reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2014

witam nowe mamy
małgorzatka córcia w domu zostaje bo wakacje, czy dlatego żeby była z wami jak będzie dzidzia? właśnie dobrze elifit pisze że kaszel będzie szarpał ranę po cc, pamietam kichnięcie było bolesne co dopiero kaszel, kuruj się
ewa66 śliczności :)
kornelka też się tak czuje, chodzący lunatyk ze mnie, co bym dała za spanie chociaż do 8 :) ciśnienie 120/87 to w normie. Koleżanka przesadza, wszędzie są bakterie i sterylnie nie da rady wychować dziecka, oczywiście higiena ale bez przesady
ka.wo ale powiem Ci że ja też miałam schizę że w pierwszej ciąży żadnego psa ani kota nie dotknęłam teraz jak dotknę lecę myć ręce, mimo że wiem że głaskać można to takie upośledzenie mnie dopadło, a i tez nie farbowałam włosów w pierwszej ciąży a teraz już 2 razy :) głupia jestem wiem
Pola cierpliwości, a może po karmieniu niech Twój przejmię dziecko, jednak synek czuje mamę i wie co od mamy może dostać :confused:
agulam hehe my tak ze swoim często mówimy, tylko nie żeby juz za miesiac było, tylko conajmniej za rok, żeby nocki były bardziej przespane,dzieci odchowane trochę :) a potem się dziwimy ze czas tak szybko leci

ja pamiętam jak raz po karmieniu małą trzymałam do odbicia i straciłam na chwilę kontakt ze światem, prawie usnęłam mała prawie mi upadła, w sekundę się otrząsnęłam i prawie się rozbeczałam, to są skutki nie odpoczywania gdy dziecko śpi, teraz będzie jednak gorzej bo to jeszcze Roksana będzie.dorwałam dziś zapiski jakie prowadziłam z Roksaną jak była mała, i się przeraziłam jak ona długo wstawała często do cyca w nocy, ile kup robiła jakiej konsystencji :) i w ogóle łatwo nie będzie
Ale moje dziecko ślicznie wsuwa rosołek teraz, dawno takiego apetytu nie miała :)

reklama
Graza nie wiem jak to jest z tym skakaniem. Napewno podczas porodu skakanie jest zalecane ale teraz faktycznie mysle ze bezpieczniej sie bedzie pokręcic na piłce - to ułatwi maluchowi wejście do kanału rodnego.

ka.wo wszystko jej przekaże:) ale wiecie jej glownie chodzi o to ze ten pies lazi po dworze, zbiera bakterie, maja tez tam kury no i ze zjadl to surowe jajko a ta tesciowa go glaskala i moze przeniosla te bakterie z jego pyszczka na reke a potem dotknela tej zapiekanki i wsadzila tylko na kilka min do piekarnika zeby podgrzac ale kurcze wydaje mi sie ze i tak przesadza nie? czuje, ze bedzie jej ciezko przetlumaczyc.
Dzieki elifit -polece jej na pewno:)

Witam dziewczyny! I ja od dawna juz podczytuje wasz watek, ale ciagle jakos ciezko mi bylo sie wtracic :-) dzis jako ze doszly nowe osoby to i ja sie przywitam!
Termin mam na 12.07, czekamy na corcie Oliwie. Niestety najprawdopodobniej przez moja wade macicy mala nie moze przekrecic sie prawidlowo i wciaz lezy poprzecznie wiec szykuje sie na cesarke.

To moja druga ciaza. pierwsza - blizniacza- zakonczyla sie w 23tc wiec Oliwka bedzie miala anielskie rodzenstwo. Przez nasza historie mozecie sobie wyobrazic jak ciezko psychicznie bylo mi w ciazy - pewnie dlatego tez tak balam sie dolaczyc oficjalnie do was.
Trzymam kciuki za was wszystkie i sama z checia zaklepalabym termin jakis w okolicach 07.07 :-D

Kasiuchna, witaj. Bardzo mi przykro ze stracilas swoje skarby. Rozumiem w 100% twoje lęki i obawy jednak gwarantuje ci ze po narodzinach córci poczujesz sie szczęśliwa i spełniona.

kasiuchna bedzie dobrze:))) witaj na lipcowkach:)

graza ja zdis wyjelam pilke,maz napompowal ale jeszce sie nie kimałam na niej,skakaac nei planuje

witaj kasiuchna86 to dzisiaj nas troche doszło:-) i super. Dziewczyny a boicie sie porodu? ja sie nie moge doczekac mimo, ze jeszcze miesiac. Mam troche obawy bo ze wzgledu na to, ze mam napadowy czestoskurcz wezlowy mam rodzic pod opieka kardiologa i monitoringiem ekg i to mnie bardziej przeraza zeby nie bylo komplikacji

Kornela - to się obśmiałam :-D gdyby można się było zarazić Salmonellą, albo Listerią przez głaskanie to bym chyba cały czas na zakaźnym oddziale leżała, bo jestem lekarzem weterynarii :-D dodatkowo powiem ci, że dopiero przestałam pracować, a tak 8 m-cy badałam, dotykałam, głaskałam niezliczone ilości psów i kotów - w dodtaku często z biegunkami, wymiotami itp. Dodatkowo jdałam w gabinecie, bo przecież jeść musiałam :-D A i dodam jeszcze, że kilkukrotnie badali mnie na toxo i nic nie znaleźli :tak:

No i brawo. Ja mam kota w domu, który luzem lata sobie po podwórku. I nic mi nie jest. Zresztą przesadzona higiena jest dużo gorsza. Kornelaj a myślę, że jak mąż koleżance nie przetłumaczył to ty tym bardziej nie dasz rady. Niestety są tacy ludzie i nic nie zmieni ich zdania, które nie wiem skąd wytrzasnęli. No ale próbuj ;-)

katka
jak remont łazeineki?

A miło, że pytasz :-). Hydraulika rano została zakończona, uffff. Teraz jeszcze łatają po niej dziury i mam nadzieję - od jutra kafle, a to oznacza, że zbliżamy się do końca ;-) Jeszcze tylko te cholerne meble. facet miał przyjść i się nie pojawił...

Kurna wlasnie wlaczylam polsat.i co?leca jakies pielegniarki i o zamianie noworodkach :/ straszne

U mnie od rana tylko TVP abc :rofl2::-D:-D

reklama
Dziekuje dziewczyny! Tal naprawde to od niedawna jakos jestem w stanie uwierzyc ze bedzie dobrze. Mysle ze dopiero w 3 trymestrze jako tako zaczelam cieszyc sie ciaza. Wczesniej jako ze ciaza wysokiego ryzyka to tylko lezalam i zmienialam lozko z salonu na sypialnie ;-)

Ja na pilce tez juz skacze, chociaz nie wiem czy w moim przypadku ma to sens bo dziecko i tak nie ustawia sie w kanal glowka, ale przynajmniej pomaga na kregoslup troche.

Do góry