reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2014

Elifit trzymamy kciuki, oby poszło po Twojej myśli:tak:

Pola jaką w końcu szczepionkę na wzw wybrałaś? standardowo szczepią chyba engerixem?

Bellina pytałaś o pedicure, mi teraz mąż maluje i zmywa pazury, rewelacji nie ma, ale uczy się ;-)

Dziewczyny jak to nie widzicie stóp?:szok:

Co do zwierzaków to moje koty wychodzą na balkon, ale u jak zabieram je do mojej mamy to latają po dworze, zadają się z innymi kotami i od czasu do czasu coś ukatrupią. Mój kocurek traktuje mnie jak swoją mamę i śpi ze mną na poduszce, czasem mi robi peeling jęzorem żeby mnie obudzić, albo dotyka zimnym nochalem w usta. Strasznie to niehigieniczne, ale on to robi jak śpię:baffled: no jakoś nie złapałam nic od niego, ani choroby ani pasożytów.

reklama
Elifit czyżby to oznaczało, że już czas? :-) ja się na skurczach nie znam, ale pewnie już bym z torbą w drzwiach na męża czekała :-)

hej Dziewczynki!!!! widzę że po wczorajszych żartach na forum oraz po dojściu kilku nowych atmosfera trochę się poprawiła i znów produkcja postów ruszyła pełna parą :) i musiałam nadrabiać długo strasznie.

ja dzis byłam dokończyć służbowe sprawy, posprzątałam biurko i niech stoi czeka aż wrócę :)
ale ledwo dziś chodziłam!! w pracy, jeszcze na korytarzu złapały mnie 2 porządne skurcze.. udając że nic mi nie jest poczłapałam do pokoju... cały dzień trochę mnie skurcze męczą ale są bardzo nie regularne, ze 2 na godzinę więc jeszcze spokój.

dla matek karmiących - powodzenia, trochę zaczęłam sie martwic jak to ze mną będzie. ale w sumie nie ma po co na zapas! będzie co ma być.

co do piłki - ja sie bujam na boki, kółka troche i lekko podskakuję, ale tylko takie ruchy góra dół, bez odrywania bioder od piłki. nie ma co skakać. po pierwsze boje sie że mi pilka ucieknie spod tyłka - a moja koordynacja ruchowa jest gorsza niż zwykle.. i nie chcę młodego po głowie cisnąć. ale takie bujanie góra dół wydaje mi się że tez może być.

kornelia - twoje koleżanka ma jakąs paranoję i komus takiemu nie pomożesz.. możesz spróbować ale to nie koniecznie pomoże a sama sie zdenerwujesz. nie ma co rpzesadzać! nie można zyc w przesadnej higienie jak i chować dziecka w sterylnych warunkach.

adaa - ja prawie nigdy nie śpie na lewym boku. zasypiam zazwyczaj na prawym, budzę sie czasem na plecach.. mi brakuje spania na brzuchu.

katka ale wielu dziewczyn nie ma na liście, także luzik.

Co 4 minuty ale lekkie i krótkie do pół minuty

Najz :)
Ja jak jechałam na porodowke to miałam skurcze co 2 min ale były dosyc lekkie i krótkie do 20 sekund. Zajechalam z rozwarciem 3-4cm.
Czekam na dalsze wiesci :)
Maz w pogotowiu???

Pola jaką w końcu szczepionkę na wzw wybrałaś? standardowo szczepią chyba engerixem?.

Standardowo szczepią euvaxem.
Ja ostatecznie zdecydowałam sie na engerix. Zapłaciłam za niego 75 zł.

Co do pozycji w jakiej spicie to powiem Wam, że spie na lewym albo prawym boku, ale jak w nocy przekrece sie na plecy to budza mnie potworne zawroty glowy i wymioty wiec staram sie jak moge zeby sie nie przekrecic:)

Najz :)
Ja jak jechałam na porodowke to miałam skurcze co 2 min ale były dosyc lekkie i krótkie do 20 sekund. Zajechalam z rozwarciem 3-4cm.
Czekam na dalsze wiesci :)
Maz w pogotowiu? .
No w pogotowiu. Leży obok i gra na konsoli ;p

Chyba za wcześnie jeszcze na szpital. Na razie obserwuje. Jak będą częstsze lub mocniejsze to pojadę.

Raz już pojechałam w pierwszej ciąży z takimi skurczami i fałszywy alarm

Ostatnia edycja:
reklama
Narzekałam do męża przez ostatnie dwa dni, że maly jakis leniwy i juz sie troche stresowalam a dzisiaj odrabia od rana te 2 dni:) chyba w ogóle nie spal od 8 do teraz:-)

Do góry