reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2014

reklama
Kropka dzięki za relację z porodu, jakoś im więcej czytam / oglądam tym bardziej się wyluzowuję :) poród ekspres i z opisu prawie jakby nie bolało ;) no i jednak zawyżyli wagę w usg... ja się boję o mojego bobasa, bo jeszcze mały jest (teraz pewnie ma ok 2200g) , a nie wiem czy też coś się nie szykuje.. :(
...krzyże mnie bolą 2-dzień tak po kilka godzin... skurczów coraz więcej mimo zwiększania magnezu i nospy... tak stresa złapałam, że dopakowałam torbę, jest gotowa... w poniedziałek mam dorobić świeże morfologie i mocz.. wizyta gin w środę... i obym dotrzymała przynajmniej do środy, chciałabym zielone światło od gin, że jest ok - młody waży dostatecznie itp itd... ehhhhh

..tak nastawiałam się najwcześniej na 7-12 lipca...

chyba ogólny nastrój "rodzimy" mi się udziela...

Hubson, jak po wizycie?

Pani dentystka nie za bardzo wiedziala co robic, wypatrzyla prochnice w 4-5, a mnie bola 1-3 (tak czuje przynajmniej). Rozwiercila wiec 4, dala lekarstwo i kazala obserwowac. Jak bedzie dalej bolec, mam przyjsc w pt. Na razie dalej boli, poczekam do rana i zobacze co bedzie.Na mojego lekarza musze do poniedzialku czekac.

Kropka - taki poród to ja bym chciała, szybko poszło :) profesjonalne podejscie do tematu, pełne opanowanie :-) super!

Mój M. pracuje godzinę jazdy od domu, więc jak po niego zadzwonię że coś się dzieje to będę miała stresa czy gdzieś po drodze z nerwów nie fiknął do rowu :dry: Zawsze mam rodziców na parterze ale opcji, że tata mnie wiezie na porodówkę wolałabym uniknąć... choć może to nie takie złe wyjście - jak z nim będę to z nerwów i złości urodzę ekspresowo. Tato jest wspaniałym człowiekiem, już prawdziwy dziadek z niego pod względem wieku bo 70 na karku, niestety strasznie gadatliwy. Istnieje obawa, że tak zagada wszystkich, że zapomną o mnie. I jeszcze lekarza będzie pouczać, że za jego czasów to nie było takiej opieki i też kobiety rodziły :-p

A ja dziewczyny dziś najadłam się truskawek i czereśni i mam za swoje- mimo że dużo nie pochłonełam to 2 razy mnie tak przeczyściło:no: Normalnie sama woda:(( Teraz zjem tylko serek ryż na mleku i spać... Oby znowu mnie nie wzięło:no: co polececie na rakie dolegliwości w ciąży? Marchewki w domu niestety nie mam:( Mam banany.. Ryz.. Ehh

Catsun - a pierwszy raz cos takiego masz o tych owocach?? czy się zdazylo wcześniej?? bo moze to organizm oczyszcza się przed godziną zero! Ryż z tych podstawowych rzeczy marchew mogę podesłać a z lekarstw to nie pomoge bo nie mam pojęcia. Masz już dzieciaczki?? O ile kojarzę to nie ale jeźeli jednak to może coś dzieciowego na biegunkę

reklama
Emyly- To moja pierwsza ciąża.. Jadłam już wcześniej truskawki i czereśnie tylko czereśnie hiszpańskie.. A te to były jakieś polskie... Może mi zaszkodziły.. Wszystko dokładnie myję.. Kurcze nic mnie nie boli.. Poród odpada.. Zresztą ja jestem jeszcze w 35 tygodniu:( na szczęście od 18.00 nie czyści mnie już po tych 2 fontannach.. Tylko dziwne odgłosy w jelitach:/ Ehh martwię się.. Zjadłam ten serek... Jutro sam ryż podjem po śniadaniu.. Jutro marchewki nigdzie nie kupię. Może to że po czereśniach piłam z godzinę później wodę ng zaszkodziło?

Do góry