reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

witam nowe mamy
małgorzatka córcia w domu zostaje bo wakacje, czy dlatego żeby była z wami jak będzie dzidzia? właśnie dobrze elifit pisze że kaszel będzie szarpał ranę po cc, pamietam kichnięcie było bolesne co dopiero kaszel, kuruj się
ewa66 śliczności :)
kornelka też się tak czuje, chodzący lunatyk ze mnie, co bym dała za spanie chociaż do 8 :) ciśnienie 120/87 to w normie. Koleżanka przesadza, wszędzie są bakterie i sterylnie nie da rady wychować dziecka, oczywiście higiena ale bez przesady
ka.wo ale powiem Ci że ja też miałam schizę że w pierwszej ciąży żadnego psa ani kota nie dotknęłam teraz jak dotknę lecę myć ręce, mimo że wiem że głaskać można to takie upośledzenie mnie dopadło, a i tez nie farbowałam włosów w pierwszej ciąży a teraz już 2 razy :) głupia jestem wiem
Pola cierpliwości, a może po karmieniu niech Twój przejmię dziecko, jednak synek czuje mamę i wie co od mamy może dostać :confused:
agulam hehe my tak ze swoim często mówimy, tylko nie żeby juz za miesiac było, tylko conajmniej za rok, żeby nocki były bardziej przespane,dzieci odchowane trochę :) a potem się dziwimy ze czas tak szybko leci

ja pamiętam jak raz po karmieniu małą trzymałam do odbicia i straciłam na chwilę kontakt ze światem, prawie usnęłam mała prawie mi upadła, w sekundę się otrząsnęłam i prawie się rozbeczałam, to są skutki nie odpoczywania gdy dziecko śpi, teraz będzie jednak gorzej bo to jeszcze Roksana będzie.dorwałam dziś zapiski jakie prowadziłam z Roksaną jak była mała, i się przeraziłam jak ona długo wstawała często do cyca w nocy, ile kup robiła jakiej konsystencji :) i w ogóle łatwo nie będzie
Ale moje dziecko ślicznie wsuwa rosołek teraz, dawno takiego apetytu nie miała :)

reklama
Graza nie wiem jak to jest z tym skakaniem. Napewno podczas porodu skakanie jest zalecane ale teraz faktycznie mysle ze bezpieczniej sie bedzie pokręcic na piłce - to ułatwi maluchowi wejście do kanału rodnego.

ka.wo wszystko jej przekaże:) ale wiecie jej glownie chodzi o to ze ten pies lazi po dworze, zbiera bakterie, maja tez tam kury no i ze zjadl to surowe jajko a ta tesciowa go glaskala i moze przeniosla te bakterie z jego pyszczka na reke a potem dotknela tej zapiekanki i wsadzila tylko na kilka min do piekarnika zeby podgrzac ale kurcze wydaje mi sie ze i tak przesadza nie? czuje, ze bedzie jej ciezko przetlumaczyc.
Dzieki elifit -polece jej na pewno:)

Witam dziewczyny! I ja od dawna juz podczytuje wasz watek, ale ciagle jakos ciezko mi bylo sie wtracic :-) dzis jako ze doszly nowe osoby to i ja sie przywitam!
Termin mam na 12.07, czekamy na corcie Oliwie. Niestety najprawdopodobniej przez moja wade macicy mala nie moze przekrecic sie prawidlowo i wciaz lezy poprzecznie wiec szykuje sie na cesarke.

To moja druga ciaza. pierwsza - blizniacza- zakonczyla sie w 23tc wiec Oliwka bedzie miala anielskie rodzenstwo. Przez nasza historie mozecie sobie wyobrazic jak ciezko psychicznie bylo mi w ciazy - pewnie dlatego tez tak balam sie dolaczyc oficjalnie do was.
Trzymam kciuki za was wszystkie i sama z checia zaklepalabym termin jakis w okolicach 07.07 :-D

Kasiuchna, witaj. Bardzo mi przykro ze stracilas swoje skarby. Rozumiem w 100% twoje lęki i obawy jednak gwarantuje ci ze po narodzinach córci poczujesz sie szczęśliwa i spełniona.

kasiuchna bedzie dobrze:))) witaj na lipcowkach:)

graza ja zdis wyjelam pilke,maz napompowal ale jeszce sie nie kimałam na niej,skakaac nei planuje

witaj kasiuchna86 to dzisiaj nas troche doszło:-) i super. Dziewczyny a boicie sie porodu? ja sie nie moge doczekac mimo, ze jeszcze miesiac. Mam troche obawy bo ze wzgledu na to, ze mam napadowy czestoskurcz wezlowy mam rodzic pod opieka kardiologa i monitoringiem ekg i to mnie bardziej przeraza zeby nie bylo komplikacji

Kornela - to się obśmiałam :-D gdyby można się było zarazić Salmonellą, albo Listerią przez głaskanie to bym chyba cały czas na zakaźnym oddziale leżała, bo jestem lekarzem weterynarii :-D dodatkowo powiem ci, że dopiero przestałam pracować, a tak 8 m-cy badałam, dotykałam, głaskałam niezliczone ilości psów i kotów - w dodtaku często z biegunkami, wymiotami itp. Dodatkowo jdałam w gabinecie, bo przecież jeść musiałam :-D A i dodam jeszcze, że kilkukrotnie badali mnie na toxo i nic nie znaleźli :tak:

No i brawo. Ja mam kota w domu, który luzem lata sobie po podwórku. I nic mi nie jest. Zresztą przesadzona higiena jest dużo gorsza. Kornelaj a myślę, że jak mąż koleżance nie przetłumaczył to ty tym bardziej nie dasz rady. Niestety są tacy ludzie i nic nie zmieni ich zdania, które nie wiem skąd wytrzasnęli. No ale próbuj ;-)

katka
jak remont łazeineki?

A miło, że pytasz :-). Hydraulika rano została zakończona, uffff. Teraz jeszcze łatają po niej dziury i mam nadzieję - od jutra kafle, a to oznacza, że zbliżamy się do końca ;-) Jeszcze tylko te cholerne meble. facet miał przyjść i się nie pojawił...

Kurna wlasnie wlaczylam polsat.i co?leca jakies pielegniarki i o zamianie noworodkach :/ straszne

U mnie od rana tylko TVP abc :rofl2::-D:-D

reklama
Dziekuje dziewczyny! Tal naprawde to od niedawna jakos jestem w stanie uwierzyc ze bedzie dobrze. Mysle ze dopiero w 3 trymestrze jako tako zaczelam cieszyc sie ciaza. Wczesniej jako ze ciaza wysokiego ryzyka to tylko lezalam i zmienialam lozko z salonu na sypialnie ;-)

Ja na pilce tez juz skacze, chociaz nie wiem czy w moim przypadku ma to sens bo dziecko i tak nie ustawia sie w kanal glowka, ale przynajmniej pomaga na kregoslup troche.

Do góry