reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

Tusiaczku &&&&&&&&&& :-D

Moja jeździ cały czas za kierowcą, ale później przeniesiemy ją do przodu a ja będę jeździła z małym z tyłu - w trójkę na tylnej kanapie się nie piszę :-D

Limonka - mnie też uczono, żeby dziecko ssało efektywnie, a nie przysypiało to trzeba je po buzi połaskotać np, ale jak jest gorąco to maluchy często tylko picia potrzebują, a nie się najeść, a picie jest na początku.

reklama
Dzien dobry!

Tusiaczku, jestes w dwupaku?? :confused:

Moj sluz stal sie brazowy i taki jest od wczoraj. Dla spokojnosci, jutro przejde sie do gina. Boli mnie brzuch i mysle nad nospa. Wolalabym juz nie brac zadnych lekow, ale mecze sie od wczoraj. Poza tym zrobily mi sie afty i malo bolu brzucha mam bol jamy ustnej :/

Jeszcze jutro siostra ma urodziny, a ja nie zdarzylam zrobic calego prezentu. W ogole nie wiem, czy dam rade do niej pojsc, tak sie zle czuje :/

Milego dzionka!

witajcie..

mi od wczoraj głowę rozsadza mimo apapu :( nienawidzę wstać dalej z bólem.. ale może "rozchodzę" ehhh..

limonka
na początku pojemność żołądka nie jest za duża, więc bobas je częściej a mniej.. i tak jak któraś mamuśka wspomniała: jest mniej syty..
niektóre maluchy robią sobie również z piersi - smoczek ;) Twoja bliskość ją uspokaja i jej tak po prostu dobrze.
Próbuj smyrania po policzku, mów do niej etc, a jak nie chce ssać to zabieraj cyc.. bo będziesz tak całe dni spędzać ;)

co do odparzenia, postaraj się wietrzyć te miejsca - np zostawiać ją chwilkę bez pieluchy, każdorazowo po sikaniu/kupie
porządnie doczyścić /i lepiej przemyć wodą niż chust wilgotna/ i smarować również każdorazowo BEPANTHENEM / LINOMAGIEM / SUDOCREMEM..

malgorzatkar współczuję rozstępów.. zbledną z czasem.....

Tusiaczek wow... !!!!
bardzo mi się podobał tekst s.michaliny - "dawaj przed północą" hihihii :D ciekawe jak poszło..

makota daj znać co powie lekarz..ja bym chyba leki odpuściła, co się ma dziać, niech się dzieje.. a na afty
można płukać eludrilem albo psikać tantum verde...

Oj mqkotka bidulko oby ci wszystkie bóle szybko przeszły.

Co do woodstock to jak jeszcze jeździłam to calkiem sporo rodzin z dzieciakami przychodzilo w ciągu dnia na koncerty albo po prostu tak powiedzieć.
Najważniejsze są dobre wzorce muzyczne :)
Q co do Ryśka to nie wiem czy słyszałyscie, że Dżem się wypiął w tym roku bo za mało im zapłacili i będzie tylko oddział zamkniety i cree a to rocznica. :/ na paprocanach fajnie było ale Chorzowski też daje radę. Teraz zrobił się bardziej rodzinny festiwal a wcześniej tak dziko było bardziej.

czesc:)

Tusiazcku
jak tam?mam nazdieje ze tulisz juz dzidzie:)

sokoja moj starszak jeździ za kierowca,4 latka za pasazerem:)jak bedzie jak dzidzia sie urodzi to sama nie wiem,mamusia chyba za autem bedzie biegla:-D;-)

magdalenka wspolzcuej bulu glowy,na szcescie apap mi wczoraj pomogl:tak:

limonka
maka posyp jak pupcia bedzie sucha,bo wtedy sie nie przyklei do du.pci

makota moze juz niedlugo .....

nocka przespana z jedna przerwa do toalety;)

odprawilam Wiktorka do szkoly,po 8 zaczne budizc Ole.
a później jade do rodzicow,umowilam sie z siostra mlodsza ,mama miala remont i troszke jej pomozemy sprztac,ja oczywiscie takie proste sprztanei typu ukladanie w nowych meblach w kuchni,sama przyjemnosc:)

miłego dnia:)

Hej Dziewczyny!
Tusiaczku, oczekujemy dobrych wieści!!
Makota, Magdalenka współczuję bóli, mam nadzieję, że osłabną.
Ka.wo - ja też miałam nakaz miziać po policzku jak przysypiała

Codziennie jak wstaję bolą mnie piersi, chyba podświadomość robi swoje i mleczarnia ruszyła z produkcją. Dziś muszę ugotować zupę i uprać ze dwie pralki, bo oba kosze pełne, a od przyjaciółki dostałam fajne śpioszki z fisher price'a na 56 i muszę je wyprać. Zgagę mam już na okrągło, jak się budzę i jak zasypiam, w ciągu dnia też, straszna męczarnia, aż gardło mnie od tego boli..

Witam niewyspana...Ola znow o 6 przyszla.... Ehhhh

Tusiaczku, daj znać ci z wami!

Moje rozstepy to zła jestem na sam fakt, ze sie zrobiły, a nie na kolor, one są blade os razu, nie różowe. Nigdy nie miałam różowych

Łącze sie w bólu głowy....

reklama
Dzien dobry.

Makota, nie bierz nospy, mysle, ze nie ma po co. Lepiej byloby cbhba do lekarza sie przejsc jak sie niepokoisz.

Magdalenka, wspolczuje bolu glowy, moze dzis przejdzie.

Ja mam dzis wielkiego dola, bo docierac do mnie z cala moca zaczelo, ze do poniedzialku nie urodze, a w poniedzialek moj maz jedzie do pracy na conajmniej 2 tygodnie. I bede musiala sama rodzic :(
Jak sie cos zacznie u mnie to zbyt predko ze Swinoujscia na Dolny Slask nie przyjedzie.
Wyc mi sie chce :(

Do góry