reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

A co tu sie dzieje??

40 stron do nadrobienia to duzo, wiec postanowilam przejrzec tylko dzisiejsze ,ktorych jest niewiele mniej.

Malgorzatka - serdecznie gratuluje! Nie wydajesz sie byc wykonczona porodem. Mam nadzieje ,ze czujesz sie dobrze.

Emily - dylemat jest zawsze. Widzisz. Ja bylam 3 razy na izbie przyjec i kiedy faktycznie rodzilam oni uznali, ze moglam poczekac 6 godzin :D

Trzymam kciuki za maluszki, ktore wybieraja sie na swiat - w koncu mamy lipiec :)

Jezeli akcje sie wam rozkrecaja pozostaje mi jedynie zyczyc bezproblemowych porodow.

Dziekuje pieknie za odzew na moje narzekania - wszystkie macie racje. Mam do pomocy mame, tesciowa i m i faktycznie staram sie nie sprzatac, ale dzialam na jakies takiej adrenalinie ,ktora pozwala mi spac 2 godz w ciagu doby :/

Z dnia na dzien jest coraz lepiej - ba, nawet umiem karmic piersia! Dziecku jest moze troszke niewygodnie, ale to wszystko jest do opanowania

reklama
Emily, a te skurcze sa juz bolesne czy na razie okreslilabys je jako nieprzyjemne? Jesli bolesne i regularne to ja bym powoli budziła ekipę :)

Makota, witaj w klubie śpiących po 2h w ciagu doby :)
Ja tez sie bardzo ciesze ze opanowalam sztukę karmienia. Było to dla mnie (i jest) bardzo wazne.

Gosia zuch kobietka.
Emily zabieraj zadek w troki i pod prysznic i budz ekipe. Kciukasy
Floriana kciukasy.
Dawajcie znac.
Malgos adrenalina minie i przysniesz. A moze przeciwbolowa kroplowa? Regeneruj sie. Maz niedlugo przyjedzie do Ciebie i pewnie pomoze w pionizacji. :)

Ostatnia edycja:
Emily, no to w takim razie pozostaje mi życzyć Ci powodzenia :) oraz szybkiego i bezproblemowego porodu :)

Mój syn dał mi pospać godzine! Nie wierze :)
Teraz to juz musi byc tylko lepiej :)

witam się o poranku, LIPCOWYM PORANKu :D

chciało mi się wczoraj przytulanek, ale stwierdziłam, że NIE - dzisiaj 1.07, muszę zamknąć w pracy miesiąc, seks i ewentualny
poród musi poczekać... w ogóle stwierdziłam, że muszę rodzić czwartek/piątek, bo wtedy jak najmniej dni roboczych stracę ;)
dammit, ma się te priorytety ;)
dzisiaj też ogarniam praktykanta i Pani "pomoc" ma swój pierwszy dzień, to muszę ich trochę po kątach porozstawiać ;)

malgorzatkar GRATULACJE, piękne wymiary dziuni :D

floriana i emily_emu &&&&&& :D

aNIlewe_ myślę że z masażem szyjki to dobry pomysł :) jak mnie nie ruszy w tym tygodniu, to na wizycie 9-go lipca też będę chciała
zmiętosić szyjkę.

sokoja fajna odskocznia to wesele :) super że się wybawiłaś!!!

Kasiuchna86 w Polsce w niewielu szpitalach pozwalają ojcom towarzyszyć przy porodzie.. zazwyczaj musi zostać przed salą i tylko
pokazują dziecko "na wyjeździe" z sali.
aczkolwiek mój znajomy jest kardiochirurgiem i po fachu sobie załatwił, że mógł być ;)
powodzenia na wizycie!

graza06 wydaje mi się, że jak przyjdą TE SKURCZE, to nie przeoczysz.. naprawdę czuć, że są długie.. a potem nie sposób
nie czuć bólu.. ja jadąc do szpitala musiałam unosić pupę do góry na siedzeniu, bo każda nierówność naszych cudownych
polskich dróg dodawała mi "doznań" i skurcze były w rytmie "k..wa, k..wa" a ja normalnie nie przeklinam ;P przepraszam,
co wrażliwsze koleżanki.

Tusiaczek no jeżeli chodzi o fontanny z siuśków, to właśnie dlatego tym razem kupiłam duuużo pieluch tetrowych bo zamierzam
podczas przewijania zarzucać synkowi "kurtynkę", żeby trafiało w pieluchę ;)

jagódka HALO! my tu czekamy na newsy! i kciukujemy nieustannie! wracaj szybko, najlepiej z Adasiem pod pachą, bo zostałyśmy
bez opieki i kontroli ;) myślę że Panie moderatorki specjalnie tak to załatwiły, żeby potem przez resztę lipca mieć już na nas oko;)

minisia śliczna Księżniczka!!!!!!!!!!!!!!!

O mamuniu! Alez nocne emocje!!
Malgorzatkar gratuluje serdecznie!

Floriana i emilily - trzynam kciuki! Pozniej doczytam reszte, teraz zbieram sie na ktg!

Milego dnia!

Dzien dobry :)
Lipcowa nasza pierwsza mamusia :) ach Małgorzatko ekspresowe to było.

&&& za potencjalnie rodzące. ;)

Lipiec to już chyba wszystkie na legalu możemy rodzić, no może te z końcówki jeszcze tydzień postu :)

reklama
Dzień dobry dziewczyny :)

Uwaga, uwaga Szymon ma dzisiaj tydzień:D:D:cool:

Mamo Bobasa mnie też boli tyłek, bo chyba o to Ci chodziło. Ale to chyba od częstego siedzenia przy karmieniu, bo nam akurat nie pasuje na leżąco. Rana już coraz mniej.

Andzia nie wiem czy biegunka powinna Cię martwić. U mnie od niej właśnie zaczęła się cała akcja.

Dziewczyny czy wy sobie o północy wyjełyście jakieś korki? Parę dni był spokój to jak ruszyły to szok.
Kciukasy za Małgorzatkar, Emily i Floriane. Chyba nikogo nie zapomniałam.

No i doczytałam że Małgorzatkar już po. Serdeczne gratulacje. Czułam, że u Ciebie się tak skończy już od kilku dni.

Ja tak tylko na chwilę, dzień dobry napisać i spać;):thumbup:

Buziaki

Do góry