reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

Dziewczyny dieta dla cukrzykow lepsza. Daha "ciemny chleb" margaryne, serek bialy i wedlinke.
Z ciekawostek to te ktore biora jakies leki i chodza np. Do endo, diabetologa, to przed pojsciem do szpitala zapytajcie sie o dawki/ leczenie po porodzie. Ja tak zrobilam i na szczescie. Tutaj 1 pytanie po to jak lekarz zalecil dawkowanie po porodzie. Euthyrox u mnie trzeba miec swoj. Cukier mierze swom glukometrem.

reklama
Catsun, u mnie jak u Małgorzatkar. Kiedyś wiercił się przez cały dzień, a teraz zmienił rytm.Najbardziej czuję wieczorem,aż mam dość czasem. A cały dzień cisza. Czasem czkawka lub lekkie przeciąganie.Trochę też nad ranem.

Myślę,że jak my jesteśmy w ruchu to tak się nie skupiamy na tym. A Ty biedna leżąca to bardziej się wczuwasz i liczysz. Rozumiem bo w pierwszej ciąży miałam to samo i też się martwiłam.

Magdalenka, możesz zapytać dentystę przy wizycie kontrolnej czy widzi wskazania. Jeżeli masz jakieś wątpliwości spokojnie można pójść. Takie dzieci się już leczy aparatami ruchomymi. Jeżeli są jakieś zaburzenia w rozwoju szczęk najlepiej zacząć póki dziecko rośnie. Wyrównanie nieprawidłowości teraz zmniejsza ryzyko zaburzeń na zębach stałych. Najłatwiej i najszybciej wtedy o trwały efekt. Po okresie dojrzewania idzie troszkę trudniej.
A i aparat stały to większe obciążenie i rygor.

A lakowanie jak najbardziej polecam, ja zawsze obowiązkowo 6 i 7, a reszta opcjonalnie. Ja robię u dzieci które mają większe skłonności do próchnicy i ew kłopoty z higieną. Ale to za kilka lat ....

Ostatnia edycja:
Elifit cieszę się, że z głową trochę lepiej, niestety zęby potrafią paskudnie promieniować.
GiB u nas też najlepsza jest dla diabetyków, bo są w niej warzywa:tak:
Lilla u mnie na kolki pomagała chusta:tak: Przynajmniej je łagodziła Poza tym leki nic nie dawały:baffled:, a próbowaliśmy różnych

Z usypianiem dziecka nigdy nie miałam problemów, więc nie pomogę, od urodzenia Klaudia zasypiała w swoim łóżku.

Po odejściu czopa podobno nie można się kochać, aleee.. trzeba mieć pewność, że to czop - ja go sobie całkiem inaczej wyobrażałam i ciągle miałam wrażenie, że to on, a to był zwykły śluz, a prawdziwy czop odszedł mi na porodówce;-) I jak dla mnie to on nie był jak kisiel, tylko bardziej jak taki na wpół stężały budyń. Seks przed porodem - jak szyjka nie chce się skracać, to i tak nie pomoże (nie wiem ile ejakulatu musiałoby się dostać w jej obręb, żeby to coś ruszyło), jak jest wrażliwa na bodźce z zewnątrz, to samo gmyranie przy niej może poprawić sytuację.
pospałam dziś:-) Humor mam lepszy, chyba bezpieczniej się czuję wiedząc, że już prawie weekend, a ja nadal w dwupaku.:tak:

Dzień dobry :)

Catsun a może pójdź do prywatnego lekarza na konsultacje. Niech się wypowie na temat szyjki, skurczy i leżenia. Potwierdzi Ci że z dzieckiem wszystko ok i będziesz spokojnie czekać na swoją kolej :tak:

Mój nadal ruchliwy, ale on ma apartament ;-)Może na hulajnodze jeździć ;-):rofl2:
A tak serio to mam rozciągniętą macicę i łatwiej się brzdącowi rozpychać.

Noc przespałam, spojenie boli tylko przy wstawaniu i próbie przełożenia się na drugi bok.

Gosia mi już poprzednio endo powiedziała, że mam połowe dawki brać, euthyrox też swój musze mieć, ale to normalne w każdym szpitalu, tak mi się wydaje, że leki, które bierzesz z powodu chorób przewlekłych musisz mieć swoje. diabetolog nie kazał mi mierzyć cukrów po porodzie, tylko zrobić test obciążenia po około 6-8tyg...
a tak mi się skojarzyło: bo ostatnio jak byłam na tym ktg i wyszła mała, że mało wazy, to strasznie się mnie pytali o tą moją cukrzycę, w jaki sposób leczona itp... ja myślałam, że tylko wielka waga może być przez cukrzycę....

Witam sie z rana :)

Noc troche ciezka..mega bol plecow po drodze byl.a przed 6 przyszedl pod drzwi jeden z moich psow i zaczal plakac i tak spala ze mna.od wczoraj jej cos odbija.nie opuszcza mnie na rok.jak jestem u siebie w pokoju to ta pod moim lozkiem spi :/ i chodzi za mna jak cien.nawet nie chetnie przed dom wychodzi z dziewczynami(reszta psow)

Elifit moze bol glowy przejdzie niedlugo..m

Dzień dobry :)

Catsun u mnie też ruchy inne i słabsze, a są godziny, że nic się nie dzieje.

Ja też czytałam, że karmienie po kąpieli, tylko nie wiem czy do tego czasu dziecko nie będzie głodne...

Zagne Was, ale ja rano pilam z butelki do.9 roku życia! Tak to lubiłam. A zgryz mam prosty i ubytek pierwszy w wieku 28 lat ;)

A ja dziś kończę 37 tc, od jutra 38 :)

Ostatnia edycja:
Moja siostra ciągnęła kaszę do 7go roku z butli, oczywiście przy niej zasypiała więc nie myła zębów i też zgryz ma prosty i zęby mocne.

reklama
Do góry