reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2014

o! jagodka my na tym samym etapie jestesmy! kiedy wizyta?
gina_23 i jak tam? juz nie wrocilo to plamienie? ale mnie zmartwilas, bo abstynencja przez tak dlugi czas to troche przegiecie ale... :dry:

la luna oszczedzaj sie! chociaz mowie ze plamienie jest normalne.

ewa222 wejdz sobie na watek o testach. moja w sumie nadal jest blada, a beta wyszla bardzo ladna, wiec sie nie martw testem.

ada ja to bym pewnie puscila, bo ile oni moge od czterolatki wyciagnac informacji... ale jak bardzo nie chcesz, to powiedzcie malej ze niestety nie mozecie bo... wyjazdzacie? musicie wymyslic jaki niezly powod zeby mala nie myslala ze to jej nie lubicie albo ze corka jej nie lubi.

reklama
Witam:)

ja wczoraj bylam na wizycie, wiec serduszka jeszcze niebylo ale za 3 tyg.nastepna wizyta wiec jakos wierze ze bedzie dobrze! wogole sie niestresuje! a tez wiele przeszlam w zyciu przez ciąze...jakos wierze z teraz nic sie nie stanie! Dostalam Duphaston i witaminy bo strasznie wlosy mi wypadaly przed ciaza i pewnie w ciazy tez beda...

Undomiel7
no ja wlasnie mam lekarza z Poznania, ale prywatnie chodze, pracuje na Polnej (akurat niechcialaby rodzic w tym szpitalu....ale czas pokaze)

Wikki trzymam za jutrzejsza wizyte:) i czekamy na wiesci:)

Susel ja rowniez czuje sie rewelacyjnie;p no oprocz zmeczenia,ale niema tragedi:) a jednak jest dobrze!

gina23 no wiesz co kochana na twoim miejscu juz bym nie probowala wydaje mi sie ze dostaniecie szlaban na jakis czas...ja po stracie, w drugiej ciazy mialam szlaban na 9 miesiecy!!!!!!!!!!!! no moze juz na samym koncu zeby moze orod popchnac do przodu;p mam nadzieje ze nic juz sie tam u ciebie nie pojawi

Ada niemam pojecia jakbym postapila...bo pewnie majac te doswiadczenia z nimi i to co czujesz teraz nie da sie opisac wiec pewnie tez bym jakos sie wykrecila..wyjazdem lub czy innym...

wiikki, apenandi, dorota123456789, katarinka31 udanych poniedziałkowych wizyt. Jutro dzień relacji i nowych zdjęć :D

gina_23 zdarzają się sytuację kiedy śluzówka jest podrażniona przy stosunku, także jak się powtórzy to zaczerpnij porady lekarza, albo jak dziewczyny piszą poczekajcie z kolejnym razem aż lekarz wszystko sprawdzi.

haust odpoczywaj kochana, oby jutro było lepiej

Yelonek mamy wizytę tego samego dnia, ale ja jeszcze bez usg, tylko pobiorą mi krew na te wszystkie badania, całe szczęscie mam je w pakiecie ciężarnej.

ada,- jak nie chcesz, żeby mała poszła to po prostu zadzoń i grzecznie powiedż, że Vivien nie przyjdzie, przepraszasz bardzo i życzysz udanej zabawy. Szybko i na temat bez zbęnych tłumaczeń. Nie daj się ciągnąć za język. Dwa słowa i koniec rozmowy. Bo sytuacja faktycznie nie ciekawa.

Wczoraj patrzyłam na mój brzuch i mam już wielki! Miałam co prawda swoją oponeczkę ale teraz on tak ładnie idzie od piersi w dół. Nawet jak leżę to nie jest płaski a taki wydęty. Mąż jak zobaczył to powiedział, żebym się nie obżerała bo nim się obejrze to będę wielka. Wkurzył mnie bo fakt coś tam podjadam, ale bez przesady, sam ma ciążowy na 5 miesiąc :) haha Najgorzej będzie ukryć jak tak będzie rósł szybko.

susel oj uwiez ze oni potrafia,a wiadomo ze mloda pewnie im na wszystko odpowie bo wkoncu ich dobrze zna,najbardziej obawiam sie tego ze mogliby nastawic nasze dziecko przeciwko nam,sa zdolni nawet do tego.
Wiec macie racje chyba wymysle ze gdzies jedziemy,choc z drugiej strony gdyby wytlumaczyc siostrzenicy ze z pewnych powodow nie puscimy tam niuni to moze by zrozumiala,wkoncu malym dzieckiem juz nie jest,jutro konczy 14 lat.A i tak pewnie mniej wiecej wie o co chodzi miedzy nami a jej rodzicami bo na poczatku przestala do nas przychodzic,dopiero jak zapytalam czemu juz nie przychodzi to zaczela tak sporadycznie.

Wlasnie odebralam corke z urodzin kolezanki z przedszkola,nie mialam ochoty sie nawet ubierac no ale musialam.
Dzis tak mnie mecza mdlosci ze chetnie bym sie przytulila z panem K gdybym tylko miala pewnosc ze to pomoze.
Z dnia nadzien coraz bardziej cycki robia sie wieksze i takie ciezkie,ciesza mnie takie objawy ,nawet te mdlosci przezyje zeby tylko fasolka dalej sie dobrze rozwijala.

A jak tam dziewczyny z wizytami? Juz po, czy jeszcze przed ? Czekamy na same dobre wiesci

aNilewe ja tez mialam male koleczko ratunkowe,ale tez wlasnie zauwazylam ze brzuszek robi sie wiekszy,kraglejszy,ale czy to mozliwe zeby na tym etapie ciazy byl juz taki okazaly? Moze to wzdecia? A nam sie wydaje ze ciazowy brzuszek juz :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ada jeśli miałabyś puścić córkę to chyba powinniście tam z nią pójść. bo tak, to po co im 4latka na urodzinach 14latki.. jakieś dyplomatyczne rozmowy, typu o pogodzie, torta, i do domu.

Pełno dziewczyn ma wizyty w poniedziałek lub jakos na czasie, powodzenia!!!!!!! ja mam za 10dni. eh

mdłości są, zimno jest, chęć tylko na spanie... ale cycki.. newer!!... oczywiście że mi cycki nie urosną! będę miała swoje dwa cycuszki do samego końca.. stały sie trochę jakby twardsze, bolące, miałam przez jakiś czas bardzo tkliwe sutki.. ale żeby urosły..co to to nie. :wściekła/y:

Kum ale sie usmialam. Ja na swoje to co dzien patrze z niedowierzeniem. Bo moj rozmiar natualny jest nieduzy i teraz mam takie "baloony" haha ze szkoda bedzie jak ktos z nich spusci powietrze :p

Ada byc moze to wzdecia, moja znajoma w pracy miala od 6tyg ten objaw wypychania brzucha i po chwili zanikal, takze smiesznie to wygladalo bo co jakis czas wygladala slicznie ciazowo a po chwili plaski brzusio. tylko u siebie nie widze zeby mi znikal, pewnie utylam ;/

mnie dzis na sernik cos kusi, ale nie chce mi sie piec

Dzwonilam do meza bo jest w pracy i postanowilismy ze nie puscimy mlodej i nie bedziemy owijac w bawelne.Bo tez bez sensu ciagle wymyslac jakies wyjazdy itp.Mysle ze 14sto latka zrozumie,oczywiscie damy jej do zrozumienia ze ona nadal jest mile widziana u nas itd.

kum my to tym bardziej tam nogi nie postawimy.Po 1 byloby niezrecznie a po 2 ja nie lubie robic dobrej miny do zlej gry.Ale dzieki za wszystkie podpowiedzi bo jakby nie bylo decyzja ciezka by nie zranic siostrzenicy.

Mi w ciazy z corka tak urosly cycki ze az rozstepy sie porobily,byly jak balony, i teraz tez zaczynaja rosnac. Ale co z tego ,skoro jak pozniej po karmieniu pewnie beda takie flaki wiszace. Mezczyzni to maja dobrze.

aNilewe a mi smaka zrobilas na sernik.Mam sprawdzony przepis na dobry serniczek,ale czy dam rade go pochlonac? Hmmm bo co z tego ze ochota jest skoro np nie bede w stanie go zjesc przez te mdlosci.Ale chyba zaryzykuje,najwyzej rozdam :p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja mam takiego stresa przed jutrzejsza wizytą... to wszystko przez to że za wcześnie poszłam na pierwszą wizytę i nawet pęcherzyka nie było widać. Powtórzę się: po becie się uspokoiłam, ale tylko troszkę :) no ale skoro rośnie ładnie, to chyba jest ok prawda? i nie ma mowy o źle rozwijającej się czy pozamacicznej czy innej patologii?

Są podobno kobiety u których dopiero w 7 tygodniu pojawia się pęcherzyk, ale nie chciałabym się jutro znowu rozczarować, bo oszaleje....

ja mam takiego stresa przed jutrzejsza wizytą... to wszystko przez to że za wcześnie poszłam na pierwszą wizytę i nawet pęcherzyka nie było widać. Powtórzę się: po becie się uspokoiłam, ale tylko troszkę :) no ale skoro rośnie ładnie, to chyba jest ok prawda? i nie ma mowy o źle rozwijającej się czy pozamacicznej czy innej patologii?

Są podobno kobiety u których dopiero w 7 tygodniu pojawia się pęcherzyk, ale nie chciałabym się jutro znowu rozczarować, bo oszaleje....

Ja tez siw stresuje wtorkowa wizyta...bety nie robilam...ale dziewczyny mnie tu pocieszaja ze bedzie dobrze...nie wiem czy dzis nie mialam mdlosci...ale nie wymiotowalam...ale mam taka gule w gardle.i brzusio bolal.i nie dobrze mi.jak bekam to mi lepiej ale na chwile.aaaaa.stresik...a cycki to zaraz mi eksploduja

reklama
julia fajnie ze masz pozytywne myslenie! mi tez juz troche to panikowanie przeszlo. jednak beta uspokaja, ale nie moge sie doczekac serduszka, wtedy dopiero bedzie radosc i pozytywne myslenie!

anilewe ja tez sie wieksza czuje,a na wadze nie ma dodatkowych kg, dziwne to. wyprzedzasz mnie o prawie 2 tygodnie wiec licze na to ze cycki tez mi tak wyskocza jak Tobie! ;-)

ada ja nie wiedzialam ze ta dziewczynka juz taka duza! no jak ona ma 14 lat to pewnie najrozsadniej jest nie klamac bo ona wie ze cos sie dzieje i bedzie jej tylko przykro ze klamiesz. ja to bym pewnie mogla miec potem flaczki ale zeby chociaz na chwile byly piekne:-p desperatka :-D

katarinka a wiesz kiedy mialas owulacje? nie stresuj sie i dawaj znac po wizycie!

Do góry