reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2014

ka.wo to jesteś moim wybawieniem.;-) Pokaże jej posta od Ciebie. Skoro weterynarz tak mówi to może dotrze do niej. Jej mąż wydzwania do mnie i błaga żebym ją postawiła do pionu bo on z nią zwariuje. Nie powiem, że nie bo rozumiem go. Wg Ciebie powinna odpuscic myslenie o tym? Kurcze tym bardziej ze nawet jak dotkneła tymi niumytymi rękami to mowilam jej ze wstawila ja do piekarnika na kilka minut a to tez zabija chyba listerie czy salmonelle jak dobrze mi sie wydaje. Mam nadzieje, że po twoim wpisie jej minie.

Ostatnia edycja:
reklama
czesc mamuski:)

witam nowe mamusie:)ja mimo 3 ciazy tez mam duzo obaw wiec nei jestescie same:)

jagodka
rodzisz?

malgorztaka
zdrowka zyzce bo kaszel po cc :no:

ewa
ale slodka dzidzia,takie duze oczka ma:))))

katka
jak remont łazeineki?

hubson
gdzie ejstes?

anastazi ja mysle ze ktos ,źleCI wage powiedzial z usg,bo taki skok ,u mnie stopniowo zawsze waga wieksza,wiadomo sa obsuwy ...

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ja tez sie chcialm wstrzelic w WAsza liste:-Dtermin z OM -10.07 a z usg 1.07.wizytuje 3.07 wiec licze na to ze gin mnie porzdanei zmaca:-D

ale dzis senny dzien,tak ponuro i deszcowo,nic sie nie chce.....

wnocy brzuch mnie bolal jak na @ ,do tego bol plecow tez okresowy .....

ehhh chciałabym zeby juz za miesiac było:rofl2:

Agulam - ja też wierzę, że lekarz w pobliżu terminu się zlituje i sprawi jakiś mały cud :-p Ale czyżby coś się u ciebie szykowało? :tak: ból brzuszka, pleców... ;-)
mogloby przeciez bo termin coraz blizej,w nocy mnie brzuch bolal ,teraz nei

Kurna wlasnie wlaczylam polsat.i co?leca jakies pielegniarki i o zamianie noworodkach :/ straszne
wyłazc tv

Aaaa ale dziś dzień. Po pierwsze leje i grzmi cały dzień. Po drugie nie załatwiłamco chciałam w Orange. Po trzecie ziemniaki mi się rozsypały na ten deszcz pod sklepem. Po czwarte do domu prawie biegłam. Po piąte mojej Zuzi to nie rusza i nigdzie się nie wybiera. Miałam iść do dentysty i mi się w ten deszcz nie chceeee
Aaaaaa :/ :/ :/

Kornela - zacznę wywód od Salmonelli :-D
- ginie w temp 60-65 st - więc piekarnik ją zabije na 100%
- jeszcze gdyby miała żółwia to się zgodzę, że to są często nosiciele, ale nie psy i koty!!! TO PRĘDZEJ OD CZŁOWIEKA NOSICIELA DA SIĘ ZARAZIĆ! Bo Salmonella upatrzyła sobie ludzi, kury/kaczki itp, bydło, świnie.
- duży % dziewczyn w ciąży ma zwierzaka i jakoś żadna Salmonelli nie złapała - a wiedziałyby o tym bo to bardzo ciężkie zakażenie z reguły
- niech unika surowych jaj - np. kremów do tortów, tiramisu itp

Listeria
- najczęściej zakażenia są wywoływane przez zjedzenie niepasteryzowanego mleka i przetworów oraz brudnych owocó i warzyw, produktów garmażeryjnych
- nie notuje się przypadków u psów czy kotów, ale u ziwerząt takich jak owce, bydło, kozy - jedzą kiszonki, które sobie Listaria upodobała
- zabija ją temp. pow 45 st czyli piekarnik na 100%
- notuje się rocznie kila przypadków

Przepraszam wszystkie niezainteresowane za przydługi wykład :)

reklama
WItam , dwupak nadal:D

Jagódka jak samopoczucie?

Wszystkim chorującym, dużo zdrówka życzę.

Ewa śliczna córeczka, cudne oczka:)

Agulam ja też w nocy nie spałam od 1 do 3 ból jak na@ zjadłam placka, wypiłam kompot z truskawek, zabrałam się za czytanie książki w końcu jakoś zasnęłam, nadal cisza:(

Siedzę na piłce kręcę biodrami, skacze ale gdzieś doczytałam że takie skakanie może spowodować odklejenie łożyska, czy coś o tym słyszałyście?

Dzisiaj zajrzałam do torby zapomniałam co do niej spakowałam:-D od kilku dni przekopywałam szafy w poszukiwania mż koszulki dzisiaj okazało się że jest spakowana na przebranie po porodzie:D

A dzisiaj śniło mi się że przyjechaliśmy na porodówkę miałam skurcze co 10 min ale to było jak takie szarpnięcie jakby Karolek mnie kopał po spojeniu:baffled:a na IP 18 kobiet nie wiem skąd taka liczba mż w panice biegnie do pielęgniarek żeby mnie od razu zabrali na salę porodową bo przecież rodzę i nie mogę czekać:-D a ja usiadłam na krześle wyjęłam gazetkę i najspokojniej w świecie zaczęłam czytać, gdy mój mż biegał w kółko robiąc dookoła zamieszanie:)

Nowe mamy witam serdecznie:)

Do góry