reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2014

hej ,nadrabilam ok 25 stron ale po pzreczytaniu postu KiP wszytko mi wylecialo,co komu jak:zawstydzona/y:

KiP
zazdraszcam szybkiego porodu;)

Michalina moja dzidzia uwielbia moj lewy bok:confused:wiec chyba to normalne

Lilly twoja tesciowa to sie na rozumy pozamieniala, nie powiem z kim:no:

mamabobasa
oby szybko zazcelo sie cos dziac,jak mi wody odeszly to od razu 'lewatywa,oxy,masaze itp',nie czekali ....ale cokraj to obyczaj.....powodzenia

ciekawe co tam u daruni?
kubusiowata oby sie akcja ropoczela

ewa tez nic nie pisała

zmykam ,spokojnej nocki:)

reklama
Ja też dobranoc mówię.... Jutro czeka mnie wyzwanie- pomalować paznokcie u stóp :) i jutro urodziny mojego chłopa , trzeba muffinki i sernik zrobic :)
a dziś padnieta jestem, mdli mnie, niedobrze mi ogólnie, Ola po basenie zasnąć nie chciała i męczyła sie półtorej godziny, a ja z nią...humor padł, odczekalam tylko żeby antybiotyk wziąć i kładę sie spać.

Witam Was Kochane :)
KiP super 3 godz chyba każda by tak chciała :)
Mamo Bobasa trochę dla mnie to jest przerażające że aż tyle Cię trzymają mój mąż by tego nie wytrzymał :p ale dobrze że dzisiaj to Twój wieli dzień :D trzymam kciuki żeby wszystko poszło gładko :)
Heh co do teściowych to moja nnie przeszkadza ale i nie pomaga tylko przy swoich koleżankach gra jaka to ona będzie szczęśliwą babcią i jak to się doczekać już nie może, a pokoju małej jeszcze nie widziała a pomijam że zrobiony jest od kwietnia :(
A jeżeli chodzi o moją akcję porodową to jeszcze przede mną hehehe za bardzo się zasugerowałam czopem i tym że lekarz który bym chciała żeby odbierał mi poród wczoraj był na dyżurze, Bo chyba pola pisała że wcale nie musiał cały czop wyjść i oczywiście mała rację bo dzisiaj kolejna część wyszła przy tych samych bólach jak wczoraj :D Lekarz zrobił mi wczoraj USG i ktg wszystko w porządku i kazał czekać na inne bóle heheh. No nic jadę dzisiaj na działkę sie zrelaksować :D
Miłego dnia Kochane :D

Witam z ranca, jak miło jak dziecko przespi czasem cała noc. Nie nadrobilam wczoraj tego co pisalyscie, dziś postaram się być na bieżąco.
Gratuluję udanych wizyt.
Mamo bobaska kciuki zaciśnięte abyś jak najszybciej tulila swoje malenstwo
Michalina mi się wydaje że tylko w boczkach a dokładnie w prawym czuję małego

Ostatnia edycja:
Hej
Mamo_bobasa kciuki zacisniete i czekam na wieści :)

Ja nie wychodzę bo wyników nie ma. Mąż mi musi dowieźć wszystko bo się pokonczyło.

Małgorzata Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin dla twojego męża. Tylko mu prezentu nie rób i nie urodź ;) swoją drogą Bliźniaka masz w domu jak ja.
Nasze dzidzie będą Raczki :)

Ostatnia edycja:
Dzień dobry!!!!
nikt nowy nie urodził :) teraz temat obawiania się porodu będzie na bieżaco..

michalina też czasem mi sie młody przeciąga i kopie całkiem z boku. nie oznacza to, że sie obrócił, tylko już taki duży. jak dupkę ma na środku i wyciągnie te swoje kopytka to akurat są prawie na moich plecach. nasze dzieciaczki to juz duże bąble :)
ja nie lubię za bardzo kopania w żebra. żebra wbijają się troche w macicę i czasem młody kopie w jedno miejsce kilka krotnie.. po 5 razach zaczyna boleć.

wczoraj wieczorem regularnie stawiam mi sie brzuch, lekko boląco - bolało tylko od dołu. stawiał się co ok15minut.. jeszcze za rzadko :) i wyciszył się w nocy. zobaczymy jak dzisiaj :)

witajcie o poranku

pomyślałam, że uczulę Was na jedną sprawę - mianowicie aby w euforii wychodzenia ze szpitala po porodzie, czegoś nie zaniedbać. Moja siostra miała wczoraj nocną jazdę na SOR - bo coś z niej wychodzi... okazało się, że miała nie wyczyszczoną macicę i sporo pozostałości łożyska etc i nocą robili jej łyżeczkowanie (znieczulenie ogółne)...
trochę mnie zaskoczyła, bo zapytałam, no jak to - a nie wyszło na usg że są pozostałości? siora - na jakim usg?
ja po obu porodach, poza wynikami bilirubiny bobasa, drugim czynnikiem warunkującym wyjście ze szpitala był stan macicy - czysta (co stwierdzali usg) i właściwie obkurczająca się. Także nie wiem czy w każdym szpitalu robią usg przed wyjściem..... ale może dopytujcie o stan swojej macicy...

Catsun akurat czytając o Twoich wczorajszych przejściach, jadłam czereśnie... ale wodą już nie popiję ;) mam nadzieję, że dzisiaj rano już wszystko ok.

kciukuję za mamę_bobasa - no dzisiaj na pewno przybędzie nam chociaż 1 czerwcątko :)

i ciekawe jak tam darunia i jej bobasy...

miłego dnia!

Hej
Dziewczyny jestem bardzo podekscytowana, bo wlaśnie dowiedziałam się, że moja kumpela urodziła. Miała termin na 7.07. :) Mały 3510 i 55cm :) Wczoraj odeszły jej wody i zrobili jej cesarkę. Tak jakoś zaczynam się stresować. Chyba wolałam nie wiedzieć co to poród...:baffled:

Catsun jak się dzisiaj czujesz?

Cześć. Dzieki że pytacie. Zaraz wstaję z łóżka bo znowu mi się chce.. N. Śniadanie zjem chleb z masłem a póżniej ryż i budyń.. Nie mam wszystkiego a dziś wszystko pozamykane:/ Boję się że się odwodnie. Nie wiem co z ta Smecta:/ Chętnie bym ja wypiła ale boję się.. Wieus na pewno nie bo nie mam gorączki i nic z tych rzeczy..

reklama
catsun - moze Cie rozpedzilo, bo organizm szykuje sie na porod, albo Ty duzo myslisz o porodzie sie zestresowalas? Na Twoim miejscu zjadlabym gorzka czekolade. Ja rzadko mam rozwolnienie, ale jak najem sie czekolady to mam zatwardzenie :p mam nadzieje, ze poczujesz sie lepiej
Elifit - cos mi tak przez mysl przeszlo, ze dzis Boze Cialo, ale pomyslalam, ze skoro wypisuja w weekendy to w swieto tez powinni... No nic. Musisz uzbroic sie w cierpliwosc. Humor Ci wczoraj dopisywal, wiec wytrzymaj jeszcze ten 1 dzien ;-)
Venus - pytalas na wizytowym - jeszcze nie urodzilam :p nawet moje skurcze sie wyciszyly...
Michalina - moj maly tez zajmuje boczki. Raz lewy raz prawy. Jest glowka w dol i to najwazniejsze

Ostatnia edycja:
Do góry