reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

Pola ale szybko poszlo :) i wiadomo juz czy tymek czy antek? ;) gratulacje :)

GiB nie strasz mnie..i tak sie boje...

Ja nie moge spac.snilo mi sie pakowanie toreb do szpitala ze nie dalam rady :/

To ktora nastepna? :)

reklama
Kopacz ja też gonię bezsenność... Za oknem ulewa całą noc, teraz wiatr okropny, w rusztowaniach przy domu gwiżdże. Jakaś wichura okropna. Może to zmiana pogody tak na te porody wpływa ;)

A i zapomnialam dodać że coś mi do lewego biodra weszło z tył i chodzić nie mogę. Myślałam ze fitness mi pomoże ale dooopa dalej boli jak chodze.

Pola Gratuluję. Jesteś jednak szybsza:thumbup::thumbup:cos w tym jednak jest, że im szybciej tym boleśniej. Ale z dwojga złego wolę tak.

My już mamy dwa dni i zaczynamy ładnie jeść, chociaż czasem mamy problem się zgrać. Bo albo Mały ma większe potrzeby niż mama możliwości albo strasznie się irytuje jak mu nie idzie. Ale walczymy dzielnie.
Moja rana goi się ładnie, szycie trochę ciągnie ale da się przeżyć. Moja skóra też zaczyna wyglądać normalnie. A bo chyba Wam nie pisałam po porodzie na ramionach i szyi popękały mi naczynka z wysiłku. Wyglądałam jakby mnie ktoś czerwoną farbą pokropił:D

bry :)

weszłam dzisiaj na forum z wielkim :szok::szok::szok:
:-)
człowiek nie zdąży się przez ramię obejrzeć, a tu bam - kolejne dziecko i szczęśliwa mamuśka :) to przyznać się, która teraz się czai ?

ja wczoraj nie wzięłam no-spy i czułam, że jej nie ma... w nocy młody chyba znowu się bawił w gwiezdne wojny, bo brzuch skakał przez bitą godzinę na wszystkie strony ;) ale ogólnie się wyspałam, jednak jestem zmęczona i dzisiaj zamierzam dużo czasu spędzić horyzontalnie.. tym bardziej że jutro czeka mnie maraton - przygotowania do 7 urodzin Basieńki, w sobotę impreza, a w niedzielę jedziemy do Chrześniaka.

moja siostra łamie się z karmieniem piersią... staram się ją wspierać, ale chyba idea padnie, bo ją najbardziej wkurza, że córa może jeść co 15 min i ona na nic nie ma czasu itd, a jak się da butelkę to przecież dziecko się naje i śpi 3h. Tiaaa i można nawet wtedy skoczyć do galerii po nowe buty.
Sorry za sarkazm, nie umniejszam karmienia sztucznego, ale tak mi się wydaje, że jednak jak się ma dziecko, to stawia się je na pierwszym miejscu i własne zachciewajki powinny iść na drugi plan... żal mi tej małej... no ale nie moje dziecko, a siostra zrobi jak chce, czyli jak jej wygodnie. ehh

Tusiaczek dzięki za relację z porodu!!!

Pola ekspresówa jesteś, gratki :) mam nadzieję, że i ja stoję w kolejce do takiego porodu ;)

jeżeli chodzi o książeczki, to moje dziewczyny lubią MARTYNKĘ, swego czasu kupowałam też FRANKLINA ale mniej im przypadł do gustu.

Dzień dobry dwupakom i rozpakowanym :-D

Oj dzieje się u nas a jeszcze lipca nie ma ;-)

Noc miałam fatalną, prawie nic nie spałam tak się źle czuję. Do lekarza nie idę bo da mi pewnie *spam*, każe apap brać i tyle.
Już to przerabiałam....

A moje dziecko jeszcze śpi ??? Szok!!!!!

reklama
Pola ale ekspres! Jak wstane dodam do właściwego wątku

Kopacz nie stresuj się, planowa cc naprawdę nie jest straszna. Dostaniesz dużo kroplowek przed, w trakcie, po... Najważniejsze to nie próbować sie podnosić za szybko, zeby glowa nie bolała. :) gorsza jest cc jak rodzisz ileś godzin i nagle pada "ekspresem na stół". I polog jest krótszy i mniej obficie leci :)
Gosia, długo mialas cewnik, mi wyjmowali po 6-7 h po porodzie. Ciekawe jak w tym szpitalu co teraz będę...

Boli mnie gardło...i oko zaropialo....na szczęście już nie plamilam więcej (a tamto plamienie było dość duże i z krwią...) I skurcze sie wyciszyly, ale czuję jak opadła nisko bardzo i napiera główką.... No nic tydzień musi posiedzieć

Do góry