niekoniecznie.
Więc jak zwykle punkt widzenia zależy od punktu siedzenia;)

Ostatnia edycja:
Agulam gratulacje bardzo sie ciesze ze jyz jestes po!!!
Pola kochana ja nie mam sily tez wychodzic ani tym bardziej ochoty w te upaly..... do tego jeszcze maluch - starszak w domu do ogarniecia.....
Ech jak zyc ja sie pytam...

Mam przyjemność przekazać dobre wieści: AGULAM dziś o 14:45 urodziła córeczkę, waga 3700, 55cm długości. Poród SN. "Łatwo nie było, ale udało się:)" Karmią się piersią i odpoczywają:) Agulam pozdrawia i trzyma kciuki za nierozpakowane i rozpakowujące się

Ooo! Super super! Gratulacje dla dzielnej mamy i jej córeczki :):):)

Ciekawe co u elifit.

Pola - suwaczek zmień, bo Ci dalej ciążę odlicza;-) A ja jednak wolałabym już być z dzieckiem w domu i nie puchnąć tak na potęgę..
Anilewe kciuki za szybką akcję!!!

Zmienię zmienię... Jak tylko odpale kompa bo od porodu korzystam tylko z tel.

Dziewczyny w nocy o 2:30 zaczely mi odchodzic wody. O 5 bylismy w szpitalu brak boli. Dziecko okazalo sie ze jest wieksze od miednicy brak boli zadecydowal o Cc.Karolek urodzil sie o 10:25, waga 4.04kg, dlugosc61cm. Bylam w szoku:D po cc niestety karmiony jest mm przystaeiam do piersi ale nie mam pokarmu:( nie wiem jak dobrowolnie mozna chciec Cc. Moj mz jest ze mna.Jestem po pionizacji, chodze tylko z pomoca als widok mojej Zabki sprawia ze nie czuje bolu.j pisze z kom mz
niestety nie mam neta w swojej kom. pozdrawiam wszysykie mamy przesylam gratki dla rozppakowanych mamusiek. jak rozkrecic laktacje.

reklama
Gratki Graza. Przystawiaj Mlodego do piersi lub pompuj laktatorem. Dodatkowo możesz pic herbaty z kopru włoskiego, lub porzezckowa. ale z tym zaczekaj bo normalnie na 4-5 dzien po porodzie przychodzitzw nawal mleczny i cycki sa wielkie , napiete i bolesne wiec lepiej się swstrzymać do tego czasu. Powodzenia.

pisalam ze hurtownia ha ha ha

Do góry