reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2014

A co tu sie dzieje??

40 stron do nadrobienia to duzo, wiec postanowilam przejrzec tylko dzisiejsze ,ktorych jest niewiele mniej.

Malgorzatka - serdecznie gratuluje! Nie wydajesz sie byc wykonczona porodem. Mam nadzieje ,ze czujesz sie dobrze.

Emily - dylemat jest zawsze. Widzisz. Ja bylam 3 razy na izbie przyjec i kiedy faktycznie rodzilam oni uznali, ze moglam poczekac 6 godzin :D

Trzymam kciuki za maluszki, ktore wybieraja sie na swiat - w koncu mamy lipiec :)

Jezeli akcje sie wam rozkrecaja pozostaje mi jedynie zyczyc bezproblemowych porodow.

Dziekuje pieknie za odzew na moje narzekania - wszystkie macie racje. Mam do pomocy mame, tesciowa i m i faktycznie staram sie nie sprzatac, ale dzialam na jakies takiej adrenalinie ,ktora pozwala mi spac 2 godz w ciagu doby :/

Z dnia na dzien jest coraz lepiej - ba, nawet umiem karmic piersia! Dziecku jest moze troszke niewygodnie, ale to wszystko jest do opanowania

reklama
Emily, a te skurcze sa juz bolesne czy na razie okreslilabys je jako nieprzyjemne? Jesli bolesne i regularne to ja bym powoli budziła ekipę :)

Makota, witaj w klubie śpiących po 2h w ciagu doby :)
Ja tez sie bardzo ciesze ze opanowalam sztukę karmienia. Było to dla mnie (i jest) bardzo wazne.

Gosia zuch kobietka.
Emily zabieraj zadek w troki i pod prysznic i budz ekipe. Kciukasy
Floriana kciukasy.
Dawajcie znac.
Malgos adrenalina minie i przysniesz. A moze przeciwbolowa kroplowa? Regeneruj sie. Maz niedlugo przyjedzie do Ciebie i pewnie pomoze w pionizacji. :)

Ostatnia edycja:
Emily, no to w takim razie pozostaje mi życzyć Ci powodzenia :) oraz szybkiego i bezproblemowego porodu :)

Mój syn dał mi pospać godzine! Nie wierze :)
Teraz to juz musi byc tylko lepiej :)

witam się o poranku, LIPCOWYM PORANKu :D

chciało mi się wczoraj przytulanek, ale stwierdziłam, że NIE - dzisiaj 1.07, muszę zamknąć w pracy miesiąc, seks i ewentualny
poród musi poczekać... w ogóle stwierdziłam, że muszę rodzić czwartek/piątek, bo wtedy jak najmniej dni roboczych stracę ;)
dammit, ma się te priorytety ;)
dzisiaj też ogarniam praktykanta i Pani "pomoc" ma swój pierwszy dzień, to muszę ich trochę po kątach porozstawiać ;)

malgorzatkar GRATULACJE, piękne wymiary dziuni :D

floriana i emily_emu &&&&&& :D

aNIlewe_ myślę że z masażem szyjki to dobry pomysł :) jak mnie nie ruszy w tym tygodniu, to na wizycie 9-go lipca też będę chciała
zmiętosić szyjkę.

sokoja fajna odskocznia to wesele :) super że się wybawiłaś!!!

Kasiuchna86 w Polsce w niewielu szpitalach pozwalają ojcom towarzyszyć przy porodzie.. zazwyczaj musi zostać przed salą i tylko
pokazują dziecko "na wyjeździe" z sali.
aczkolwiek mój znajomy jest kardiochirurgiem i po fachu sobie załatwił, że mógł być ;)
powodzenia na wizycie!

graza06 wydaje mi się, że jak przyjdą TE SKURCZE, to nie przeoczysz.. naprawdę czuć, że są długie.. a potem nie sposób
nie czuć bólu.. ja jadąc do szpitala musiałam unosić pupę do góry na siedzeniu, bo każda nierówność naszych cudownych
polskich dróg dodawała mi "doznań" i skurcze były w rytmie "k..wa, k..wa" a ja normalnie nie przeklinam ;P przepraszam,
co wrażliwsze koleżanki.

Tusiaczek no jeżeli chodzi o fontanny z siuśków, to właśnie dlatego tym razem kupiłam duuużo pieluch tetrowych bo zamierzam
podczas przewijania zarzucać synkowi "kurtynkę", żeby trafiało w pieluchę ;)

jagódka HALO! my tu czekamy na newsy! i kciukujemy nieustannie! wracaj szybko, najlepiej z Adasiem pod pachą, bo zostałyśmy
bez opieki i kontroli ;) myślę że Panie moderatorki specjalnie tak to załatwiły, żeby potem przez resztę lipca mieć już na nas oko;)

minisia śliczna Księżniczka!!!!!!!!!!!!!!!

O mamuniu! Alez nocne emocje!!
Malgorzatkar gratuluje serdecznie!

Floriana i emilily - trzynam kciuki! Pozniej doczytam reszte, teraz zbieram sie na ktg!

Milego dnia!

Dzien dobry :)
Lipcowa nasza pierwsza mamusia :) ach Małgorzatko ekspresowe to było.

&&& za potencjalnie rodzące. ;)

Lipiec to już chyba wszystkie na legalu możemy rodzić, no może te z końcówki jeszcze tydzień postu :)

reklama
Dzień dobry dziewczyny :)

Uwaga, uwaga Szymon ma dzisiaj tydzień:D:D:cool:

Mamo Bobasa mnie też boli tyłek, bo chyba o to Ci chodziło. Ale to chyba od częstego siedzenia przy karmieniu, bo nam akurat nie pasuje na leżąco. Rana już coraz mniej.

Andzia nie wiem czy biegunka powinna Cię martwić. U mnie od niej właśnie zaczęła się cała akcja.

Dziewczyny czy wy sobie o północy wyjełyście jakieś korki? Parę dni był spokój to jak ruszyły to szok.
Kciukasy za Małgorzatkar, Emily i Floriane. Chyba nikogo nie zapomniałam.

No i doczytałam że Małgorzatkar już po. Serdeczne gratulacje. Czułam, że u Ciebie się tak skończy już od kilku dni.

Ja tak tylko na chwilę, dzień dobry napisać i spać;):thumbup:

Buziaki

Do góry