reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

reklama
Oj blue, to faktycznie długo. Ktory to bedzie tc? Z drugiej strony im pozniej tym lepiej bo dzidzia bedzie lepiej widoczna.

Pola, początek 10tc.
Wiem, że lepiej dzidzie bedzie widać, ale trochę byłam rozczarowana, że dopiero 2 grudnia..
Może trochę za bardzo przeżywam..
Tylko kurczę to moja pierwsza ciąża i dlatego..

Blue, to jest absolutnie zrozumiałe ze przezywasz! Każda z nas przeżywa i chce jak najszybciej zobaczyć fasolkę na Usg. Mi lekarka mówiła ze jak juz nie bede mogła wytrzymać przed Usg to mam sobie zrobic bete dla uspokojenia :)
Trzymam kciuki zeby ten czas oczekiwania jak najszybciej Ci zleciał!

Hej dziewczynki! Ja się ostatnio zajęłam pracą i trochę mniej się stresuję. Heh, tylko, że u mnie poza brakiem okresu i pozytywnym testem ciążowym objawów brak. Śmieję się, że to chyba urojona;) Jak to mówią kobiecie nie dogodzisz.
Blueberry- czas szybko zleci, szczególnie ten listopad, same święta i długie weekendy (chociaż nie wiem, czy u Ciebie też są).

witajcie
Mialam byc mama marcowa 2014 ale niestety nie udalo sie i po przykrych przejsciach niesmialo dolaczam do lipcowek :) tym razem mam nadzieje ze zostane tu juz do konca choc strach jest wielki.

Witaj Ada. Trzymam mocno kciuki! Musi byc dobrze!

Floriana, i mnie tez objawów brak poza brakiem miesiaczki i ciągłym zirytowaniem. Co dwa dni robię testy ciążowe zeby sie upewnić ze to nie sen :)

Witam. Ja swoje upragnione i bardzo długo wyczekiwane II kreseczki ujrzałam 21.10.2013 r a u gin byłam 27.10.2013 r i ujrzałam pecherzyk:-D. Było duzo strachu przed wizyta poniewaz 4 lata temu miałam cp i usunięto mi lewy jajowod. Na szczescie babelek znalazl droge i trafił tam gdzie trzeba . Oto pierwsze zdjecie :-D Pierwsze USG 27.09.2013 r 4 tyg + 001.jpg

Załączniki

• Pierwsze USG 27.09.2013 r 4 tyg + 001.jpg
    Pierwsze USG 27.09.2013 r 4 tyg + 001.jpg
    7,6 KB · Wyświetleń: 53
dziewczyny, w którym tygodniu powinno się iść do lekarza?

od razu po zobaczeniu II kresek czy czekać np do 7 tc, żeby była szansa usłyszeć serduszko?

jestem kompletnie zielona w tym temacie bo to moja pierwsza ciążą.

staraliśmy się bardzo długo, nie miałam owulacji po odstawieniu tabletek, potem owulacja się pojawiła ale nie udawało się zajść, w końcu umówiłam się na HSG ale przyplątała mi się jakaś drobna infekcja, która uniemożliwiła przeprowadzenie HSG w tym cyklu, dostałam globulki i probiotyk, wybrałam to i czekałam na @ by po jej zakończeniu iść na HSG a tu taka niespodzianka! :-D

nadal nie mogę w to uwierzyć :szok:

macie jakieś konkretne objawy? ja oprócz pełniejszych piersi, bolesnych przy mocniejszym dotyku i lekko pobolewającym brzuchu od czasu do czasu nic innego nie czuję.

reklama
Laleczka, witaj i gratuluje pęcherzyka :)

Karola, witaj! U mnie tez nie było łatwo zajść w ciaze zatem rozumiem Twoja radość i niedowierzanie :)
Jesli jest Ci trudno wytrzymać to możesz isc do gin juz po skończeniu 5tc. Wtedy juz powinien byc widoczny pecherzyk ciazowy ale tez nie ma gwarancji gdyż owulacja mogła Ci sie przesunąć. Z reguły lekarze sugerują zeby poczekać do 7-8 tc gdyż w tym czasie widać juz nie tylko pecherzyk ale i zarodek i jego bijące serduszko :)

Do góry