reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2014

Witam się i ja

Catsun to normalne że dzieć nie szaleje już jak wcześniej :) jest duźy, ma mało miejsca, jest nisko, przybrał na wadze. Więc się nie stresuj. U mnie potrafi cały dzień tylko leniwie się przeciágnác

reklama
catsun masz racje każdy sie martwi, ale nie mozna popadać w paranoje. jak uważasz że masz podstawy idź do lekarza najwyżej ci powie że marudzisz, ale cię uspokoi..

lekarz zawsze ocenia dojrzałość łożyska. jest na opisie badań. np drugi stopień dojrzałości w skali jakiegoś tam.. jest to ważne szczególnie jak przekorczy sie termin. ja chciałam wiedzieć ostatnio bo coś czuje że przenoszę.. u mnie to rodzinne. choc lekarka mnie straszyła wcześniejszym porodem, a ja miewam skurcze to pewnie jeszcze ponoszę. teraz do lekarza idę dopiero w dzień terminu czyli 8 lipca.

mój młody dziś za to postanowił mi naprostować moje żebra.. brzuch wysoko i wbijają sie w macicę.. a ten wyciąga kopytka... matwia mnie ewentualne upały.. ale co zrobic. będą to będą...

Suwaczek mi sie niestety wykasował.. Będę musiała od nowa go zakładać chyba:/ Ehh

Dziękuję wam za wsparcie. Zobaczę dziś czy jechać na. KTG.. Ale u mnie w szpitalu to trzeba się prooooosić.. :/ I patrzą z byka i sto pytań dlaczego..

Ja przeważnie czuję czkawke i lekkie szturchnięcia.. To tyle. Już się nie przeciąga niestety..

To prywatnie gdzieś idź, z tego co się orientuję i tak za KTG trzeba płacić więc po co się prosić.
Catsun - jeżeli będziesz do wizyty się tak denerwować to lepiej iść do lekarza. Dobrze, żebyś cieszyła się resztką ciąży i byłą spokojna i zadowolona - szczęśliwa mama, szczęśliwe dziecko. :happy2:

Hej
No wstałam jeszcze mnie głowa ćmi ale lepiej jest.

Catsun zjedz posiłek i wtedy licz. Moje dziecko też ma chwile ciszy i aktywności. Każde jest inne ale rzeczywiście jak cie to męczy to idź na ktg.

Dziś słoneczko za oknem. Od razu lepiej :)

hej babeczki, u mnie noc przespana :-D niunia spała do 6.30 , teraz chwila bajki i lecimy na polko bo słonko wyszło, wczoraj deszcz,między opadami ubrałam jej gumiaczki i poszłyśmy się pociapać w kałużach :) radość bezcenna, teraz pewnie też będzie chciała w gumiaczkach wylecieć ale już nie ma w czym się pluskać :)
jak to najpierw cyc później kąpiel? Beznadziejny pomysł :baffled:
Po pierwsze źle się kąpie z pełnym brzuszkiem, po drugie kąpiel rozluźnia, rozgrzewa, później ciepłe mleczko + bliskość mamy i dziecko ładnie zasypia.
plomby.
Doti no chyba faktycznie nie jest to najmądrzejszy pomysł, na początku to wiadomo cyc będzie co chwilę, mam nadzieję że uda mi się karmić rok, żebym nie musiała dawać potem flachy wcale.
michalina myśleliśmy o tym, albo o agregacie, ale podłączyliśmy alarm (no bo nas nie ma) o i musi być stałe źródło prądu, bliskich sąsiadów mamy jednych i nie są źli ale nie wiem czy by się zgodzili na kilkuletnie "użyczanie" prądu
emyly od miesiąca wychodziłam do łazienki po kąpaniu żeby mnie nie widziała i tym sobie zaszkodziłam, po teraz jak już zbliża się tylko pora kąpieli to mnie nie opuszcza nawet na minutę, siedzi mi na kolanach, nie będę jej stresować już tym, ja ją będę kłaść do końca, po prostu pojadę do szpitala, mnie nie będzie więc mam nadzieję że zaakceptuje tatę (nigdy nie było z tym problemu). 3 miesiące do końca budowy macie? jak tak to zazdraszczam ;-)
mika nikt się nie złości, Ty dobrze mówisz, po prostu w praktyce mi nie wyszło, ze smoczkiem nie było problemu, kaszki nigdy w butli nie dałam, karmiłam do 8 miesiąca, chciałam do min roku no ale nie dało rady,mam nadzieję że teraz wyjdzie i butlę będzie miał tylko wtedy gdy mnie nie będzie
Lilla ja mojej podawałam Delicol, a bliskość na pewno pomaga
Catsun mały mi się czasem tak rusza strasznie jakby coś mu się tam działo w środku, a czasem długo długo nic,ja nie myślę o tym dopóki go czuję, jak sie martwisz to podjedź na IP lepiej się nie stresować
2411magdalenka no wiem właśnie że tak należy robić, serce pęka, jak ona się przytula pokazuję że czuje się taka bezpieczna, a odkładając ją ona płacze, ale od dziś walczymy, nie uśmiecha mi się za 2 tygodnie latać od dziecka do dziecka
Tusiaczek jak pierwsza noc w domu?

z tym bólem tyłka i ja się zmagam już długo, mówię że to kość ogonowa, no jak coś w nią wejdzie to nie można na nodze stanąć :wściekła/y: maści nie używam żadnych bo nie wiem czy nie przechodzą do dziecka. ale jeszcze chwila, potem jak mały będzie miał parę miesięcy będę się męczyć znowu z bólami biodra i krzyża jak wcześniej..

Catsun jak pojedziesz na ip że nie czujesz ruchów albo że czujesz baardzo słabo, to ci zrobią ktg, tylko licz się z tym, że moga chcieć cię zostawić na oddziale. moja ma np 2-3 dni gdzie tylko czkawka lekka i szturchanie, a potem przychodzi godizna, że się rusza sporo. ja w sumie nawet cieszę się, że delikatniej się rusza, bo mi skórę tak naciągała czasami, ze miałam wrażenie, że pęknie mi brzuch :p

reklama
Michalina- Ja aż 8 lipca:( Też tak mam.. Jestem w szoku jak to wszystko się zmieniło.. Nerwicy dostane..

We wt byłam na wizycie i niby wszystko ok ale usg było expresowe. Tylko waga i przepływy

Catsun
jako, że termin mamy podobny - u mnie to samo. Spadek aktywności na łeb na szyję no i ruchy też innej jakości - dzieciaki mają naprawdę mało miejsca - ostatnio wyczułam łokieć i stopę (i to tak jakby mnie gołą stopą dotknął w rękę). Ja wiem, że przypływy są ok, więc się tym nie przejmuję, to normalne na tym etapie. Mam nadzieję, że trochę Cię uspokoiłam, idę poczytać dalej;-)

Do góry