reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

Kopacz - gratuluję
Elifit - trzymam kciuki!
Gosia - nie wiadomo jak długo będą was trzymać?

my dziś byliśmy u pediatry - mały przybrał na wadze :tak: mamy skierowanie na usg bioderek, badanie ogólne moczu i posiew (nie wiem jak ja wyłapie jego siki, ale spoko) i wyznaczony termin szczepienia.

ja zrobiłam sobie badanie moczu i umówiłam się do gina, bo trochę mnie moje krocze niepokoi.

poza tym nie mówiłam wam, ale mały ma wnętorstwo lewostronne - dziś idziemy do chirurga - nie wiem jak to będzie :no:

pozdrawiam i życzę udanego dnia wszystkim

Jak od małej brali próbkę moczu to mieli taka wielka strzykawkę. do pieluszki wkladali plastikowe opakowanie po tej strzykawce (takie podlozne) a w srodku byly gaziki, i jak nasikala (trzeba pilnowac zeby kupy nie bylo w ogole. u nas dopiero za 5 razem sie udalo) to te gaziki do strzykawki i wyciskala mocz.

to byla chyba taka strzykawka Strzykawka, 100 ml, (Dickinson), Plastipak, 1 szt - Portal Dbam o Zdrowie

Elifit - dasz rade dla dziecka, trzymam kciuki &&&

Ostatnia edycja:
reklama
haust gratuluję
kopacz
trzęsiawka to mało powiedziane, jeszcze jak mnie zszywali to tak mnie telepało że bym nic w ręce nie utrzymała, ale to podobno normalne, tak mi pielęgniarka powiedziała, i dała jakiś lek i przeszło. Życzę szybkiego powrotu do formy, ja szybko doszłam po cc do siebie ale może też dlatego że przeszłam jednak całą akcję porodową wcześniej, skurcze, parcie itp, teraz się pierońsko boję, chcę jak najszybciej wstać żeby wrócić do córci, ale z drugiej strony żeby ten mój pośpiech nie spowodował że wrócę szybciej do szpitala niż wyszłam. Ty odpoczywaj ile potrzebujesz, nic na siłę
elifit więc trzymam kciuki żeby się cała akcja wreszcie rozkręciła i żebyś siedziała w szpitalu przez weekend ale już z dzieciątkiem!

Wmawiam sobie że tak ma być. I nic się nie dzieje bez przyczyny. Na ktg się piszą skurcze ale ja nic mocnego nie czuję.
Ale mąż przyjedzie mi rzeczy dowieźć i Aru weźmie bo nie ma z kim zostawić.

Ianka js też przeszłam całą akcję oprócz parcia i nie chcę by się to powtórzyło no ale zobaczymy niech natura decyduje.

Ej ponoć mam trochę wąski coś tam międzykolcowy w miednicy

Ostatnia edycja:
az wygooglowalam coz to to wnetrostwo... makotka mam nadzieje i trzymam kciuki co by sie na samym leczeniu zakonczyło nie na zabiegu hirurgicznym.. &&&&&&&&&&&
elifit bardzo mocno trzymam kciuki!!!!!! i tak po ciuchutku juz zazdroszcze ze bedziesz miec krolewne za chwile koło siebie..... a obawy to normalka jestes człowiekiem do cholery a czeka cie opercja.... regeneruj sie szybko.
kopacz teraz to juz z gorki, moze popros kogos co by ci pomogł ze sniadaniem (chociaz podejrzewam ze juz dawno wszamałas... :) i pros o przeciwbolowe, i pamietaj ze mialas operacje i masz prawo sobie ponarzekac - nie jestes miętki ptak!!!!!!!;-);-)

Wychodzę do domu!!! Stesknilam sie.za Ola bardzo....

Elifit &&&&&&

Pokarm już mam, co prawda mała jeszcze wisi długo ale po woli sie nauczymy jeść szybciej :) i apetyt mam na mleko, serki, biszkopty ze szok! A jak pamiętacie to mialam kaszel straszny, na przedporodowej dostałam strzykawe antybiotyku i teraz czasami tylko coś mnie złapie...ale jak złapie ciężko jest...zwijam sie w kulke zaciskam brzuch ręką i cierpię...

Ehh nie mam siły i łapie doła. Nie wiem sama czy się cieszyć czy płakać. Po badaniu na fotelu wyszło że główka nisko i lekarze zaproponowali żeby poczekać przez weekend a nuż mnie złapie. Ale ja się wyleze w tym szpitalu :(

cholera niech no dadza ci juz spokój, tyle czekałas a krolewna sie nie speiszy teraz nastawilas sie na cc a oni z takimi tekstami..... no ja bym była zła...... ale trzymam mocno kciuki i kazda decyzja jaka podejmiesz bedzie ok, robisz wszystko dla dziecka!!!

cholera niech no dadza ci juz spokój, tyle czekałas a krolewna sie nie speiszy teraz nastawilas sie na cc a oni z takimi tekstami..... no ja bym była zła...... ale trzymam mocno kciuki i kazda decyzja jaka podejmiesz bedzie ok, robisz wszystko dla dziecka!!!

No rozbudzają tylko nadzieję. Jestem zła ale staram się znaleźć pozytywy tej sytuacji.

reklama
Dzien dobry lipcowki!

Haust i Kopacz, gratuluje dziewczyny! Duzo zdrowka dla was i dla bobaskow :) dochodzcie do siebie szybciutko.
Elifit, czy lekarze podjęli decyzje za ciebie czy tobie pozwolili zdecydować?
Kochana, tak siebie mysle ze te dwa dni to nic w porównaniu do dziewięciu miesięcy oczekiwania. A i tez to wcale nie musza byc dwa dni bo akcja moze sie zacząć jeszcze dzis.
Masaz szyjki był?

Do góry