reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Elifit, czyżby organizm sie oczyszczal przed porodem? ;)

A jak to jest z oksy po porodzie sn? Ja słyszałam ze zawsze podają....

reklama
Oksytocyne po porodzie? Dobrze zrozumiałam? Po co mieliby ją podawać po akcji porodowej? Chyba, że mnie jakaś większa dyskusja ominęłam i nie ogarniam. Ale z chęcią się dowiem.

Mamo bobasa, nie poddawaj się. Na rozkręcenie,jak dziewczyny piszą trzeba trochę poczekać. A dziecku na początku niewiele potrzeba.
Pierwsze 1-2 dni to siara głównie, nie wygląda jak mleko. Przystawiaj jak najczęściej i nie stresuj sie.
To moje nowe motto" stres największym wrogiem laktacji", najlepiej zdać się na pierwotne instynkty.
Najwiecej mleka było jak gapiłam się bezmyślnie na jakiś głupi serial i odciągałam albo dziecko ssało.:tak:

Hej Hej!
Jeju, czas mi zaczął przez palce uciekac, dwa dni nie miałam kiedy napisac, cale szczeście podczytywala bo nadrobic chyba ciezko by bylo
Ja dalej w dwupaku, czasem brzuc tylko twardnie i sił brak ale chociaz do 26 czerwca musze doczekać. Igi ma denstystę a wysłanie go z ojcem skonczyłoby się pewnie ucieczą z gabinetu :p
Też mam torbe jeszcze w częściach, spisałam tylko to co musze spakować , pewnie bedę biegać w ostatniej chwili

Pisałyście wczoraj o złych humorach... bosze to co sie działo z moim syne to yy nawet nie wiem jak nazwać. Marud jak stad do Argentyny. Już myślałam, że wyskoczę przez okno. Całe szczęście popołudniem poszlismy na plenerowy koncert wiec i humor mu sie poprawił. Dzis już wrócił do normy.

Mama bobasa - trzymam kciuki za szybkie wyjście, żebyś mogła w domowym zaciszu cieszyc się macierzyństwem

Jagódka - zregenerowałaś siły na działce i jesteś gotowa do boju??

Małgorzatkar
- jak oczy Twoje?? mam nadzieję, że się nie pogarsza

Bellina - o kurka wodna, przypałętał się jakis ból. Oby już nie wrócił!! No i kupuj to łóżeczko!

Elifit - a jakie masz przeczucia?? będziesz dzowniła po szanownego czy jeszcze nie tym razem??

Hubson - a za ciebie kciuki za szybkie rozwiazanie, zeby już te wstrętne efekty uboczne poszły precz

Castum - jesteś czy pojechałaś na Ip podejrzeć malucha??

Jak rodziłam Igora to akurat był w szpitalu testowany gaz, Nie czułam róznicy ale i specjalnie nie miałam na niego ochoty, położna mi "wciskała". Jak jest teraz nie mam pojecia, pewnie trzeba płacić.

Katka - po pierwszym porodzie :) chodziło o to że jak ktoś miał za pierwszym razem cc to przy nastepnym porodzie nie powinni podawać a po pierwszym sn kolejny może byc z oksy :)

Ostatnia edycja:
Pola, jak sie rodzi naturalnie i porod sie nie zatrzymuje, nie dostajd sie oksytocyny. Dwa razy rodzilam sn i nikt nawet nie wspomnial o oksytocynie. Bez sensu dawac jak porod idzie jak nalezy.

Elifit, faktycznie, moze to oznaka, ze organizm sie oczyszcza.

Ja dzis przez 2 godziny mialam taka akcje, ze nie wiedzialam, czy mam skurcze jelit czy macicy, co 2-5 minutm Juz na porodowke sie szykowalam, ale skonczylo sie na potrojnej wizycie w klo i skurcze ustaly. Niestety.

Sokoja- Ahh jak dobrze że jeszcze Ty jesteś:D :* Jak coś to razem ok? W kupie raźniej:D (bez urazy Elifit)- wiem jaki to ból :p
Emyly- Nie pojechałam.. Po jakiejś godzince mały się na szczęście rozkręcił.. Uff a na serio byłam przestraszona.. Śpioch jeden... Dziękuję że pytasz:)

Mamo bobasa- Ja cycem nie karmiłam bo to moja pierwsza ciąża ale tak jak dziewczyny piszą: najważniejsze nie stresować się i wierzyć w siebie bo jak się chce karmić to najważniejsze:) Powodzonka:)

Elifit- Ja wyzdrowiałam z sraczkowania to teraz Ty:( Mam nadzieję że Ci tego świństwa nie sprzedałam w jakiejś wiadomości:p Doopa boli oj boli:/ Kąpiel moźe pomóc:):D Ale u ciebie to serio może być przed porodem! U mnie to było za wcześnie.

Hubson- Mnie też tak czasami bolą wzdęcia - ale wtedy albo puszczę bąka albo kupka przynosi ulgę. Myślę że już wszystko tak uciśnięte że to powietrze czy coś ma trudny dostep do wyjścia i to dlatego tak boli czaami :p :(

Ostatnia edycja:
Emyly dziękuję. Tak myślałam że coś źle mogłam zrozumieć.

Mnie dziś dzidzia rozsadza na wszystkie strony. Może karate ćwiczy :-D? Da się wytrzymać o ile nie trafi w pęcherz...

Idę spać. A raczej będę próbować :-) dobranoc mówię!

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry