reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Mamo bobasa - &&&&&&&&&&&&, powodzenia :tak:

Seorise - ja też potrafię coś zrobić i wcale się nie zmęczyć, a np. umyję garnek i jakby mi kamień spadł na piersi, ale ja też jak Tusiaczek mam niskie ciśnienie :confused2: wczoraj np. miałam 90/55

Sokoja - mam nadzieję, że się wybawisz na weselu :tak: z szyją nie pomogę bo sama nie wiem :sorry:

reklama
Mamo_bobasa kciuki zaciśnięte!

Ola wróciła, spóźniona o jakieś 15-20min, korki... szczęśliwa, jeździła na dużym koniu, nie kucyku, bardzo jej się podobało, padnięta trochę, spała całą drogę powrotną u cioci na kolanach :p teraz wypiła cały sok, zjada babeczkę i regeneruje siły przy, o zgrozo, teletubisiach :eek: już z pół roku nie oglądała i przez przypadek jej się włączyły....

O kurde... wyczułam kiedy tu zajrzeć... :szok: Mamo bobasa powodzenia!
ktoś wie na kiedy miała termin???
Trochę się zestresowałam :baffled:

Wpadnę wieczorem was poczytać bo sama z córką jestem :-( zaraz się obudzi, muszę zupkę przygotować.

Brzuch mi od wczoraj mocno skacze tzn dzidzia szaleje. Bardziej niż dotychczas.

Byłam na zakupach, puzzle drewniane w tesco mieli beznadziejne:baffled: Kupiłam grającą ośmiornicę z dźwiękami zwierzątek, niby od 18m-cy więc powinna być ok.
Ale duszno u mnie, połaziłam chwilę i jakoś mi ciężko. Zaraz A. wraca z pracy z Klaudią i jedziemy się przepisać od innej przychodni.

Czyżby ośmiornica z pepco? Tez ostatnio szukałam prezentu na roczek i ta ośmiornica zwróciła moja uwagę ale ostatecznie kupilismy interaktywnego tygryska, ktory opowiada bajki i śpiewa.

Czesc dziewczyny!
Przyszlam z kontroli ze szpitala, polozylam sie spac bo bylam padnieta. Obudzilam sie cala mokra, myslalam ze przez sen sie zsikalam :) a tu mi wody odeszly, takze czekam na meza i jedziemy do szpitala! Trzymajcie za mnie kciuki.

Sorki za brak polskich znakow, ale pisze jak najszybciej!

Mamo bobasa, kciuuuuuuuuki masz zapewnione! Czekamy z niecierpliwością na wiesci!

Mamo Bobasa trzymam kciuki. Ile masz do terminu bo nie widzę Cię na liście z terminami? :what:
Przyznam, że trochę zazdroszczę:rolleyes:

Sokoja najwyższe jakie miałam w ciąży to chyba niecałe 120/60 A tak to cały czas mam około 90/50, albo i niżej. Cały czas jestem osłabiona, ale zmiany pogody szczególnie bardzo odczuwam.

reklama
mamo bobasa !!!!!!! powodzenia!!!!!

katka - nie ma mamy bobasa w naszej tabelce

Undomiel najbliżej z Oleśnicy bedziesz miała do Trzebnicy - bardzo chwalą ten szpital!! oraz czasowo podobnie bo jest droga ekspresowa na Kamieńskiego we Wroclawiu, ale tam zawsze jest ścisk!! a teraz we Wrocu jeszcze jest kryzys

kropka&paczek ja się zastanawiam właśnie między borowską a oławą. mieszkam na wschodzie wrocławia. najbliżej mam na borowską - no bliżej miałam na brochów.. byłam w oławie zwiedzać i wygląda super!! czyściutko, spokój, ładne sale poporodowe, tylko 2 osobowe, nie ciasne. porodówka ma minus taki, że trzy sale są ze soba połączone korytarzem, można rodzic z mężem za darmo ale jakby co słyszysz co tam obok..ale zawsze słychać na bloku porodowym.. taki korytarz dla połoznych. łazienka super, piłka itp wszystko jest. połozne tez słyszalam, że wszystkie fajne i dbają o swoje opinie.
oława ma jeden minus, jest to szpital powiatowy i ma 1 stopień referencyjności. jest oddział neonatologiczny, jest lekarz neonatolog ale nie ma sprzętu, np respiratora dla noworodków. (potrzebny często przy wcześniakach) jak jest problem z dzieckiem to wiozą do wrocławia. nie ma co zakładać że cos będzie nie tak, w dodatku, że ciąża donoszona oraz z dzieckiem wszystko dobrze. dlatego mam dylemat. babka jednak mówiła, że mają bardzo dużo porodów z wrocławia. nie wiem co o tym myśleć..
na kamieńskiego nie będę jechać bo za daleko - w godzinach szczytu pewnie ze półtorej godziny, a zresztą tam zawsze ścisk jest.
moja lekarka jeszcze sobie żartuje, że jak przenoszę to akurat brochów otworzą - otwierają tydzień po terminie czyli 14lipca.

Do góry