reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

witajcie dziewczynki!
ale skrobiecie!! nie nadążam za Wami, a ostatnio mam sporo na głowie więc nawet nie mam czasu na forum :(

ale pozdrawiam Was wszystkie :-)))

reklama
hej
ja wykorzystalam czas ,pierwszy poranek bez mdlosci wiec szybko zjadlam sniadanie i wypilam herbate z cytryna,
dobrze ze nie czekalam z tym bo teraz bym juz nie dala rady,znow sie pojawily...........ale tak jakby slabsze,
moze juz powoli odchodza?

Gratuluje udanych wizyt,mi zostalo jeszcze 6 dni do kolejnego USG doczekac sie nie moge,a potem 5.12 kolejne.
Mam nadzieje ze jest dobrze i fasolka rosnie.
kopacz &&&&&&&&&& za dzisiejsza wizyte,koniecznie daj znac.

dzień dobry wam wszystkim ;)) jak samopoczucie ?? ;) ja z każdym dniem mam wrazenie ze mnie wymioty nie ominą :wściekła/y: coraz czesciej mnie muli z rańca :no: ide dzisiaj zapisać sie do dentysty , odezwały mi sie zęby w ciązy , jak na złość , ciekawe jak zdzierze te przyrządy mieć w ustach :-) a tak nie lubie dentysty :no: wolałabym dzieci rodzić zamiast każdego zęba leczyc :-D pozdrowienia dla wszystkich mam ;))

Wlasnie siedze w praxy i stwierdzam ze chyba serio mam mdlosci...bo mi ciagle jakos nie dobrze.nie wymiotuje ale tak nie dobrze mi jakos...do tego stres przed wizyta :(

witam was kochane, ja tez cos czuje ze mnie znowu rzygowinka nie ominie... niby jeszcze nie mialam rozmowy z panem kibelkiem ale czuje cos po wnetrznosciach ze lekko tez nie bedzie.... uczucie zimna mnie nie opuszcza i cudowny pozytyw moje cycki sa boooooskie!!!! :-D:-D:-D napatrzec sie nie moge....... niech ten stan trwa..........:-)

Witajcie wtorkowo,

Jezuuu całą noc nie spałam, ledwo żyję oczywiście i nie wiem jak ja w pracy wysiedzę,, w ogóle mam jakieś głupie myśli, że mi progesteron spada.. Chyba go zrobię dla świętego spokoju, bo jak się okaże, że rzeczywiście?

Na jakiej podstawie tak sądzisz? Mierzysz temperaturę?
Ja mierzę, pomimo tego, że biorę lutkę i dziś się znów zestresowałam bo temperaturka lekko spadła (ale nadal mieści się w fazie wyższych temp) i tak mnie to zestresowało, że siedzę w pracy i się zamartwiam. chyba naprawdę muszę przestac mierzyć.

Niestety w weekend miałam trochę stresu, byliśmy na obiedzie u teściów, poszłam do łazienki i prawie nie zemdlałam jak na wkładce zobaczyłam krew. Byłam w szoku, bo nic mnie nie bolało i nic nie czułam, nie było to duże krwawienie, tylko plamienie. Szybko zostawiliśmy małego i powiedzieliśmy że skoczymy sobie na zakupy i polecieliśmy do szpitala, który na szczęście jest b. blisko. Na IP mnie zbadali, trochę na mnie dziwnie patrzyli, bo nawet karty ciąży nie miałam, bo wizyta dopiero 20.11. Pani doktor mnie zbadała, na szczęście wszystko jest w porządku, powiedziała że nie widzi żadnej nieprawidłowości, zrobiła mi usg, zarodek pojedynczy z widocznym echem serca, cieszę się że mogłam zobaczyć mojego bobka, ale okoliczności średnio przyjemne.

Powiedziała mi, że być może jestem trochę osłabiona, może się trochę za bardzo intensywnie poruszałam i to mogło być jakieś naczynko pęknięte czy coś. W każdym razie w poniedziałek rano dalej miałam trochę plamienia, może po badaniu, nie wiem, ale stres jest. Mąż mnie opr że mam na razie siedzieć na dupie i nic w domu nie robić, ale łatwo mówić przy małym dziecku... :) Staram się jak mogę i czekam na wizytę już jutro, poproszę o jakąś luteinę na to plamienie.

W każdym razie jestem dobrej myśli, ale jak mnie coś zakłuje to aż mnie ciarki przechodzą...

Oj bidulko, to miałaś stresa. Bardzo dobrze, że od razu pojechaliście na IP i że wszystko jest ok.

susel serduszka nie słyszałam tylko widziałam że bije... nie wiem czy to zależy od aparatu USG? czy od czego?

dziewczyny słyszałyście serduszko czy też tylko widziałyście?

ja widziałam i słyszałam.

ide dzisiaj zapisać sie do dentysty , odezwały mi sie zęby w ciązy , jak na złość , ciekawe jak zdzierze te przyrządy mieć w ustach :-) a tak nie lubie dentysty :no: wolałabym dzieci rodzić zamiast każdego zęba leczyc :-D

ja też byłam u dentysty tydzień temu i nawet jednego zęba wyleczyłam bo się okazało, że tego wymagał. nic się nie martw i pamiętaj, że w razie czego są bezpieczne znieczulenia, które moga być stosowane w pierwszym trymestrze.

Wlasnie siedze w praxy i stwierdzam ze chyba serio mam mdlosci...bo mi ciagle jakos nie dobrze.nie wymiotuje ale tak nie dobrze mi jakos...do tego stres przed wizyta :(

Kopacz, to akurat dobry objaw. O której masz wizytę? Daj nam znać od razu po, bo się wszystkie tutaj stresujemy z Tobą.

Miłego dzionka!

Hej dziewczyny niema szans na doczytanie. W sumie bardziej będę się przykładać po 13 grudnia gdy już zobaczę mojego maluszka w USG :-D

Ostatnio pochłonełam masę jabłek, oczywiście bez mycia (móje brzydkie przyzwyczajenie) i dopiero w głowie mi zaświtało zagrożenie toksoplazmozą. Już tego nie cofnę niestety ciężo pozbyć się złych nawyków.

Jaśli chodzi o odpieluchowanie to próbowaliśmy gdy młody miał ok 1,5 roku przez miesiąć bez efektów, więc odpuściliśmy, żeby nic na siłę. Kiedy skończył 2 lata sam zaprotestował żeby mu pieluchy nie zakładać :-D i udało się oczywiście było parę wpadek ale do pieluch nie wróciliśmy a w wieku ok 2,5 roku pożegnaliśmy się także z nocną pieluchą :-) juuuupii Czasem sobie myślę że ciężko będzie znowu wrócić do pieluch :-)

Co do prezentów to na mikołajki pewnie po czekoladzie będzie no i młody mikołaja ma w przedszkolu.

Witam w piękny dzień :) dziś czuję się rewelacyjnie - oby to się do wieczora utrzymało :-) albo i jeszcze dłużej :-) jutro idziemy do przedszkola na pasowanie synka na przedszkolaka i baaardzo bym chciała, żeby jutrzejszy dzień okazał się tak łaskawy w poranne mdłości jak dziś :-)
kropka&pączek słuchaj męża swego i nie przemęczaj się - będzie ok :) wiem, wiem - łatwo się mówi, ale chociaż próbuj :-)
gina_23 ja do dentysty już od września się wybieram - na szczęście żadnych ubytków nie widzę, więc wizytę odkładam na 2 trymestr. Już sama myśl o grzebaniu czymś w buzi powoduje u mnie odruch wymiotny :-(

Witajcie ;D ja nie wiem jak Wy możecie wytrzymywać do pierwszej wizyty 2-3 tygodnie ;D ja ide zawsze kilka dni po zrobieniu testu.. lekarz i tak ciąże wykryje nawet bardzo wczesną badaniem ginekologicznym.. bo macica jest już wtedy rozpulchniona i miękka, więc ja nie czekam lecę od razu i dostaje przy okazji cały zbiór skierowań na badania mocz, krew itp i na następnej wizycie zakładam kartę i mam już wyniki gotowe ;) nie musze tak długo czekać ;D jutro własnie idę kartę założyć już, no i z racji tego że w sierpniu robiłam wyniki toxo to już nie musze, wystarczy poziom cukru, mocz itp ;)

naprawdę musicie mieć stalowe nerwy ;D ja nie wytrzymałabym czekając ;d

ps. wy to piszecie, ja to przy moim synku nie mam możliwości tak śledzić was więc tylko przed obiadem moge się odezwać jak mały ma drzemkę, potem to już do wieczora mam czas zajęty ;D a wy to piszecie piszecie ;D do lipca to chyba z 10tysięcy stron bedzie ;D:D

reklama
Bakalia, niektórzy lekarze nie robią badania palpacyjnego do ukończenia ok 10 tc. Moja lekarka na pierwszej wizycie tylko zrobiła mi Usg a badanie palpacyjne mam miec dopiero na kolejnej wizycie.

Do góry