reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Na pewno u Tusiaczka wszystko dobrze:) Czekam na dobre wieści:))
ja niedawno sie obudziłam.. Może w końcu się wyspałam:p Leżąc zjadłam kilka pasków bąbolady:D Zaraz wstaje zjeść śniadanko i umyć się.. Miałam tak głupie sny:/ Masakra......

Graza- Też mam takie obawy co do porodu.. Nie wiem nawet jak odróżniać skurcze.. I tak jak. Ty powtarzam sobie że dam radę ale sama nie wiem.. Pewnie jak się zacznie będę na początku przerażona, podekscytowana.. Ale jestem pewna że nie będę nigdy na to w 100% gotowa..

Hubson- Przykro mi:( Życie czasami jest takie pokręcone.. :/ Może jednak coś się jeszcze wydarzy.. Nie smutaj się tylko.. Też wirtualnie będę Cie trzymać za rekę:*

reklama
hubson, i ja będe wtedy z toba myslami, ale rozumiem że źle ci. Będziesz miała mamę albo kogoś do pomocy? z kim chłopcy zostaną?

Tusiaczku, mam nadzieję że wszystko u ciebie w porządku!!! Trzymaj się!

Ehh wzięłam nospe bo tak mnie żołądek bolał blee
Nie chce mi się nic :(

Aru standardowo się budzi po 8 czasem tylko o 6 wstanie. A ja wtedy Zombie. Jak to będzie z Zuzią ciekawe.

Halo halo Tusiaczku, czekamy na dobre wiesci :)

Hubson, przykro mi kochana, ze maz musi wyjechać.... Jestem za tym co radzą dziewczyny: załatw sobie ze dwa wyjścia awaryjne, zebys mogła spac spokojnie. A oczywiscie mimo wszystko nadal trzymam kciuki zebys jednak urodziła w tym tyg, tak jak sobie tego życzysz.

śpię na siedząco:confused2: a przecież całą noc spałam:zawstydzona/y:
Jakoś nieciekawie się dziś czuję, rano mnie przeczyściło, brzuch ciągnie w dół, spać się chce. Obcięłam pazury u nóg i obcięłam moje piękne długie paznokcie u rąk, niestety, czas już się z nimi pożegnać, a nienawidzę mieć krótkich paznokci:-p Idę zaraz rozwiesić pranie i nie wiem czy się nie zdrzemnę:tak:

Hej dziewczyny sory ze tak mało się odzywam ale jeszcze się ogarniam ze wszystkim i za bardzo nie siedzę na necie. Córcia robi się coraz bardziej absorbująca. Uczymy sie siebie nawzajem. Martwi mnie tylko, ze dzisiaj mało je. Tzn przy cycku jest często ale po 5-max 10 min zasypia i juz nie chce:/:/ Mozliwe zeby tak szybko sie najadała ??

Nie mam chwilowo czasu na nic. Nazbirało mi się prania prasowania, a co chwila przybywa nowe. Ja tak naprawdę dzisiaj dopiero w miarę funkcjonuję bo wcześniej chodziłam jak zoombi:/ No i w szpitalu Julce odparzyli tyłek i smaruję cały czas ale nie widzę w ogóle poprawy:/ Martwi mnie to :(

Limonka nie stresuj się mój mały też tak miał 10 min ssania przy cycku i zasypiał na 2 godz. Położna mi powiedział że jak śpi dobrze i robi kupkę i sika to znaczy że się najada.

Ja sobie dzisiaj tak myślałam kiedy się prześpię całą noc he na pewno nie szybko:(

Tusiaczek mam nadzieję, że wszystko dobrze i masz malucha ze sobą:)

Wydaje mi sie, ze odchodzi mi czop, ale boje sie tez, ze moga mi wyciekac wody. Jak mam niby odroznic wody od rzadkiego sluzu, kiedy ciagle cos ze mnie leci? Poza tym mam takie skurcze jak ostatnio, co 5 minut, ale pozniej ustaja na dluzszy czas. Pewnie ta moja sympatyczna pani doktor posunela sprawy do przodu, bo zobaczyla, ze to 39 tc a dziecko w kosmosie...

Co do zgagi - to prawda, ze od zgagi boli gardlo. Juz nawet nie reaguje na zgage :no:

Kawo - gencjana smarowalam przed ciaza. Nie wiedzialam, ze w ciazy tez mozna. Przejde sie do apteki i zapytam, bo dobrze to na mnie dzialalo...

Hubson - wspolczuje Ci bardzo, ale ja mam podobna sytuacje. Moj M w pracy pokonuje wieeeeeeele kilometrow. Czasami w trojmiescie, czasami poza i jest wysoce prawdopodobne, ze jak sie zacznie bede musiala pojechac sama, albo rodzic sama... Po tej przygodzie na IP bede sie bala zostac zupelnie sama...

Agulam - Wiktorek chetnie chodzi teraz do szkoly? Toz to zaraz wakacje? ;)

Magdalenka - zjedz cos z wit C - to dobre na bol glowy

Jagódka- Od kiedy ja miałam problem z biegunką to teraz coraz częściej ktoś na forum ma akcję przeczyszczającą:/ A tyle się naczytałam że w końcówce ciąży są megaaa zaparcia.... I sama nie wiem skąd taki odwrotny stan...

Catsun, wręcz odwrotnie, organizm się oczyszcza przed porodem i raczej w drugą stronę są problemy:tak:Mogą też nasilać się mdłości.
Ja wczoraj przesadziłam, bo czuję się fatalnie, nawet tej zupy nie wstawię..Będę leżeć plackiem, żeby do tego poniedziałku dotrwać..

reklama
Catsun ja w 1 ciazy na koncowce nigdy nie znalam dnia ani godziny... takze liczylam sie z tym. Ja juz lyknelam probioryk.... zaraz meliska.... czy jestem na diecie zoladkowej? Nie bo wczoraj zrobilam zupe gulaszowa na cielecinie ;p

Do góry