reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

Ja widziałam w maju noworodka, taką malutką drobinkę.
I pytam mamę: jaka kruszynka, ile ważyła jak się urodziła? (spodziewałam się odp że ok 2,5 kg)
4,5 :szok::-D
ma się tą wagę w oczach ;-)
a taki mały pisklaczek

Wyskoczy jak z torpedy to mały pikuś, gorzej jak wyjrzy i wróci z powrotem, zgodnie z wytycznymi unii ;-)

reklama
Dobra, czas się zwijać.. Jutro odezwę się jak już będę coś wiedziała, także pewnie dopiero koło 10-tej.:tak:
Śpijcie dobrze brzuszki

Oj czekamy czekamy ;) ciekawe czy zapiski D O T I sie sprawdza ;) haha.nie no duzo tu dzis smiechu :)

I uwielbiam tekst gol kota hahaha

Ej dziewczyny stres mnie zaczyna powoli brac.za kilka dni rodze!choc to szumnie powiedziane...bo co ja rodze przy cc potna mnie i tyle nawet sie nie wysile...a szkoda...

Kopacz zaraz cię kopne za taki tekst! Mi tak lekarz powiedział, ten co ciążę z Ola prowadził, ze ja nie urodze, tylko za mnie to zrobią. Ja tak nie uważam, moim zdaniem nie ważne jął sie rodzi, w jaki sposób, ważne, ze sie 9miesiecy nosiło bobasa pod serduchem i jest sie tak samo mamą po cc jak po sn!

Jagodka powodzenia jutro, czekam na wieści

Idę spać, deszcz leje jakby ktoś wiadrami wodę lał....

Kopacz kop w zad!!! Nie czuje sie gorsza przez cc i nikt nie powinien... To tak jakbym ja czy ktoraa z dziewczyn nie powinna sie czuc matka, bo nie moze tulic malenstwa. Oj Kopacz wszystkie jestesmy wyjatkowe, a uslyszec placz dziecka, jak Ci go wyciagaja jest niesamowite. Na sn tego nie mialam. Zobaczysz jak Ci go dadza do kangurowania..... bedziesz mogla dotknac..... ucalowac.... poczujesz sie matka.... i od tej chwili swiat sie zmieni....bo zaczniesz czuc wiekszy strach o kogos bardziej niz o siebie, jeszcze bardziej niz w ciazy.......

Co do tantum rosa wykorzystasz pozniej np. Przy infekcji do podmywania. Bialego jelenia nie mam bo moj organizm nie trawi. Lekko przemywam swoim zelem ale dowciapnym.
ANilewe mozesz miec lactacyd. Nam juz 5 lat temu mowili, ze jak nie tantum rosa, to to co na codzien zna organizm....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ale mi dzisiaj dostarczylyscie dawkę śmiechu. Ciekawa jeden czy któraś jeszcze dzis zechce urodzić.

A ja wlasnie leze z synkiem na cycu... To karmienie juz trwa ok 3h z małymi przerwami. Mój syn jest wiecznie głodny! Mam pokarm, czuje ze leci i słyszę jak połyka. Jednak gdy tylko odkładam małego to on zaczyna płakać i znow sie upomina o cyca. Mam nadzieje ze uda nam sie w końcu wypracować jakis schemat działania bo inaczej brodawki mi odpadną...

Gosia, co porabiasz o tej nieludzkiej porze?

Ktos mi wczoraj powiedział: "zdzwonimy sie wieczorem" a ja po tych słowach uswiadomilam siebie ze przeciez nie ma czegoś takiego jak dzien, noc, poranek czy wieczór... Teraz wszystko wyglada inaczej. Czuje ze życie nabrało sensu.

reklama
witam się w ten ostatni dzień czerwca..

ciekawe, czy pojawi się jakieś czerwcątko ;)

wczoraj u rodziców była siostra z 3-tyg Bianką.. siostra ma problem z sutkami, karmiła przez nakładki,
ale położna jej nagadała, że w ten sposób mała łyka więcej powietrza i to może pogłębiać problemy trawienne
(mała robi zielone kupy ze śluzem).. więc siostra w efekcie odciąga mleko laktatorem i podaje małej butlą..
no i odciągała wczoraj..
a mi dostała się Bianka do trzymania, więc leży u mnie na brzucho-piersiach, ale zaczęła płakać.. i co?
Ciotce (mnie) puściło się mleko, a mała od razu "glonojad" i szuka... ;)

Lilla My tekst z ławeczką w parku rewela :)

Doti urodzony "4 lipca" ładnie brzmi ;) ale u mnie to wielka niewiadoma.. od jutra mogę magnez odstawiać i coś
zacząć działać.. we czwartek wizyta na patologii i zobaczymy co z wodami, mogą chcieć wywoływać..
Ginka sugerowała mi 7,07 ;) zobaczymy co na to "szpital prowadzący" ;)

Jagódka tak, tak - dawaj ten brokat ;) &&&& za wizytę i gdyby się coś działo na IP.... ;)

Do góry