reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

Przez te wszystkie porady wczorajsze cała noc mi się śnił poród, wody ze odchodzą, że krwawie ehh. W dodatku mała się budziła a wczoraj napisałam że czasem się obudzi, a chyba ostatnio odwrotnie... Czasem noc przespi.
GiB ja też szybko doszłam po cc do siebie, ale dobrze że to piszesz, muszę przestać się tak bać, dochodz prędko do siebie.
Pola poród express, jeszcze raz gratuluję

reklama
Hej :-)

Ja nadal z brzuchem jakby co i narazie nie zamierzam nic zmieniać ;-) Chociaż bardzo zazdroszczę, że już tulicie maleństwa... Uczucie cudowne!

Wczoraj nie mogłam zasnąć i poszłam spać po 1... Dzisiaj oczy na zapałki :baffled: Mikołaj przed 7 rano wołał mleko i koniec spania:-(

Jak się dzisiaj czujecie?

Pola ale ekspres! Jak wstane dodam do właściwego wątku

Kopacz nie stresuj się, planowa cc naprawdę nie jest straszna. Dostaniesz dużo kroplowek przed, w trakcie, po... Najważniejsze to nie próbować sie podnosić za szybko, zeby glowa nie bolała. :) gorsza jest cc jak rodzisz ileś godzin i nagle pada "ekspresem na stół". I polog jest krótszy i mniej obficie leci :)
Gosia, długo mialas cewnik, mi wyjmowali po 6-7 h po porodzie. Ciekawe jak w tym szpitalu co teraz będę...

Boli mnie gardło...i oko zaropialo....na szczęście już nie plamilam więcej (a tamto plamienie było dość duże i z krwią...) I skurcze sie wyciszyly, ale czuję jak opadła nisko bardzo i napiera główką.... No nic tydzień musi posiedzieć

Tych kroplowek tez sie stresuje.ale prosze powiedzcie mi chociaz ze mialyscie tylko jeden wenflon :(

takie nowinki z rana to lepsze nik dobra kawka...... ale tak wewnetrznie zazdroszcze juz rozpakowanym dziewczynkom, ja tez juz bym chciala..... ale u mnie poki co zapowiada sie i tak na lipiec wiec cierpliwie czekam...
Kopacz wenflon to pikus, ja pamietam jak przed porodem lezalam raz w zyciu w szpitalu i panicznie balam sie czegokolowiek co zwiazane ze szpitalem, w ogole sam zapach szpitalny doprowadzal mnie do omdlen, a juz nie wspomne jak wygladalo pobieranie krwi, jeden wielki rytuał ja lezaca na kozetce plus otwarte okno.....:-D ciaza mnie wyleczyla z tego......no i porod.

to co kochane ktora na dzis sie szykuje??? a moze mowimy juz pass ????;-)

Ja po prostu na prawde mam jakas fobie i robi mi sie slabo dlatego tak sie boje tego cc.bo skalpel.igly.szycie.wenflony.lezenie plackiem bez dziecka i czucia.zero jedzenia.ja zygam z glodu ;(

Pewnie myslicie ze przesadzam ale wpadam w panike powoli :(

Venus ty masz chyba termin podobny do mojego???
To trzymajmy się razem :-D

Kopacz wenflon to pikuś. Mnie też zawsze przerażał.

Katka
ja mam termin tak między 20-30lipca. Z moich wyliczeń wynika, że ok 25lipca ;-) Nie próbuj mnie samej zostawić, bo Ci du**ko skopię :-D;-);-);-)

Chyba suwaczek mi się zawiesił :/

Kopacz chyba lepiej nie myśleć o niektórych rzeczach :/

Ostatnia edycja:
Ja cię kopacz doskonale rozumiem, no igły wenflony i pochodne to dla mnie wielki stres. Zawsze odwracam głowę żeby niczego nie widzieć i myślę sobie że to zaraz się skończy. Pod tym względem Fc jest fajna. Dzuecko bezpieczne bo nie zablokuje się nigdzie i wiesz mniej więcej ile potrwa.

Kopacz 1 wenflon. Ja sie boje igiel, ale jest oki. W srodku zostaje rureczka nie igla. Ja mialam 2 razy, ale dlatego ze poza zyle poszla pani na oddziale.
Malgos cewnik dlugo z wygody poloznej ktora przyszla, dlatego kombinowalam. :p fakt faktem ze mualam 3 duze kroplowki i 3 ze znieczuleniem. Dlatego mnie trzymali. No i na nocbez cewnika? :p

reklama
no ja was cesareczki podziwiam, bo mnie robi sie słabo na sama mysl ile tam inegrencji mechanicznych jest z zewnatrz..... az mi sie mroczki robia przed oczkami, juz mi wyobraznia dziala, dlatego podziwiam te ktore decyduja sie samoistnie na cc, to musi byc chyba odwaga, albo jak Gosia napisala lek przed nieznanym i lepiej wybrac to co juz znajome, ale nie zrozumiem jak dziewczyny moga decydowac sie na cc nie majac przeciwskazan zadnych do sn

Do góry