reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Venus jezeli mialas wczesniajesza ciaze zagrozona, ja bym walczyla i tak o swoje dzwon po przychodniach i mow od razu ze zalezy ci na szybkiej wizycie bo jestes w ciazy i ze np zle sie czujesz, zaoszczedzisz kase moze serduszka jeszcze nie bedzie widac ale dostaniesz skierowanie na rozne badania a i spokojniejsza bedziesz, ja tam wole dmuchac na zimne, a jak nie to nie wiem moze ogolny moze wydac skierowanie na podstawowe badania, ja dzis byłam na bhcg prywatnie bez skierowania w czwartek mam wizyte wiec chcialam isc z czyms a to w ogole nie maly koszt bo za sama bete zapłacilam 40zł a gdzie tu inne badania, ja sie sobie dziwie teraz czemu j nie chodzilam w poprzedniej ciazy do gina chociazby tylko po skierowania na badania...

reklama
susel serduszka nie słyszałam tylko widziałam że bije... nie wiem czy to zależy od aparatu USG? czy od czego?

dziewczyny słyszałyście serduszko czy też tylko widziałyście?

Witam witam kochane mamuśki! ;-) W końcu zdecydowałam się dołączyć do Was. Po krótce może o mnie. Jestem Marta, mam 27 lat a w brzuszku 11 milimetrowe szczęście. Po ponad 2 latach nareszcie się udało! Pracuję w DPS i chciałabym pracować jak najdłużej. Jeśli chodzi o objawy to ... hmmm ... z każdym tygodniem jest inaczej: 5t - jak staruszka, ból kolan taki, że ciężko się było wdrapać na 3 piętro, 6t - duuuuuży apetycik i bóle żołądka zarazem, zgaga, 7t - znużenie, senność, pobolewanie jajników (?), póki co żadnych mdłości nie mam (i wcale za nimi nie tęsknie ;-) ). Teraz może króciutko o wizytach: najpierw były testy i upragnione czerwone kreseczki, w tym samym dniu beta (wskazująca 5 tydzień), na drugi dzień wizyta ale bez usg bo Pani doktor stwierdziła, że za wcześnie na badanie, kolejne tydzień później - pusty pęchęrzyk, kolejne 2 tyg później (sobota) i jest! 10,9 mm i szalone serduszko - widok niesamowity :-) niestety lekarza musiałam zmienić, ponieważ skończył mi się abonament w LM i dzisiaj byłam pokazać się nowemu lekarzowi. Kolejne usg (2 dni po sobie - mam nadzieję, że nie zaszkodziło to mojemu robaczkowi) szkrabek urósł 0,5 mm i ma się dobrze :-). Kolejna wizyta za miesiąc. Oby szybko zleciało i bez żadnych komplikacji. Przepraszam, że się tak rozpisałam ale jestem taka szczęśliwa !!! Buziaki dla Was i dzieciaczków, tych juz koło Was i tych w Was ;-)

u mnie równiez ostatnia @ 11.10 owulacja ok 26go. Wizyta u lekarza 29.11

no mi się w końcu udało umówić - idę 26.11, więc trochę wcześniej niż Ty, ale mam nadzieję, że jednak nie za wcześnie

Andzia ja też nie mam objawów ciążowych poza bolącą macicą i też mam głupie myśli, że to źle, ale potem się karcę, że głupia jestem, że bym chciała cierpieć mdłości:-)

Mam taką opcję, żeby wykupić ubezpieczenie w firmie męża za 200 zł/msc i w tym miałabym i lekarza i badania - myślicie, że warto? Jest jeszcze ubezpieczenie z mBanku za 113zł/msc czy jakoś podobnie, ale nie znam nikogo kto z tego korzystał.

Jagodka ja niestety dopiero dzisiaj zobaczylam ten filmik i uznalam, ze jest warty podzielenia sie z Wami. A tu od razu SPAMY. :no:

Ja też mam mniejszą ochotę.... Jeszcze kilka dni temu bym mogła cały czas a teraz lepiej mnie nie tykac....
Brzuch mi też już wywalil duży... W pierwszej ciąży w trzecim miesiącu był już taki duży że musiałam kupić spodnie ciazowe bo nie miescilam sie w swoje, ale teraz jest już ogromny!
Wstyd się przyznać ale wszystkie moje spodnie do pracy są na styk i muszę rozpinać jeden guzik ;/ niby to te gazy ale w pracy się dziwnie patrzą :)

to u mnie dzis nowy objaw, metalowy posmak w ustach!
ostatnio się zastanawiałam czy mam ten obajw bo nie wyobrażam sobie, może po nocy mam bardziej gorzki smak ale to chyba dlatego, że na noc piję ziółka (oczywiście higiena po jest :p)

U nas to zazwyczaj ja inicjuję, teraz nadal mi się chce, tym bardziej ,że doznania są kosmiczne, ale wiem, że to już niedługo i wtedy seks mógłby nie istnieć.
potwierdzam, doznania są bardziej intensywne. Mój mąż z kolei to też zawsze gotowy, wystarczy na niego spojrzeć :p Czasem żartuję, że po tylu latach a on dalej tak reaguje :p

Niestety kolejne usg nic nie zmienilo..
Jestem zalamana...to nie mialo tak wygladac...
Aniu przytulam Cię teraz mocno. 10 września poroniłam. Nie miałam zabiegu więc nie musiałam czekać aż mi się macica zagoi i dostałam światło od razu i zaszłam w 1cyklu. Walczyłam o to dziecko i teraz wierzę, że już dość nieszczęścia i napewno ciąża będzie zdrowa. Cieszę się, że masz oparcie w mężu. Pamiętaj, że my Cie rozumiemy, a duża ilość ma te same doświadczenia więc pomożemy. Tymczasem pozwól sobie na płacz na żal ale nie zamykaj się w głową w poduszce. Będzie ciężko ale kiedyś mądra osoba mi powiedziała, dobrze, że stało siuę to teraz niż później. Maluszek nie był gotowy. Ponoc dzieci zmieniają tylko datę urodzin.

początek ciąży, a ja się rozchorowałam, zatkany nos, ból głowy, podwyższona temperatura, kichanie i dreszcze
życzę bardzi szybkiego powrotu do zdrowia. Ja zawsze jak byłam chora to łapało mnie w najmniej oczekiwanym momencie i zawsze odmawiałam sobie zwolnienia ale teraz gdyby coś mnie łapało nie będę negocjować z lekarzem i od tazu położyłabym się do łóżka. Ponoc 3 dni w łóżku to podstawa jak już Cię rozkłada. Zdrówka

Mozliwe sa mdlosci bez przyklejania sie do kibelka?
Ja mam mdłości od 14dpo i do tej pory ani razu nie wymiotowałam.

U mnie dzisiaj tylko dobre wiadomości. Wizyta za mną :) Ciąża potwierdzona, zdrowa, rośnie, wewnątrzmaciczna
Widać pęcherzyk, fasolkę i bijące serduszko :-):-):-):-):-):-):-):-)6-7 tydzień, dzidzia ma 6,2 mm.
Ale super wieści, to musi być piękne przeżycie, Czasem sobie wyobrażam jak to będzie. Pewnie mnie ściśnie bo lekarz chyba najpierw sam patrzy a potem dopiero pokazuje?

susel spokojnie nie martw sie. mi tez do głowy przychodzą, że sytuacja się powtórzy.. jutro zaczynam 8 tydz, a poprzednio w tym tygodniu poroniłam.. każdy ruch w brzuchu obawiam się, że to ból, który ostatnio się pojawił przy poronieniu... itd.. ale takie myśli trzeba odpędzać i wrzucić na luz.. troche dystansu aby sie nie zafiksować na jednym..
U mnie juz minął czas kiedy fasolka odeszła w 30dpo, dziś już jest 35dpo i liczę, że tak każdy dzień do przodu będzie mnie tylko upewniał, że fasolka zdrowo rośnie. 8 tydzień to już tak wysoko :p zazdroszczę

Zaraz biorę się za sernik bo już pisałam, że chodzi za mną. Ale leń i nie chce się robić. Stałam się nerwowa. Mąż zrobił dziś pyszna zupkę a ja mu nawtykałam, że za tłusta itp.

Piersi bola, swędzą, brzuchol wielki, mdłości męczą, strasznie mi się odbija ;/ uczucie mokrości od białego śluzu, do tego w nocy mi gorąco. Zabroniłam mężowi włączać grzanie a dwa dni temu przez 3godz miałam otwarte okno w nocy bo było mi duszno.

Witajcie. Ja tak na szybko melduje sie po wizycie. Tutaj a nie na watku wizytowym bo nie ma co pisac. Lekarz jeszcze nic nie widzial nawet pecherzyka. Troche sie tym zmartwilam ale jestem dobrej mysli i mam nadzeje ze w nast czwartek juz cos zobacze na usg
Mikego wieczoru

U mnie juz minął czas kiedy fasolka odeszła w 30dpo, dziś już jest 35dpo i liczę, że tak każdy dzień do przodu będzie mnie tylko upewniał, że fasolka zdrowo rośnie. 8 tydzień to już tak wysoko :p zazdroszczę

Jesteś tylko kilka dni za mną. chyba ze 4 więc ten sam etap.. w 8 tc zdarzają się często poronienia ze względu na wady rozwojowe, nie wiem czy powinnam to pisać, bo pewnie niektóre dziewczyny to zestresuje. moja pierwsza stracona fasolka miała 2cm, było już widać główkę i tułów.. z każdym tygodniem maleją szanse na niepowodzenia, a najspokojniejsza będę po 10tc.

reklama
Do góry