reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

ka.wo to jesteś moim wybawieniem.;-) Pokaże jej posta od Ciebie. Skoro weterynarz tak mówi to może dotrze do niej. Jej mąż wydzwania do mnie i błaga żebym ją postawiła do pionu bo on z nią zwariuje. Nie powiem, że nie bo rozumiem go. Wg Ciebie powinna odpuscic myslenie o tym? Kurcze tym bardziej ze nawet jak dotkneła tymi niumytymi rękami to mowilam jej ze wstawila ja do piekarnika na kilka minut a to tez zabija chyba listerie czy salmonelle jak dobrze mi sie wydaje. Mam nadzieje, że po twoim wpisie jej minie.

Ostatnia edycja:
reklama
czesc mamuski:)

witam nowe mamusie:)ja mimo 3 ciazy tez mam duzo obaw wiec nei jestescie same:)

jagodka
rodzisz?

malgorztaka
zdrowka zyzce bo kaszel po cc :no:

ewa
ale slodka dzidzia,takie duze oczka ma:))))

katka
jak remont łazeineki?

hubson
gdzie ejstes?

anastazi ja mysle ze ktos ,źleCI wage powiedzial z usg,bo taki skok ,u mnie stopniowo zawsze waga wieksza,wiadomo sa obsuwy ...

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ja tez sie chcialm wstrzelic w WAsza liste:-Dtermin z OM -10.07 a z usg 1.07.wizytuje 3.07 wiec licze na to ze gin mnie porzdanei zmaca:-D

ale dzis senny dzien,tak ponuro i deszcowo,nic sie nie chce.....

wnocy brzuch mnie bolal jak na @ ,do tego bol plecow tez okresowy .....

ehhh chciałabym zeby juz za miesiac było:rofl2:

Agulam - ja też wierzę, że lekarz w pobliżu terminu się zlituje i sprawi jakiś mały cud :-p Ale czyżby coś się u ciebie szykowało? :tak: ból brzuszka, pleców... ;-)
mogloby przeciez bo termin coraz blizej,w nocy mnie brzuch bolal ,teraz nei

Kurna wlasnie wlaczylam polsat.i co?leca jakies pielegniarki i o zamianie noworodkach :/ straszne
wyłazc tv

Aaaa ale dziś dzień. Po pierwsze leje i grzmi cały dzień. Po drugie nie załatwiłamco chciałam w Orange. Po trzecie ziemniaki mi się rozsypały na ten deszcz pod sklepem. Po czwarte do domu prawie biegłam. Po piąte mojej Zuzi to nie rusza i nigdzie się nie wybiera. Miałam iść do dentysty i mi się w ten deszcz nie chceeee
Aaaaaa :/ :/ :/

Kornela - zacznę wywód od Salmonelli :-D
- ginie w temp 60-65 st - więc piekarnik ją zabije na 100%
- jeszcze gdyby miała żółwia to się zgodzę, że to są często nosiciele, ale nie psy i koty!!! TO PRĘDZEJ OD CZŁOWIEKA NOSICIELA DA SIĘ ZARAZIĆ! Bo Salmonella upatrzyła sobie ludzi, kury/kaczki itp, bydło, świnie.
- duży % dziewczyn w ciąży ma zwierzaka i jakoś żadna Salmonelli nie złapała - a wiedziałyby o tym bo to bardzo ciężkie zakażenie z reguły
- niech unika surowych jaj - np. kremów do tortów, tiramisu itp

Listeria
- najczęściej zakażenia są wywoływane przez zjedzenie niepasteryzowanego mleka i przetworów oraz brudnych owocó i warzyw, produktów garmażeryjnych
- nie notuje się przypadków u psów czy kotów, ale u ziwerząt takich jak owce, bydło, kozy - jedzą kiszonki, które sobie Listaria upodobała
- zabija ją temp. pow 45 st czyli piekarnik na 100%
- notuje się rocznie kila przypadków

Przepraszam wszystkie niezainteresowane za przydługi wykład :)

reklama
WItam , dwupak nadal:D

Jagódka jak samopoczucie?

Wszystkim chorującym, dużo zdrówka życzę.

Ewa śliczna córeczka, cudne oczka:)

Agulam ja też w nocy nie spałam od 1 do 3 ból jak na@ zjadłam placka, wypiłam kompot z truskawek, zabrałam się za czytanie książki w końcu jakoś zasnęłam, nadal cisza:(

Siedzę na piłce kręcę biodrami, skacze ale gdzieś doczytałam że takie skakanie może spowodować odklejenie łożyska, czy coś o tym słyszałyście?

Dzisiaj zajrzałam do torby zapomniałam co do niej spakowałam:-D od kilku dni przekopywałam szafy w poszukiwania mż koszulki dzisiaj okazało się że jest spakowana na przebranie po porodzie:D

A dzisiaj śniło mi się że przyjechaliśmy na porodówkę miałam skurcze co 10 min ale to było jak takie szarpnięcie jakby Karolek mnie kopał po spojeniu:baffled:a na IP 18 kobiet nie wiem skąd taka liczba mż w panice biegnie do pielęgniarek żeby mnie od razu zabrali na salę porodową bo przecież rodzę i nie mogę czekać:-D a ja usiadłam na krześle wyjęłam gazetkę i najspokojniej w świecie zaczęłam czytać, gdy mój mż biegał w kółko robiąc dookoła zamieszanie:)

Nowe mamy witam serdecznie:)

Do góry